X

Αυτός είναι ο 46χρονος πυροσβέστης που πνίγηκε στον Έβρο - Προσπάθησε να απεγκλωβίσει παιδιά [εικόνες]

Ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και έπεσε σε φρεάτιο.

Γράφει: TheToc team

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 46χρονος πυροσβέστης στον Έβρο ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού παιδιών που είχαν αποκλειστεί σε σχολείο στον οικισμό του Απαλού εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που "χτύπησε" την περιοχή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος -ο οποίος αφήνει πίσω του τρία παιδιά- ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο οι πυροσβέστες κατέβηκαν από το όχημα με τον 46χρονο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Το πυροσβεστικό όχημα είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο άτυχος πυροσβέστης βγήκε από το όχημα με συναδέλφους του, ωστόσο τα νερά τον παρέσυραν και έπεσε μέσα σε φρεάτιο.

"Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός", είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτηση στο twitter.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στην οικογένεια του πυροσβέστη

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στέλνει το δικό του μήνυμα για την απώλεια του 46χρονου πυροσβέστη, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον άδικο χαμό και στέλνοντας συλλυπητήτια στην οικογένεια του θύματος.

Τσίπρας: Η αφοσίωσή του στο καθήκον μας συγκλονίζει

Την λύπη του για τον άδικο χαμό εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει: "

"Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του".

Ποτάμια οι δρόμοι στον Έβρο - "Βιβλική" καταστροφή

Να σημειωθεί ότι πλημμύρες και εκτεταμένες ζημίες προκάλεσαν στον Έβρο οι καταρρακτώδεις βροχές. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι οικισμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στην περιοχή των Λουτρών έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας της αύξησης των νερών στο ρέμα στην περιοχή Δωρικού προς Νίψα, τα οποία έχουν καλύψει το οδόστρωμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Αύξηση των υδάτων παρατηρείται και στο χείμαρρο Μάνθειας στη Δ.Ε. Φερών, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προχωρήσει, με δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, στην κατασκευή αναχώματος, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής του Πόρου, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των υδάτων προς τον οικισμό.