Aυτός είναι ο αρχηγός της Combat 18 που συνομιλούσε με τον «Λύκο» της ΧΑ

Ποιος είναι ο 35χρονος με το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» που είχε τον πρώτο λόγο στις δράσεις των «Μαιάνδρων» και των Combat 19.

Aυτός είναι ο αρχηγός της Combat 18 που συνομιλούσε με τον «Λύκο» της ΧΑ

Ο αρχηγός «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 35χρονου από τα Ιωάννινα, ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στις δράσεις των Ανένταχτων Μαίανδρων Εθνικιστών και των COMPAT 18, αλλά και στις αναρτήσεις βίντεο και κειμένων για τις εμπρηστικές επιθέσεις τους, όπως καταγράφεται στην δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ένα «ανώνυμο» τηλεφώνημα στις 8 Φεβρουαρίου 2018 προκάλεσε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των υπόπτων, που είχαν όπλα και εκρηκτικά, με τους αστυνομικούς να «ακούν» την προετοιμασία του τελευταίου χτυπήματος στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Άνω-Κάτω Πατησίων» στην οδό Νάξου, στις 22 Φεβρουαρίου 2018. Μάλιστα στην συγκεκριμένη επίθεση γίνεται μνεία στη δικογραφία πως δεν… πήγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία με αποτέλεσμα να μην βρεθούν πειστήρια…

Στις συνομιλίες εμφανίζεται ο αρχηγικός ρόλος του «Τσαμπ» από τα Ιωάννινα, του 35χρονου «εκτελεστή» από το Χαϊδάρι, του 32χρονου δικηγόρου, ο οποίος είχε τον ρόλο της προώθησης των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησής του σε πολιτικούς φορείς και νομικής βοήθειας και του 22χρονου «αποθηκάριου» της γιάφκας στο Μενίδι. Σε αυτές τις επικοινωνίες γίνονται αναφορές «συνεργασίας» της ομάδας με τα «τρία γράμματα» (ΑΜΕ Ανέντακτοι Μαίανδροι Εθνικιστές), με… τον «Λύκο» της Χρυσής Αυγής.

Από τους μικρούς διαλόγους που εμπεριέχονται στην δικογραφία μέρος της οποίας δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», εμφανίζεται η… τάση των επικίνδυνων δραστών να «κάψουν μετανάστες», κάτι που σύμφωνα με τους αστυνομικούς φέρεται να επιχείρησαν στις 20 Μαΐου 2016 όταν προέβησαν σε εμπρηστική επίθεση στην Στέγη Προσφύγων στην οδό Κάνιγγος 22, όπου κινδύνευσαν μικρά παιδιά. Κάτι αντίστοιχο έγινε στην κατάληψη Στέγης Προσφύγων Νοταρά 26, στις 24 Αυγούστου 2016 και στη βιβλιοθήκη και κοινωνικό παντοπωλείο των κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού στις 17 Απριλίου 2016.

Aυτός είναι ο αρχηγός της Combat 18 που συνομιλούσε με τον «Λύκο» της ΧΑ
από το facebook του 35χρονου αρχηγού

Διάλογοι… ναζιστών

Τα «ακούσματα» των συνομιλιών των εμπλεκομένων φαίνεται να ξεκινούν στις 31 Οκτωβρίου 2017, με κάποιες από αυτές να προκαλούν εντύπωση.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω:

12 Νοεμβρίου 2017 στις 18:07, ο 35χρονος Χαϊδάρι μιλά με έναν 20χρονο και κανονίζουν δράσεις με τους ΑΜΕ, ενώ λέει πως μιλά με Αλέξανδρο και με τον Λύκο από την Χρυσή Αυγή.

12 Νοεμβρίου 2017, στις 18:27, ο 35χρονος μιλά με τον 32χρονο δικηγόρο και του λέει ότι η ΑΜΕ έχουν στραβώσει με το σκηνικό και ο δικηγόρος τον ρωτάει σε τι φταίνε αυτοί, με τον 35χρονο να απαντά πως δεν έχουν στραβώσει με αυτούς και ίσα-ίσα τον στηρίζουν.

14 Νοεμβρίου 2017, στις 18:15, ο 35χρονος κάνει αναφορές για κοινές δράσεις του με ΑΜΕ και Χρυσή Αυγή.

5 Δεκεμβρίου 2017, στις 23:42, ο 35χρονος πήγε σε δράση στην Τουρκική Πρεσβεία και προσήχθη στη ΓΑΔΑ, με τον φερόμενο «αρχηγό» να του λέει πως δεν έπρεπε να πάει γιατί σταμπάρεται άδικα. Ο «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» ανησύχησε, γιατί φοβήθηκε μήπως είχαν δει τον 35χρονος από κάποια κάμερα στο Χαϊδάρι, ενώ ο 35χρονος είχε άγχος μην του ανοίξουν το κινητό και δουν όλα αυτά που του είχε στείλει «αρχηγός».

28 Δεκεμβρίου 2017, στις 02:39, ο 35χρονος συνομιλεί με τον «αρχηγό» στα Ιωάννινα, ο οποίος του λέει πως όταν το… κάνει και απομακρύνεται δύο τετράγωνα να του λέει πως είναι εντάξει. Προκύπτει ότι η μεταξύ τους επικοινωνία γίνεται μέσω facebook και messenger.

3 Ιανουαρίου 2018 στις 21:48, ο 35χρονος συνομιλεί με άγνωστο άνδρα, από την οποία προέκυψε ότι οι ΑΜΕ είναι καμιά εικοσαριά και βάζουν γκαζάκια σε αναρχικούς. Ο 35χρονος λέει στον άγνωστο πως είναι σίγουρος πως υπάρχουν ΑΜΕ στα Γιάννενα και ο Αρχηγός τους είναι κάπου από εκεί και είναι Βορειοηπειρώτης. Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι ΑΜΕ ποτέ δεν εμφανίζονται ποιοι είναι περιγράφοντας του τον τρόπο που τον προσέγγισαν, ενώ παράλληλα τους χαρακτήρισε τρομοκράτες.

8 Ιανουαρίου 2018 στις 15:14, ο 35χρονος μιλά με έναν 20χρονο, και προκύπτει ότι σχεδιάζουν να πάνε να γράψουν συνθήματα για τη Μακεδονία με τον νεαρό να προτείνει να γράφουν ΑΜΕ και έναν στόχο. Ο 35χρονος του λέει ότι ο… άλλος προτιμάει αρκετά μικρά συνθήματα γιατί θέλει να τα χρησιμοποιήσει σε βίντεο που φτιάχνει για κάλεσμα. Πρότεινε να γράψουν «Μακεδονία γη ελληνική» και «Μακεδονία 21/01».

16 Ιανουαρίου 2018 στις 22:44, ο 35χρονος επικοινωνεί με τον 32χρονο δικηγόρο και του λέει ότι έγραψε σύνθημα των ΑΜΕ σε μια γέφυρα όπως και ένα σύνθημα κοντά στο σπίτι του δικηγόρου που έγραφε: «… το αίμα σκοπιανό και το τούρκικο».

1 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:01 ο 35χρονος συνομιλεί με τον δικηγόρο από την οποία προέκυψε ότι δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή και τον «Τσαμπανίκα».

