Βαριές καταγγελίες για έλλειψη εμβολίων γρίπης

Εγκληματική έλλειψη Εμβολιαστικής Πολιτικής καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας - «58 ζωές θα είχαν σωθεί μόνο με ένα αντιγριπικό εμβόλιο των 6 ευρώ» λένε οι γιατροί - Κίνδυνος πανδημίας

baries-kataggelies-gia-elleipsi-emboliwn-gripis
SHARE THIS
0
SHARES

ΙΣΑ:«Είναι τραγικό, για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι!!!»

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι φέτος «δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έτσι οι ασφαλισμένοι που εμβολιάζονταν ως πέρυσι στα ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ, ήταν αναγκασμένοι να προσφύγουν στα φαρμακεία». Όμως και τα φαρμακεία είχαν σύμφωνα με τον ΙΣΑ λιγότερα εμβόλια από όσα είναι αναγκαία για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτο πάνω από το 40%.Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας γρίπης που πολλαπλασιάζεται λόγω των «τραγικών υγειονομικών συνθηκών» κάτω από τις οποίες ζουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.«Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι!!!» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων – Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν 174 ως την περασμένη Παρασκευή.

 

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν και τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι από τον Ιανουάριο έως τις 21 Φεβρουαρίου σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι – 58- από όσους είχαν καταγραφεί ολόκληρη την περυσινή και την προ – περυσινή περίοδο. Συγκεκριμένα την περίοδο 2012-2013 είχαμε 48 νεκρούς έως και τον Απρίλιο και 53 την περίοδο 2011-2012. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αποδίδει την έξαρση της γρίπης στον ελλιπή εμβολιασμό του πληθυσμού υψηλού κινδύνου που οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση των πολιτών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κρίθηκε αναγκαία η χορήγηση δωρεάν αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του πανδημικού στελέχους Α (H1N1) pdm2009. Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο, ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΙΣΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook