Follow us

Αχαρτογράφητα ρήγματα στη Β. Ελλάδα σε γεωλογική μελέτη για τον TAP

Τα ακίνδυνα ενεργά και τα επικίνδυνα πιθανά ρήγματα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αχαρτογράφητα ρήγματα στη Β. Ελλάδα σε γεωλογική μελέτη για τον TAP

Ρήγματα τα οποία δεν ήταν χαρτογραφημένα, αλλά και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπως μια μεγάλη ρηξιγενής ζώνη μεταξύ Καβάλας- Ξάνθης- Κομοτηνής, οι οποίες δεν συνδέονται με κάποιον μεγάλο σεισμό, όμως τα γεωμορφολογικά τους στοιχεία εκτιμώνται ως ενδείξεις ότι μπορεί να ενεργοποιηθούν ρήγματα και πιθανά και με μεγάλα μεγέθη, αποτύπωσε η γεωλογική έρευνα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μελέτης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP.
Παράλληλα, γνωστά και μελετημένα ενεργά ρήγματα κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπως αυτό του Ανθεμούντα, κρίνεται αναγκαίο να μελετηθούν περαιτέρω με εξειδικευμένες μεθόδους ως προς τα σεισμοτεκτονικά χαρακτηριστικά τους και τη συμπεριφορά τους, ώστε να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις τους στην ανθεκτικότητα έργων υποδομής, δικτύων και κτιρίων του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Γεωλογία - ενεργά ρήγματα και επιπτώσεις στα σημαντικά τεχνικά έργα της Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
«Οι χάρτες κλίμακας 1:5.000 για τον TAP έδειξαν άγνωστα ρήγματα»
Στην Ελλάδα, οι επίσημοι χάρτες των ρηγμάτων είναι αυτοί του ΙΓΜΕ, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, μιλώντας για τον ρόλο των ενεργών ρηγμάτων στις μελέτες μεγάλων τεχνικών έργων, μέσα από το παράδειγμα του αγωγού φυσικού αερίου TAP και τη γεωλογική μελέτη για τον αγωγό, που του ανατέθηκε να κάνει στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία, με εξαίρεση το υποθαλάσσιο κομμάτι.
Κυριότερο πρόβλημα των γεωλογικών χαρτών στην Ελλάδα, όπως εξήγησε, είναι η κλίμακα, «που δεν δίνει ακριβώς τη θέση του ρήγματος, ενώ ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι επειδή οι χάρτες έχουν γίνει σε διαφορετικές περιόδους, με διαφορετικές ερμηνείες, πολλοί από αυτούς δεν δείχνουν ρήγματα τα οποία υπάρχουν -για παράδειγμα στη Σαμοθράκη, αλλά και πάρα πολλά άλλα ρήγματα στην Ελλάδα- και το τρίτο πρόβλημα είναι ότι επειδή γίνονται από διαφορετικούς ανθρώπους υπάρχουν και διαφορετικές ερμηνείες». Για τον λόγο αυτό, εκτίμησε, κρίνεται αναγκαία για τη χώρα «μία γεωλογική χαρτογράφηση μεγάλης κλίμακας».
Σε ό,τι αφορά τον TAP από την κοινοπραξία ζητήθηκε μία εκτίμηση της επικινδυνότητας των ρηγμάτων, που τέμνουν τον αγωγό σε ακτίνα σεισμικής απόκλισης 200 συν 200 χιλιόμετρων και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα υπάρχοντα δεδομένα «αυτά που ήταν δημοσιευμένα, όπως και αυτά που δεν ήταν δημοσιευμένα, αλλά είχαμε πρόσβαση, π.χ. σεισμικές τομές που έχουν γίνει για υδρογονάνθρακες, αντίστοιχες γεωλογικές τομές κ.λπ».
Στο πλαίσιο της μελέτης των ρηγμάτων με τους γεωλογικούς χάρτες κλίμακας 1:50.000 σύμφωνα με τον καθηγητή διαπιστώθηκε ότι «τα χαρτογραφημένα ρήγματα στον ελληνικό χώρο είναι εκατοντάδες και ανάλογα με τον τρόπο χαρτογράφησης και ανάλογα με το πώς ερμηνεύει κανείς τα δεδομένα, μπορεί να οδηγηθεί σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα». «Βλέπουμε, για παράδειγμα, πολλά μικρά ρήγματα χαρτογραφημένα, τα οποία δεν μας είναι χρήσιμα. Το πρόβλημα είναι ότι και οι γεωλογικοί χάρτες και η αποτύπωση των ρηγμάτων ήταν πολύ απλοποιημένα. Στο επόμενο στάδιο πήγαμε σε μεγαλύτερη κλίμακα, είδαμε τα χαρτογραφημένα ρήγματα, τα οποία τέμνουν τον αγωγό σε μία απόσταση 2 συν 2 χιλιόμετρα και για όλα αυτά έγινε η σχετική ανάλυση», εξήγησε ο κ.Χατζηπέτρος. Αντίστοιχα στους αλβανικούς γεωλογικούς χάρτες, όπου η επίσημη κλίμακα είναι 1:25.000, διαπιστώθηκε πως στην πορεία του αγωγού δεν αποτυπώνονταν αρκετά ρήγματα, τα οποία έτεμναν τον αγωγό, κάποια από αυτά και εγκάρσια. Τα ρήγματα αυτά αποτύπωσε η χαρτογράφηση κλίμακας 1:5.000 που έγινε για τον TAP.
«Η γεωλογική χαρτογράφηση έδειξε πολλά ρήγματα που τέμνουν τον αγωγό και περιοχές που πιθανώς να ήταν προβληματικές για την κατασκευή του», πρόσθεσε ο καθηγητής, ενώ για την Βόρεια Ελλάδα ανέφερε πως μελετήθηκε «μία μεγάλη ρηξιγενής ζώνη μεταξύ Καβάλας- Ξάνθης- Κομοτηνής, στην οποία έχουμε το πρόβλημα ότι δεν συνδέεται σίγουρα με κάποιον μεγάλο σεισμό, όμως τα γεωλογικά, τα γεωμορφολογικά στοιχεία και όλες οι ενδείξεις μας κάνουν να ανησυχούμε».
Σε ό,τι αφορά τις μετατοπίσεις των ρηγμάτων διευκρίνισε πως «στον ελλαδικό χώρο για μεγάλους σεισμούς περιμένουμε να είναι γύρω στο 1-1,5 μέτρο το μέγιστο, όταν έχουμε πολύ ισχυρούς σεισμούς στον ηπειρωτικό χώρο». Για κάθε ρήγμα κατά μήκος του αγωγού εκτιμήθηκαν όλα τα σεισμοτεκτονικά δεδομένα, υπολογίστηκε το μήκος του, το πλάτος της ζώνης, η γωνία κλίσης του, η ολίσθησή του, έτσι ώστε να συναχθούν συμπεράσματα για τη συνολική εικόνα και τον σεισμό που μπορεί να δώσει το καθένα.
«Τα ενεργά ρήγματα της Θεσσαλονίκης»
Το ρήγμα του Ανθεμούντα, όπως και το ρήγμα Πυλαίας-Πανοράματος (Βούλγαρη) είναι εκείνα όπου μία γεωλογική- γεωφυσική έρευνα για την περαιτέρω μελέτη τους κρίνεται επιτακτική, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ, πρόεδρο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Σπύρο Παυλίδη και την δρα Γεωλογίας Άννα Ζερβοπούλου.
Το ρήγμα του Ανθεμούντα είναι το πλέον σημαντικό ενεργό ρήγμα κοντά στην πόλη, που πιθανά συνδέεται με τον σεισμό του 1677 στα Βασιλικά, με εκτιμώμενο μέγεθος 6.2. Στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα μικρών ρηγμάτων, με τρία κύρια τμήματα, συνολικού μήκους 32 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ρήγμα, το οποίο διέρχεται από δομημένες περιοχές, στις οποίες τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο Δήμος Θερμαϊκού, στον οποίο πρόσφατα εμφάνισε φαινόμενα «ερπυσμού».
Με γεωλογική τομή στην περιοχή του Γαλαρινού έγινε απόπειρα να προσδιοριστεί ποια κομμάτια του ρήγματος Ανθεμούντα μπορεί να ενεργοποιηθούν μεμονωμένα. Επίσης, στο πλαίσιο της μελέτης για τις ζημιές από την καθίζηση -λόγω υπεράντλησης νερού- κατά μήκος του κυρίως δρόμου που χωρίζει την Άνω και Κάτω Περαία, παρατηρήθηκαν μετατοπίσεις στο ρήγμα, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν από το φαινόμενο της ρευστοποίησης, το οποίο παρατηρείται και στον Κελάριο Κόλπο. Ως αναγκαίες εκτιμώνται και υποθαλάσσιες έρευνες στον κόλπο του Θερμαϊκού, καθώς το ίδιο ρήγμα συνεχίζει μέχρι το Αιγίνιο.
Το ρήγμα Πυλαίας - Πανοράματος στον νεοτεκτονικό χάρτη του ΟΑΣΠ εκτιμήθηκε ως μια σχετικά μικρή γεωλογική δομή, όμως μετά τις έρευνες για την κατασκευή του Μετρό διαπιστώθηκε η προέκτασή του προς την οδό Βούλγαρη και το συνολικό του μήκος υπολογίστηκε σε 10 χιλιόμετρα. Παράλληλα δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο σεισμός του 1759 με μέγεθος 6.5 να συνδέεται με αυτό το ρήγμα.
Το ρήγμα του Ασβεστοχωρίου, λόγω του προσανατολισμού του και της κατευθυντικότητάς του -βορειοδυτικά- δεν κατατάσσεται στα ενεργά και επικίνδυνα ρήγματα, παρόλο που συνδέεται με μικροσεισμικότητα, ενώ το ρήγμα της Ευκαρπίας έχει μικρό μήκος, χωρίς γεωμορφολογικές ενδείξεις ενεργότητας. Σημειώνεται, ωστόσο, πως και τα δύο διασχίζουν κατοικημένες περιοχές και προάστια της πόλης της Θεσσαλονίκης.
«Τα ακίνδυνα ενεργά και τα επικίνδυνα πιθανά ρήγματα»
Οι γεωλόγοι επισημαίνουν πως οι σεισμολόγοι και μηχανικοί μελετούν βασικώς τα δεδομένα για τα ρήγματα που ενεργοποιήθηκαν από πρόσφατους σεισμούς, όμως αυτά μπορεί να καθίστανται πλέον ανενεργά, σε αντίθεση με άλλα που δεν έχουν δώσει σεισμούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι πιο πιθανό να ενεργοποιηθούν. Στην κατεύθυνση να συναχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα ως προς την επαναληψιμότητα της ενεργοποίησης των ρηγμάτων και την εκτίμηση της επικινδυνότητάς τους συμβάλλει η Παλαιοσεισμολογική επιστήμη, που σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία κ.λπ. δεν είναι επαρκώς διαδεδομένη στην Ελλάδα και οι λίγες δεκάδες των σχετικών μελετών- παλαιοσεισμολογικών τομών έχουν γίνει σε ακαδημαϊκό επίπεδο -δέκα μελέτες έχουν γίνει από το ΑΠΘ στη λεκάνη της Μυγδονίας.
«Η παλαιοσεισμολογία δεν μπήκε ακόμη στον τεχνικό κόσμο και τους κανονισμούς, παρά το ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και οι παλαιοσεισμολογικές τομές μπορούν να μας δώσουν πάρα πολλές πληροφορίες», παρατήρησε ο κ. Παυλίδης.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της σχέσης περιοδικότητας και επικινδυνότητας ενός ρήγματος ο καθηγητής ανέφερε το ρήγμα της Ιερισσού «ένα ρήγμα που δεν το γνωρίζαμε ότι ήταν ενεργό μέχρι που έδωσε τον σεισμό του 1932 -6.9 με 7- αλλά στην πραγματικότητα έδωσε σεισμούς 5.8 , 6 και 6.2 στον Σοχό και έτσι εκτονώθηκε». «Αυτό το ρήγμα αν και θεωρείται βάσει του ορισμού ενεργό», εκτίμησε, «έχει ελάχιστη έως καθόλου πιθανότητα να ενεργοποιηθεί σε μερικές χιλιάδες χρόνια, μπορούμε να το δείξουμε ότι αυτό το ρήγμα είναι ασφαλές», ενώ «το ρήγμα Μπέλες Κερκίνης είναι πιο επικίνδυνο, γιατί πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια έχει να ενεργοποιηθεί και είναι παρόμοιο με αυτό του σεισμού στην Κρέσνα».
«Ενεργά ρήγματα στη Θράκη»
Μεταξύ των πιθανών σεισμικών πηγών της Θράκη σημαντικότερο είναι το ρήγμα Ξάνθης-Κομοτηνής, που οριοθετεί τον ορεινό όγκο της Ροδόπης με την πεδιάδα της Κομοτηνής, όπως επίσης το ρήγμα Σαππών και ιδιαίτερα το παράκτιο ρήγμα Μαρώνειας-Μάκρης, το οποίο ανατολικότερα φτάνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη, αλλά και το μεγάλο ρήγμα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, νότια της Σαμοθράκης, που αποτελεί μια από τις πλέον ενεργές περιοχές του Ελλαδικού χώρου.
Τα ρήγματα Λουτρών και του βόρειου Έβρου, τα οποία δεν έχουν μελετηθεί ικανοποιητικά, αποτελούν εν δυνάμει πιθανές σεισμικές πηγές για το απώτερο μέλλον. Αν και δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία για να τεκμηριώνουν την ενεργό δράση των ρηγμάτων της Θράκης, φαίνεται ότι είναι ρήγματα με πολύ μεγάλη περίοδο επανάληψης σεισμών και για τον λόγο αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν αδρανή.
Το βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα η «Τάφρος» διασχίζεται από ρήγματα, τα οποία έχουν δυναμικό για ισχυρότατους σεισμούς. Το ευτύχημα, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, είναι ότι οι περισσότεροι είναι υποθαλάσσιοι μακριά από κατοικημένες περιοχές χωρίς συνέπειες. Στη βορειοδυτική Ελλάδα κυριότερα ρήγματα είναι αυτά στη λεκάνη της Πτολεμαΐδας.
Το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ έχει αναπτύξει την Ελληνική Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων (Greek Database of Seismogenic Sources- GreDaSS), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος Seismic Hazard Harmonization in Europe (SHARE) και σε συνεργασία με το Istituto Nazionale di Geofisica e Volcanologia di Roma (INGV) και το Πανεπιστήμιο της Ferrara. Στόχος της έρευνας ήταν να δημιουργήσει μία πολυεπίπεδη γεωγραφική βάση δεδομένων ενεργών ρηγμάτων όσο το δυνατόν πληρέστερη για τον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου. Η Βάση Δεδομένων είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα της ερευνητικής ομάδας Γεωλογίας των Σεισμών του ΑΠΘ http://eqgeogr.weebly.com/. «Εκτιμούμε ότι μια τέτοια εργασία αποτελεί σημαντική προσφορά των γεωεπιστημών στους τομείς της Γεωλογικής Χαρτογράφησης, Σεισμοτεκτονικής και Αντισεισμικής προστασίας, η οποία σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει να μετεξελιχτεί ως έργο προτεραιότητας σε Εθνική Βάση», ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ 30 Απρ 2025 | 18:13

Ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Συνεργεία αντλούν νερό από τα πηγάδια

Έκκληση προς τους κατοίκους του οικισμού Βούτες ή σε όσους γνωρίζουν την ύπαρξη περισσότερων υπόσκαφων πηγαδιών να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές.

ΑΒΡΑΑΜ ΖΕΛΗΛΙΔΗΣ 28 Απρ 2025 | 18:56

Καθηγητής Γεωλογίας για τα ρήγματα στις Βούτες: Με τη Σαντορίνη ήμουν καθησυχαστικός, τώρα φοβάμαι

Ο καθηγητής Γεωλογίας δήλωσε πως φοβάται ότι το φαινόμενο στις Βούτες Ηρακλείου δεν μπορεί να σταματήσει.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 28 Απρ 2025 | 16:03

Βούτες Ηρακλείου: Τεκτονική διάρρηξη η πιθανή αιτία των ρηγματώσεων, λέει ο Λέκκας - Ζημιές σε 20 σπίτια, ακατάλληλα τα 7

Το φαινόμενο διερευνάται με ειδικές μεθοδολογίες, εξοπλισμό και μηχανήματα ενώ μεγαλύτερα drone θα πετάξουν στην περιοχή για να αποτυπώσουν τα σημεία των ρηγματώσεων.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ 15 ΣΠΙΤΙΑ 28 Απρ 2025 | 10:42

Βούτες Ηρακλείου: Αυτοψία Λέκκα στις περίεργες ρηγματώσεις - Ακατάλληλα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια [εικόνες - βίντεο]

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως μέχρι το μεσημέρι θα "έχουμε πλήρη γνώση σχετικά με τα αίτια και τις διαστάσεις" των ρηγματώσεων στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 28 Απρ 2025 | 07:42

Έντονη ανησυχία στις Βούτες για τις μεγάλες ρωγμές χωρίς να έχει γίνει σεισμός - Ζημιές τουλάχιστον σε 15 σπίτια

Έντονη ανησυχία από τις μεγάλες ρωγμές σε σπίτια στις Βούτες Ηρακλείου, χωρίς να έχει προηγηθεί σεισμική δόνηση. Αφήνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

20 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ 27 Απρ 2025 | 14:32

Έντονη ανησυχία στις Βούτες Ηρακλείου από την εμφάνιση ρηγμάτων - Εκτεταμένη καθίζηση, ζημιές σε σπίτια

Περισσότερα από 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και καθιζήσεις, ενώ και οι δρόμοι εμφανίζουν προβλήματα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Ιαν 2026 | 23:20
ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 09 Ιαν 2026 | 22:55

Θανάσιμος ξυλοδαρμός 31χρονου στην Πάτρα: Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια και έκτος κατηγορούμενος

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 9/1 παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών και ένας 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Ιαν 2026 | 22:11

Ναύπακτος: Τι γράφει η πλαστή διαθήκη του 84χρονου - "Αν ο ανιψιός μου είναι αγνώμων, δεν θα πάρει τίποτα"

Οι δικαστικές Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας θα καλέσουν για κατάθεση όσους αναφέρονται σε αυτή τη διαθήκη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 09 Ιαν 2026 | 21:28

Κλήρωση Eurojackpot 9/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 17 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 192 της Τρίτης 6 Ιανουαρίου 2026 του Eurojackpot

09 Ιαν 2026 | 20:57

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα τρένο με 21 επιβάτες

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 21 επιβάτες

ΜΕΣΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 20:52

Ηράκλειο: "Ο πατέρας βίαζε και τις δύο αδερφές μου και η μητέρα μας τα ήξερε όλα" - Οσα καταγγέλλει ο αδερφός

Ο αδερφός κάνει ακόμα λόγο για σιωπή και συγκάλυψη, τονίζοντας ότι δέχεται πιέσεις και απειλές

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 20:32

Πάτρα: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το καταγραφικό από τις κάμερες - Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 30χρονου

Μετά τις απολογίες τους, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να έδωσε τα θανατηφόρα χτυπήματα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 20:01
"ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ" 09 Ιαν 2026 | 19:15

Το δημοτικό κολυμβητήριο στο Γουδή απέκτησε ξανά ζωή: Πόσο κοστίζει η μηνιαία συνδρομή

Ήδη από χθες, 8 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα λειτουργίας, το κολυμβητήριο απέκτησε ξανά ζωή και άρχισε να γεμίζει από κολυμβήτριες και κολυμβητές.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Σκιαδαρέσης από τη δίκη για τα Τέμπη: Απογοητεύτηκε από όσα διαδραματίστηκαν - "Αυτό που είδα με συγκλόνισε"

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 09 Ιαν 2026 | 18:53

Εξαμίλια Κορινθίας: Εγκυος 15 ημερών η 17χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο μαζί με τον 18χρονο σύντροφό της

Οι συγγενείς της ανήλικης ενημερώθηκαν για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της

ΚΡΗΤΗ 09 Ιαν 2026 | 18:51

Κακοποίηση στη Μεσσαρά: "Θέλουμε να μείνουμε με τον αδερφό μας" λένε οι δύο αδερφές - Αρνούνται να γυρίσουν στο σπίτι

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της η 42χρονη μητέρα

ΣΤΟ MEGA 09 Ιαν 2026 | 18:37

Καλπάκι: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες της πτηνοτροφικής μονάδας με τα 40.000 νεκρά κοτόπουλα

"Ο θείος μου καταστράφηκε. Αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση, θα βάλω φωτιά το Καλπάκι", λέει απεγνωσμένος ο ανιψιός του ιδιοκτήτη

09 Ιαν 2026 | 18:16

Πάτρα: Ένας προσωρινά κρατούμενος και τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τον θάνατο του 30χρονου σε μπαρ

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, με την Αστυνομία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

09 Ιαν 2026 | 18:11

Ηράκλειο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 42χρονη μητέρα

Μαζί με τον 54χρονο σύζυγό της συνελήφθησαν για κακοποίηση σε βάρος δύο παιδιών τους

ΒΓΗΚΕ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ 09 Ιαν 2026 | 18:04

Σέρρες: Στη φυλακή οδηγείται ο 15χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 17χρονο

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 15χρονος μεταφέρεται σε σωφρονιστικό κατάστημα ανήλικων

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 17:50

Καρυστιανού: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι μια γροθιά απέναντι σε έναν γονέα κι ένα κίνημα πολιτών

Η Μαρία Καρυστιανού τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της δίκης των Τεμπών και το επερχόμενο κόμμα το οποίο έχει προαναγγείλει.

ΠΡΟΣΟΧΗ 09 Ιαν 2026 | 17:40

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή σοκολάτα - Περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στα φουντούκια και έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Ιαν 2026 | 17:28

Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου: "Ιστορική μέρα για την Ελληνική Πολιτεία και τη Μουσουλμανική Μειονότητα"

"Αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελληνική Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης", τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Ιαν 2026 | 17:17

Χρήστος Πολίτης: Η κλονισμένη υγεία και το πρόβλημα στους πνεύμονες - "Εχω χάσει όλο μου τον μυϊκό ιστό"

Ο Χρήστος Πολίτης ζούσε τα τελευταία χρόνια αποτραβηγμένος, αρνούμενος οποιαδήποτε βοήθεια στο σπίτι που έμενε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σμύρνη

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 09 Ιαν 2026 | 16:44

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό τι πρέπει να προσέξει ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων

ΔΕΧΟΤΑΝ BULLYING 09 Ιαν 2026 | 16:37

Θάνατος 15χρονου στη Χαλκίδα: "Του γράφουν σε μηνύματα πού να πάει να πέσει", λένε η μητέρα και η αδελφή του

Δεχόταν bullying για την εμφάνισή του και το βάρος του, τον ταπείνωναν, λέει η οικογένειά του

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 16:35

Καλλιάνος για την κόντρα μετεωρολόγων: "Η Μετεωρολογία δεν είναι σκηνή για να διψάμε για χειροκρότημα"

Αβέβαιη η πρόγνωση για χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε χαμηλά υψόμετρα, αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΙ ΕΙΠΕ 09 Ιαν 2026 | 16:27

Γιώργος Παπαδάκης: Ο λόγος που δεν πήγε στην κηδεία του η Λίτσα Πατέρα - "Δεν πήγα στη Ριτσώνα λόγω..."

Η Λίτσα Πατέρα αποκάλυψε τον λόγο που δεν πήγε στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη.

ΤΙ ΛΕΝΕ 09 Ιαν 2026 | 16:12

Μαρτυρίες φρίκης για την υπόθεση κακοποίησης στην Κρήτη: "Χτυπούσαν με ξύλα τη μεγάλη κόρη"

Τα αδέρφια του κατηγορούμενου δε θέλουν να εμπλακούν - Tη Δευτέρα η απολογία του πατέρα

ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 16:03

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 30χρονου στην Πάτρα: Παραδόθηκε αυτός που έριχνε τις "καρεκλιές" στο θύμα

Ο 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από ξυλοδαρμό σε μπαρ στην Πάτρα

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 15:31

Τροχαίο στα Εξαμίλια: Πένθος για το νεαρό ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο όχημα - Δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης

Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μόλις 17 και 18 ετών αντίστοιχα

"Η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ" 09 Ιαν 2026 | 14:31

Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα των συγγενών των θυμάτων για μεταφορά της κύριας δίκης στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας γαι τη δίκη σχετικά με το χαμένο βιντεοληπτικό υλικό από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης - "Η δίκη δεν προχωράει" τονίζει ο Π. Ρούτσι

«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΗΠΕΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 14:22

Ντύθηκαν στα ''λευκά'' τα Γιάννενα: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, στους -3 η θερμοκρασία [βίντεο]

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την πόλη σε χειμωνιάτικο ρυθμό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

09 Ιαν 2026 | 14:07

Σέρρες: Απολογείται ο 16χρονος για την ανθρωποκτονία του 17χρονου – Συγκέντρωση πολιτών έξω από τα Δικαστήρια

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου 17χρονου έχουν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από τα δικαστήρια στις Σέρρες όπου απολογείται ο 16χρονος που τον ξυλοκόπησε

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΜΕΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 13:32

Ηράκλειο: "Είχα ακούσει ότι την μεγάλη κοπέλα την είχε ξυλοκοπήσει πολλές φορές", αποκάλυψε ο αδελφός του 54χρονου

"Δεν πήγα στην αστυνομία γιατί δεν ήθελα καμία σχέση", δήλωσε - Ο 54χρονος πατέρας κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση των δύο παιδιών του - Σήμερα οι απολογίες.

ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 13:14

Πιερία: Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος που έχασε το κοπάδι του λόγω ευλογιάς – "Το πήρε κατάκαρδα", λέει ο αδελφός του

"Ήταν πολύ δεμένος με τα πρόβατα. Αυτοί που μας κυβερνούν φταίνε… καταστρέφονται οικογένειες", δήλωσε ο αδελφός του 52χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ 09 Ιαν 2026 | 12:59

Σάμος: Εντοπίστηκε σορός 7χρονης από το Σουδάν - Στην παραλία "Ψιλή Άμμος"

Η εξαφάνισή της 7χρονης δηλώθηκε από τη μητέρα της στις 25/12 στη Λέρο. Τότε η ανήλικη έπεσε στη θάλασσα από βάρκα που έπλεε κοντά στο Φαρμακονήσι.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:49

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κρατούμενος χτύπησε αστυνομικό και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Ο 23χρονος κρατούμενος γρονθοκόπησε τον 51 ετών αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 83 ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:29

Τραγικό: Ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα και τον βρήκε μια μέρα μετά ο αδελφός του στο διαμέρισμά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα εντελώς μόνος, μέσα στο διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη.

ΗΡΩΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 09 Ιαν 2026 | 12:25

Σκιάθος: Βίντεο από τη μάχη με τα κύματα για τη διακομιδή 3χρονου στο νοσοκομείο του Βόλου

Τη θαλάσσια μεταφορά του 3χρονου από τη Σκιάθο ανέλαβε ο καπετάνιος του σκάφους–τράτας "Ζαχαρένια", Δημήτρης Διολέττας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 09 Ιαν 2026 | 12:13

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για φάρμακο για τις αρθρώσεις που διακινείται παράνομα στην Ελλάδα

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, αναφέρει ο ΕΟΦ.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ 09 Ιαν 2026 | 12:09

Λαμία: Ένα απέραντο πάρκινγκ για φορτηγά η είσοδος της πόλης λόγω του μπλόκου στον Μπράλο [εικόνες - βίντεο]

Όσο διαρκεί το μπλόκο στον συγκεκριμένο κόμβο και στους παραδρόμους, τα βαρέα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, οδηγούνται σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 09 Ιαν 2026 | 11:34

Κάλυμνος: Φάλαινα εμφανίστηκε στον κόλπο των Αργινώντων [βίντεο]

Παρότι οι εμφανίσεις φαλαινών στην περιοχή δεν είναι συχνές, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά σε διάφορα σημεία των ελληνικών θαλασσών.

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 11:24

Κωνσταντινίδης: "Η Καρυστιανού καπηλεύεται τα Τέμπη - Είναι μυστικοπαθής", λέει το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου συγγενών

Πυρά κατά της Μαρίας Καρυστιανού, την οποία κατηγόρησε ότι "καπηλεύεται την ιστορία των Τεμπών", εξαπέλυσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου των συγγενών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Ιαν 2026 | 11:10
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ 23ΧΡΟΝΗ 09 Ιαν 2026 | 10:20

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του - Τη βίαζε και την απειλούσε με revenge porn

Ο 27χρονος φέρεται ακόμη να την απειλούσε, ενώ έφτασε σε σημείο να την κρατήσει αιχμάλωτη μέσα στο σπίτι του.

ΚΑΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:19

Επιμένει ο Μαρουσάκης για τις "πολικές φωτοβολίδες" παρά τα καρφιά Κολυδά - Τσατραφύλλια: "Εχω μάθει να κοιτάω..."

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, επέμεινε σήμερα στις προβλέψεις του για χιόνια, παρά τις αντιδράσεις και τα "καρφιά" από τους συναδέλφους του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ BAYER 09 Ιαν 2026 | 09:59

Τέμπη: Κατατέθηκαν οι αγωγές συγγενών κατά της Bayer και της Siemens στη Γερμανία - Ζητούν 80 εκατ. ευρώ

Η αποζημίωση που ζητεί η οικογένεια του 23χρονου θύματος στα Τέμπη, Άγγελου Τηλκερίδη είναι 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 09 Ιαν 2026 | 09:56

Σέρρες: Στην ανακρίτρια ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - "Ζητάω συγχώρεση αν έφυγε από τα χέρια μου"

"Άμα όντως έφυγε από τα χέρια μου, ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη. Δεν είναι η φυλακή. Είναι οι τύψεις στο κεφάλι μου", είπε ο 16χρονος από τα κρατητήρια.

ΚΡΗΤΗ 09 Ιαν 2026 | 09:30

Ηράκλειο: Απολογούνται οι γονείς για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους - Είχε γίνει έρευνα στην οικογένεια

Είχε γίνει κοινωνική έρευνα στην οικογένεια με αφορμή ένα περιστατικό βίας στη μικρότερη κόρη από τον πατέρα.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 08:46

Φθιώτιδα: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους - Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Ευρυτανία λόγω χιονιού

Πτώσεις σε κολώνες καταγράφηκαν και μέσα στη Λαμία, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 08:35

Αγ. Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν 4 ανήλικες για ξυλοδαρμό 15χρονης - Είχε εκδορές και μώλωπες

Μαζί με τις ανήλικες, που συνελήφθησαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 08:06

Επίθεση Πλακιά σε Αρβανίτη: Πήγες με την Καρυστιανού για να μαζέψεις ψήφους, δεν πήγες για τα Τέμπη

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, εξαπέλυσε ο Νίκος Πλακιάς, με αφορμή ένα σχόλιο του ευρωβουλευτη για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ 09 Ιαν 2026 | 07:53

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Παραμένουν τα προβλήματα στον Αργοσαρωνικό

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας, καθώς αναμένεται σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΒΙΝΤΕΟ 09 Ιαν 2026 | 07:29

Πάτρα: Σοκάρουν οι εικόνες από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο μπαρ - Εχουν συλληφθεί 4 άτομα

Το βίντεο από την άγρια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο του 30χρονου Κώστα σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας στις 4 Γενάρη, προκαλεί αποτροπιασμό.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 09 Ιαν 2026 | 07:13

Πτώση θερμοκρασίας με βροχές για σήμερα - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο - Διαφωνία μετεωρολόγων για τα χιόνια

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με την επιστροφή της κακοκαιρίας - Διαφωνία των μετεωρολόγων για το αν και πότε θα χιονίσει.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 06:54

Νέα Σμύρνη: Σοβαρό τροχαίο στις γραμμές του Τραμ - Διαλύθηκε το ΙΧ, 2 τραυματίες [βιντεο]

Δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο ατόμων.

ΔΕΙΤΕ 09 Ιαν 2026 | 06:07
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Ιαν 2026 | 23:41

"Παγώνουν" οι αποκλεισμοί ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ανοικτοί οι δρόμοι

Το Σάββατο 10/1, στην πανελλαδική σύσκεψη, θα οριστεί η επιτροπή για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 23:05

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο "Γιάγκος Δράκος" της θρυλικής "Λάμψης"

Την είδηση θανάτου του διακεκριμένου ηθοποιού Χρήστου Πολίτη έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο συγγραφέα Μάνος Λαμπράκης

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 08 Ιαν 2026 | 22:09

Κλήρωση Τζόκερ 8/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 9,9 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 3.012 της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2026 του Τζόκερ

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" 08 Ιαν 2026 | 21:41

Ταξί: Προκήρυξαν 48ωρη απεργία στην Αττική για τις 13 και 14 Ιανουαρίου

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) συνεδρίασε σήμερα και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 08 Ιαν 2026 | 21:14

Θρίλερ με την εξαφάνιση μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στη Βόνιτσα - Αγνοείται εδώ και ένα μήνα

Η εξαφάνιση της γυναίκας από τη Βόνιτσα δηλώθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, ενώ τα ίχνη της αγνοούνται από 8/12/2025

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 20:56

Πατήσια: Ξεκόλλησε ο σταυρός φαρμακείου και τραυμάτισε 15χρονη στο κεφάλι [βίντεο]

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι ριπές του αέρα ξερίζωσαν την πινακίδα που έπεσε πάνω στη 15χρονη μαθήτρια

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΓΑΝ 08 Ιαν 2026 | 19:45

Σύνταγμα: Συγκέντρωση στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ [εικόνες - βίντεο]

Πλήθος στρατιωτικών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου

ΣΤΟ MEGA 08 Ιαν 2026 | 19:15

Χαλκίδα: "Τον έβριζαν, τον έλεγαν βρομιάρη και χοντρό" λέει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε

Βίντεο ντοκουμέντο με ξυλοδαρμό που υπέστη ο 15χρονος από συνομηλίκους του - Τι λέει η μητέρα του για το bullying

ΤΙ ΛΕΝΕ 08 Ιαν 2026 | 18:34

Νέος καβγάς μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή: "O καιρός δεν είναι clickbait" - "Χαλάνε την πιάτσα"

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει χιόνια στα νησιά και την Αττική, ενώ Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κάνουν λόγο για υπερβολές...

ΣΤΟ MEGA 08 Ιαν 2026 | 18:22

Σέρρες: "Αν το παιδί έφυγε από τα χέρια μου, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια και τον Θεό", λέει ο 15χρονος

"Δεν είναι η φυλακή, είναι οι τύψεις στο κεφάλι μου, αν έφυγε όντως το παιδί από τα χέρια μου" λέει ο 15χρονος μέσα από τα κρατηρήρια

ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 08 Ιαν 2026 | 18:09

Η μανία της φύσης στη Λήμνο: Ο κεντρικός δρόμος στο λιμάνι της Μύρινας έγινε... θάλασσα [βίντεο]

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν τη Λήμνο προκάλεσαν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Μύρινα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 18:08

Απίστευτο: Άνδρας εισέβαλε στο δημαρχείο Αγρινίου, επιτέθηκε στον δήμαρχο και… δάγκωσε υπάλληλο

Στην προσπάθεια ενός δημοτικού υπαλλήλου να τον απωθήσει, ο άνδρας του επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον στο μπράτσο!