Ομολόγησε ο… αρχηγός

Ο 35χρονος «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» στην απολογία του αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση από το 2010 και μέχρι σήμερα έχει το ρόλο του συντονιστή. Δήλωσε ότι η οργάνωση ΑΜΕ είναι ακέφαλη χωρίς αρχηγό και έχει ένα ρόλο συντονιστή ο οποίος είναι ο ίδιος. Συντόνιζε το οπτικοακουστικό υλικό που λάμβανε από άτομα του εθνικιστικού χώρου και αποφάσιζε τι θα αναρτηθεί. Διατηρεί δύο προφίλ στο facebook ως «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» και «Αλέξανδρος Τσαμπανίκαρας». Ομολόγησε τις ιστοσελίδες που διαχειρίζεται, αλλά και τις επιθέσεις στο στέκι Σινιάλο, Άνω-Κάτω Πατησίων, στο στέκι προσφύγων στην οδό Νοταρά 26.

Ο 35χρονος «εκτελεστικός πυρήνας» αποδέχθηκε την συμμετοχή του σε δύο ενέργειες λέγοντας πως συνεργός του είναι ένας 20χρονος που κρατούσε τσίλιες και τραβούσε βίντεο. Δήλωσε ότι ο «Τσαμπανίκας» απαίτησε την επίθεση στο Σινιάλο και στο Άνω-Κάτω Πατησίων, και ότι επιθυμούσε να απεμπλακεί αλλά το «Τσαμπανίκας» τον απειλούσε. Ο 22χρονος αποδέχθηκε και εκείνος τη συμμετοχή του, το ίδιο και ένας συνομήλικος του που είπε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις στη Στέγη Προσφύγων στην Κάνιγγος, στην κατάληψη Βανκούβερ, στην κατάληψη Ζαίμη.

Ο «αποθηκάριος» του Μενιδίου και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι θα απολογηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ ο ο 32χρονος δικηγόρος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα απολογηθεί στον και εκείνος στον δικαστικό λειτουργό.

από το facebook του αρχηγού
από το facebook του αρχηγού

από το facebook του αρχηγού
από το facebook του αρχηγού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 27 Ιαν 2021 | 07:43

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: "Κλειδί" το DNA στην προπέλα του σκάφους - Δολοφονία καταγγέλλει η σύζυγός του

To DNA ανθρώπινου ιστού από την προπέλα του φουσκωτού του Σήφη Βαλυράκη, αναμένεται να ξεδιαλύνει τις συνθήκες θανάτου του. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εξετάζουν αν πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα ή υπάρχει εμπλοκή και άλλου σκάφους που το προκάλεσε

ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑΚΑ 26 Ιαν 2021 | 11:09

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στην Αττική τη νύχτα [εικόνες]

Άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητα στα Άνω Λιόσια, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και οχήματα σε Μοσχάτο και Γέρακα.

ΒΟΥΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 26 Ιαν 2021 | 07:54

Σοκάρει η αυτοκτονία ζευγαριού στα Ιωάννινα: Πιάστηκαν χέρι χέρι και έπεσαν μαζί στο κενό

Οι εκτιμήσεις των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων για τον τρόπο που έδωσαν τέλος στη ζωή τους ο 52χρονος άνδρας και η 43χρονη σύντροφος του.

1, 48 ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 24 Ιαν 2021 | 15:04

Φρίκη: Πάνω από 10 βιασμoί την ημέρα στην Ελλάδα - Μόνος 1 στους 24 καταγγέλλεται

Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ -9- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ -29- ΑΤΟΜΑ 23 Ιαν 2021 | 13:54

Οι δουλέμποροι της... Riviera: Η "Ζούγκλα", οι "Βασανιστές", ο Δάσκαλος" και οι "βαρκάρηδες"

Πώς έφτασε η Ελληνική Αστυνομία στους δουλέμπορους της... Riviera - Τέλος σε κύκλωμα με αρχηγείο στην Τουρκία

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 19 Ιαν 2021 | 07:43

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον Νορβηγό - Ψάχνουν το στίγμα του κινητού

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο του θύματος, η 54χρονη λίγες ημέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει έντρομη, λέγοντας του ότι ο σύντροφός της θέλει να την σκοτώσει.

ΑΠΟ ΤΟ OPEN 18 Ιαν 2021 | 19:29

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες