X

Βασιλακόπουλος: O εμβολιασμός αυξάνεται με πειθώ, υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς

"Το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο", τόνισε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Γράφει: TheToc team

"O εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση", δήλωσε στην ΕΡΤ ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τους θανάτους τριών νέων ανθρώπων την τελευταία εβδομάδα, τόνισε ότι "το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια".

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό κάποιων περιοχών με χρώματα κόκκινο, πορτοκαλί ή μωβ, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι "το να είναι μια περιοχή κόκκινη έγινε γιατί οι κάτοικοι συμπεριφέρονταν ανάλογα. Θα πρέπει να βάλουμε κάπου και μια διαχωριστική γραμμή. Δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους".

Διαβάστε Επίσης

Να μην φοβούνται να κάνουν την τρίτη δόση

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους.

"Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση".

Όπως επισήμανε, "κανείς δεν θα πάθει τίποτε", ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Διαβάστε Επίσης