Ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος δέκα συλληφθέντων οπαδών του Παναθηναϊκού.
Μεταξύ των αδικημάτων που τους αποδίδονται περιλαμβάνονται η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών, η ηθική αυτουργία στις συγκεκριμένες πράξεις, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η ληστεία κατά συναυτουργία, ο εμπρησμός από κοινού, η διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και αδικήματα που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων.
Επιπλέον, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες, ενώ ορισμένα από τα αδικήματα διώκονται σε συνδυασμό με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν αναπτύξει δράση από τον Αύγουστο του 2025 ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόταν στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 39 πρόσωπα - Συντονισμένες επιθέσεις σε οπαδούς αντίπαλων ομάδων
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 1ης Ιουλίου 2026 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατέληξε στη σύλληψη δέκα ατόμων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 39 πρόσωπα.
Ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης φέρεται να είναι άτομο που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σοβαρά επεισόδια.
Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να πραγματοποιούσαν συντονισμένες επιθέσεις σε οπαδούς αντίπαλων ομάδων. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν την πιθανή εμπλοκή τους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και σε σειρά περιστατικών κατά τα οποία έγινε χρήση βομβών μολότοφ και άλλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
