Τι συνέβη στον Μαυρίκο: Τα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ και των εμπειρογνωμόνων

Να εξηγήσουν που οφείλονται τα 34 δευτερόλεπτα αδράνειας του εκδότη πριν τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες θέλουν οι ειδικοί πραγματογνώμονες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τι συνέβη στον Μαυρίκο: Τα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ και των εμπειρογνωμόνων

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για τα οποία οι αξιωματικοι της ΕΛ.ΑΣ., έχουν ζητήσει συγκεκριμένες αναζητήσεις σχετικά με πιθανή περιεκτικότητα ουσιών, αναμένονται την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την φυσική και παθολογική κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να εξηγήσουν τα 34 δευτερόλεπτα αδράνειας του εκδότη πριν τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες, εξετάζουν την πιθανότητα ο 42χρονος να είχε λάβει φαρμακευτική αγωγή παραπάνω από την συνιστώμενη δόση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικοί, το μεσημέρι της Πέμπτης πήγαν στο σπίτι της Ευαγγελίας Συρίγου, συζύγου του άτυχου εκδότη προκειμένου να λάβουν μία πρώτη τυπική κατάθεση.

Η γυναίκα που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση επιβεβαίωσε κάποιες ενδείξεις. Συγκεκριμένα πιστοποίησε ότι ο σύζυγός της λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, κάτι που έχει πει και η μητέρα του, τόνισε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος μετά τις κατηγορίες σε βάρος του ήταν καταπονημένος και πιεσμένος.

Αναφορικά με τις επισκευές του οχήματος, δήλωσε άγνοια, καθώς αυτές τις είχε αναλάβει ο σύζυγός της, ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών αν είχαν δεχθεί ποτέ απειλές, τους απάντησε πως δεν θυμάται να της είχε πει ποτέ ο σύζυγός της ότι δέχεται απειλές.

Οι ορισμένοι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αρχικό πρόβλημα που προκάλεσε όλη αυτή την αλληλουχία βλαβών, οι οποίες οδήγησαν στον φρικτό θάνατο τον άτυχο εκδότη, προήλθε από το σύστημα διεύθυνσης-κατεύθυνσης του οχήματος.

Αυτό το πρόβλημα, φέρεται να έκανε το αυτοκίνητο να «εκτραπεί» αριστερά, χωρίς ο οδηγός να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του. Αποτέλεσμα ήταν το όχημα να έχει 6-7 προσκρούσεις στο διαχωριστικό τοιχίο, σε απόσταση 358 μέτρων από την έναρξη του μηχανολογικού προβλήματος έως την ακινητοποίησή του.

Αυτές οι επαφές, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., και κυρίως οι δύο τελευταίες, φέρεται αρχικά να προκάλεσαν διαρροή στο δοχείο (κάρτερ) λαδιού, «σπάσιμο» κινητήρα και διαρροή καυσίμου, που χύθηκε στο εμπρόσθιο και μεσαίο μέρος του οχήματος.

Στην προτελευταία «επαφή» με το τοιχίο, το εμπρόσθιο αριστερό ελαστικό βγήκε από την ζάντα, ενώ στην τελευταία, η ζάντα σύρθηκε στο διογκωμένο κάτω μέρος του τοιχίου. Η έναρξη της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων, προήλθε από αυτούς τους σπινθήρες, αρχικά σε μικρή εστία, η οποία όμως πήρε γρήγορα διαστάσεις από την διαρροή καυσίμου και λαδιού.

Η έλλειψη αντίδρασης του Παναγιώτης Μαυρίκου, η αδράνεια των 34 δευτερολέπτων, μέχρι να τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες, αποδίδεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στην κακή φυσική και παθολογική κατάσταση του οδηγού, καθώς σύμφωνα με «στοιχείο» που έχουν στην κατοχή τους, δεν θα έπρεπε να οδηγεί την συγκεκριμένη μέρα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους θα επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο στοιχείο για την κατάσταση του εκδότη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ερευνούν τα στοιχεία συντήρησης του οχήματος αν αυτή γινόταν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ποιος ήταν ο προηγούμενος κάτοχος , και αν είχαν τοποθετηθεί γνήσια ανταλλακτικά στις επισκευές.

Έχουν εντοπίσει ένα συνεργείο των νοτίων προαστίων, στο οποίο ο εκδότης είχε κάνει σέρβις τη δική του Μερσεντές τον Οκτώβριο του 2015, και το πολυτελές τζιπ τον Ιανουάριο του 2016, ενώ ένα μήνα αργότερα το είχε πάει και πάλι στο ίδιο συνεργείο μετά από μία σύγκρουση που είχε.

Η ζημιά αφορούσε το σύστημα διεύθυνσης, με το εξάρτημα που είχε υποστεί ζημιά να αντικαταστάθηκε με άλλο αγνώστου προς το παρόν προέλευσης, το οποίο φέρεται να έχει παίξει ρόλο στα αίτια του δυστυχήματος. Είχαν αντικατασταθεί επίσης οι ζάντες του οχήματος, που είχαν υποστεί ζημιά από το ίδιο ατύχημα.

Από τις πρώτες ενδείξεις, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ και η συντήρησή του σε συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία δεν ήταν η ενδεδειγμένη, κάτι που ενδέχεται να έχει αποτελέσει την αιτία της πυρκαγιάς και έχει συντελέσει στην γρήγορη επέκτασή της.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο δικηγόρος της οικογένειας της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας και οι τεχνικοί σύμβουλοι Γιώργος Ραυτογιάννης και Νίκος Διαμαντής θα δώσουν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 24 Νοε 2021 | 12:04

Δυστύχημα με λεωφορείο στη Βουλγαρία: "Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε", ισχυρίζονται οι επιζώντες [εικόνες]

Ημέρα Εθνικού Πένθους κηρύχθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, εξαιτίας του πολύνεκρου δυστυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο στη Σόφια,

''ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ'' 23 Νοε 2021 | 16:14

Φρίκη στη Βουλγαρία: Κάηκαν ζωντανοί οι 46 επιβάτες - "Ο οδηγός σκοτώθηκε και δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει τις πόρτες"

Θρήνος στα Σκόπια και στη Σόφια μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στη Βουλγαρία - Συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους - Μέλη της ίδιας οικογένειας οι 7 επιζήσαντες

12 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 23 Νοε 2021 | 14:17

Βουλγαρία: "Τα πτώματα ήταν στοιβαγμένα και είχαν γίνει στάχτη" - Πώς έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι [εικόνες - βίντεο]

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της Βουλγαρίας - Από την αλβανική κοινότητα της Βόρειας Μακεδονίας φέρεται να ήταν οι περισσότεροι επιβάτες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Νοε 2021 | 12:01

Τσίπρας για το δυστύχημα στη Βουλγαρία: Είμαστε συγκλονισμένοι, οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων

"Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων", αναφέρερει ο Α. Τσίπρας για το δυστύχημα στη Βουλγαρία και είχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

12 ΠΑΙΔΙΑ 23 Νοε 2021 | 11:08

Τραγωδία στη Βουλγαρία με 46 νεκρούς: Κάηκαν ζωντανοί σε λεωφορείο - "Κοιμόμασταν και έγινε έκρηξη" [εικόνες - βίντεο]

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιασε τους επιβάτες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό τουριστικού λεωφορείου στη Σόφια, με συνέπεια τουλάχιστον 46 άνθρωποι - ανάμεσα τους και 12 παιδιά - να βρουν φρικτό θάνατο.

ΤΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ 22 Νοε 2021 | 11:57

Ενταση στο Κερατσίνι: Συγγενείς της 8χρονης που σκοτώθηκε επιχείρησαν να γκρεμίσουν την φονική μεταλλική πόρτα

Συγγενείς της 8χρονης που σκοτώθηκε στο Κερατσίνι μαζεύτηκαν στην είσοδο της βιομηχανίας, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπευθύνους για το τραγικό ατύχημα.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 19 Νοε 2021 | 08:46

Πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στην Εγνατία: Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Αλλοι οκτώ στο νοσοκομείο [βίντεο]

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Εγνατία Οδό σε τροχαίο δυστύχημα με όχημα το οποίο μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Νοε 2021 | 07:45

Τραγωδία στην Κρήτη: Ο πατέρας βρήκε νεκρούς στη δεξαμενή μούστου τον 16χρονο γιο και τον 50χρονο αδελφό του [εικόνες]

Μία ασύλληπτη τραγωδία συνταράσσει την Κρήτη, αφού ένας 50χρονος με τον 16χρονο ανιψιό του έχασαν τη ζωή τους, καθώς εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε χώρο με δεξαμενές

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 18 Νοε 2021 | 18:57

Τροχαίο στη Λαμία: Θρίλερ με την εμπλοκή τρίτου αυτοκινήτου στο τροχαίο που ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια

"Κλειδί" το τρίτο ΙΧ για την οικογένεια που ξεκληρίστηκε στην άσφαλτο στη Λαμία

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΒΥΘΗΣ 18 Νοε 2021 | 11:09

Καταγγελία εργαζομένων ΗΣΑΠ για το δυστύχημα: Η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί λόγω φρένων τον Αύγουστο

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Σπύρος Ρεβύθης, μετά το δυστύχημα με έναν νεκρό εργαζόμενο.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 17 Νοε 2021 | 18:24

Τραγωδία στους Γαργαλιάνους: Ενας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση νεκροφόρας με αυτοκίνητο

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, δύο σοβαρά τραυματίες και δύο ελαφρότερα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 17 Νοε 2021 | 12:41

Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη - Για το δυστύχημα με τον 41χρονο στον ΗΣΑΠ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο, Πέμπτη, το μετρό, η ηλεκτρικός και το τραμ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εργοδηγό που σκοτώθηκε στον ΗΣΑΠ την Τρίτη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Νοε 2021 | 17:45

ΗΣΑΠ - ΣΤΑΣΥ: Θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου - Πού επικεντρώνεται η έρευνα

Τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 41χρονος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