ΣΕ MEGA ΚΑΙ STAR 08 Ιαν 2026 | 18:07

Σέρρες: "Ψέματα όλα όσα λένε για εμάς, ο άντρας μου δεν πέθανε από ναρκωτικά", λέει η μητέρα του 15χρονου

"Δεν ήταν παραμελημένα τα παιδιά μου - Το αν εγώ είχα μπλέξει λίγο με κάτι, αυτό δεν είχε καμία σχέση", δηλώνει η μητέρα του 15χρονου στις Σέρρες

ΟΥΡΕΣ ΟΧΑΜΑΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 18:05

Χάος στη Χαλκίδα ελέω μπλόκων: Οδηγοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα στην Υψηλή Γέφυρα και συνεχίζουν πεζοί [εικόνες]

Ορισμένοι, αδυνατώντας να συνεχίσουν, εγκαταλείπουν τα οχήματά τους και συνεχίζουν την πορεία με τα πόδια

ΕΞΑΜΙΛΙΑ 08 Ιαν 2026 | 17:26

Κορινθία: Πώς το αυτοκίνητο μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο βενζινάδικο και καρφώθηκε στην αυλή [βίντεο]

Η ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκινήτου που περνάει μέσα από βενζινάδικο και καταλήγει σε αυλή σπιτιού - Δύο νεκροί

ΣΟΚ 08 Ιαν 2026 | 16:53

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο - Καρέ καρέ ο ξυλοδαρμός του 30χρονου μέσα στο μαγαζί, τον κλοτσούσαν στο κεφάλι

Ο 30χρονος δέχεται επίθεση και βρίσκεται πεσμένος κάτω, με τον 26χρονο που παραδόθηκε να τον κλοτσά στο κεφάλι πολλές φορές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 15:41

Live: "Ναι" των αγροτών στην πρόσκληση Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Ένταση στο μπλόκο της Θήβας

Θετικοί οι αγρότες στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 08 Ιαν 2026 | 15:01

ΕΛΑΣ: Αλλάζει η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων - Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών

Σε λειτουργία νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νέα εποχή για τον "Άγιο Σάββα" - Εγκαινιάστηκαν τα υπερσύγχρονα χειρουργεία

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία τέθηκαν σε λειτουργία μετά από ανακατασκευή

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦOΡΩΝ 08 Ιαν 2026 | 14:34

Χειρόφρενο από την Τρίτη στα ταξί, "με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες" - Ανυποχώρητος ο Κυρανάκης

Την Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΑΤΑ και αναμένεται να αποφασίσει κλιμάκωση των απεργιών στα ταξί

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 14:07

Τραγωδία στην Κόρινθο: Δύο νεκροί σε τροχαίο - Το αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε τοίχο και έγινε σμπαράλια

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δύο νεαρά άτομα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τοίχο σπιτιού

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ 08 Ιαν 2026 | 13:09

Πάτρα: Παραδόθηκε ο βασικός κατηγορούμενος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου – Κλωτσούσε στο κεφάλι το θύμα

Πρόκειται για τον 26χρονο που εμφανίζεται σε οπτικό υλικό να χτυπά με ιδιαίτερη αγριότητα το θύμα και να το πατά επανειλημμένα στο κεφάλι.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 08 Ιαν 2026 | 12:57

Ηλεία: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά για παλιοσίδερα στη μέση του δρόμου - Παππούς και εγγόνια σοβαρά τραυματίες

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε οικογένειας Ρομά στη μέση του δρόμου στην περιοχή της Βαρβάσαινας στην Ηλεία.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ 08 Ιαν 2026 | 12:43

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα - Ζημιές σε θερμοκήπια [εικόνες]

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας, αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια.

ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ Η 22ΧΡΟΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:41

Φρίκη στο Ηράκλειο: Καταγγελία για πατέρα ότι βίαζε τις κόρες του και άφησε έγκυο τη μία

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας μετά από πληροφορίες που σοκάρουν

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 08 Ιαν 2026 | 12:36

Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω ισχυρών ανέμων

Τα δρομολόγια των πλοίων που έχουν διακοπεί προσωρινά.

Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 08 Ιαν 2026 | 12:36

Καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Κλάψης: Μύθοι και αλήθειες για τον Ιωάννη Καποδίστρια

O κ. Κλάψης φωτίζει τις αποφάσεις και τις στρατηγικές επιλογές που καθόρισαν τη θέση του Καποδίστρια στην ιστορία

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ 08 Ιαν 2026 | 11:57

"Γιωργάρα στο καλό": Ο σπαρακτικός επικήδειος του Στρατή Λιαρέλλη στην κηδεία του Παπαδάκη [βίντεο]

Το μοναδικό πρόσωπο που ανέλαβε να εκφωνήσει επικήδειο λόγο, ήταν ο επί χρόνια φίλος του Γιώργου Παπαδάκη και γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης.

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:25

Σέρρες: Προκαλεί ξανά ο αδελφός του 16χρονου - "Θεός ΄σχωρέστο το παιδί, αλλά και εμείς δεν είμαστε καλύτερα"

"Δολοφόνος είναι κάποιος που παίρνει το πιστόλι και σκοτώνει, όχι ο αδερφός μου", δήλωσε ο αδερφός του 16χρονου που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 08 Ιαν 2026 | 11:05

Ιωάννινα: Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε πτηνοτροφική μονάδα στο Καλπάκι - Ζημιές σε στρατόπεδο

Ο ισχυρός άνεμος ξήλωσε τις στέγες από τρία κτήρια - Κατέρρευσαν οι τοίχοι και καταπλάκωσαν κοτόπουλα που εκτρέφονταν στην πτηνοτροφική μονάδα.

ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ 08 Ιαν 2026 | 10:44

Μαζί, συντετριμμένοι, Ελένη Μενεγάκη και Γιάννης Λάτσιος στην κηδεία του Παπαδάκη [βίντεο]

Ανάμεσα στα άτομα που έδωσαν το παρών στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν και η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο.