Αυτοί είναι οι δικαιούχοι εκλογικής αποζημίωσης για τις εκλογές στις 25/1

Χρήσιμες πληροφορίες για το ύψος και τον τρόπο καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης γνωστοποίησε το υπουργείο οικονομικών.

autoi-einai-oi-dikaiouxoi-eklogikis-apozimiwsis-gia-tis-ekloges-stis-251
SHARE THIS
0
SHARES

Χρήσιμες πληροφορίες για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και τον τρόπο καταβολής της στους εκλογικούς αντιπροσώπους και άλλους λειτουργούς που θα συμβάλλουν στη διενέργεια των εκλογών γνωστοποίησε το υπουργείο εσωτερικών.

Όπως προβλέπει με σχετική απόφασή του, δικαιούχοι εκλογικής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι διοριζόμενοι έφοροι των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, οι αναπληρωτές αυτών, οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και οι διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας. 

 

Στους δικαιούχους θα καταβληθεί αποζημίωση ως εξής:

- Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

- Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 90 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

- Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών ποσό 50 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης. 

 

Αναφορικά με τα οδοιπορικά έξοδα τα ποσά που καταβάλλονται είναι τα εξής: 

- Για μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το ποσό των 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

- Για μετακίνηση με σιδηρόδρομο και λεωφορείο, το αντίτιμο του εισιτηρίου μειωμένο μετά τη χορηγούμενη έκπτωση.

- Για μετακίνηση με πλοία όλης της χώρας, το αντίτιμο του εισιτηρίου επί του ισχύοντος ναυλολογίου επιβατών, μειωμένο μετά τη χορηγούμενη έκπτωση. 


 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook