Follow us

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ρίχνουν φως στην υπόθεση - Πότε αναμένονται

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα- οπότε θα φθάσουν και τα αποτελέσματα από την Ελβετία- αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι τοξικολογικές εξετάσεις στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση. Τα αποτελέσματά τους θα καθορίσουν και την αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Αν διαπιστωθεί η λήψη υπνωτικών χαπιών ή ναρκωτικών ουσιών, θα μπορεί να γίνει για παράδειγμα άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όλους τους εμπλεκομένους, ακόμη και τραπεζικού.

Οπως αναφέρει το thesstoday.gr, μέσα στην επόμενη εβδομάδα- οπότε θα φθάσουν και τα αποτελέσματα από την Ελβετία- αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Ολο αυτό το διάστημα το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές και ενημερώνει συνεχώς για το σκέλος των αναλύσεων που έχουν γίνει στα δικά του εργαστήρια.

Παράλληλα όμως φρόντισαν να στείλουν δείγματα σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας για να διερευνήσουν ενδελεχώς την ύπαρξη ή όχι νέων ναρκωτικών. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες ενδεχομένως να μην έχουν συναντήσει ξανά οι Έλληνες επιστήμονες εγχώρια.

"Οι τοξικολογικές θα ανοίξουν τον δρόμο της φυλακής για τους υπαιτίους", λέει ο δικηγόρος της

Όπως είπε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, κ. Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας ο οποίος και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας συμπλήρωσε. Πρόκειται όπως είπε για μια νέα έρευνα την οποία με ταχύτητα εκτελούν οι αρχές.

Όσο για την Γεωργία και την χθεσινή της κατάθεση, τόνισε πως κατέθεσε με θάρρος , για τα όσα κτηνώδη έγιναν στη σουίτα, στο πάρτι της πρωτοχρονιάς. "Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε".

Διαβάστε Επίσης

Κλειδί για την υπόθεση όπως έιπε θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος.

"Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία. Είδε των ζωή κατάματα ζήτησε την βοήθεια από την κοινωνία και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού", δήλωσε χαρακτηριστικά


Σχετικά με την αποστολή των εξετάσεων στη Γενεύη, σημείωσε πως η εντολή αυτή έγινε από την ανάκριση. Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: "Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται όυτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα".

Διαβάστε Επίσης

Πότε αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα το Open και η εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει" φιλοξένησε το δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά που έθεσε σημαντικά ερωτήματα γύρω από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σε σχέση με το πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σημείωσε: "Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα και ερωτηματικό κατ' εμέ. Αποτελεί ένα αρνητικό παράγοντα στην όλη υπόθεση. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στα ούρα το αργότερο σε μία εβδομάδα έχουν βγει. Εδώ υπάρχει μία καθυστέρηση που δημιουργεί εντυπώσεις, φήμες, ερωτήματα. Χθες πληροφορήθηκα ότι θα σταλούν, ή εστάλησαν μέρος των δειγμάτων και σε ένα εργαστήριο στη Βέρνη. Αυτό τώρα εμένα με ξενίζει πάρα πολύ ξέρετε. Και με ξενίζει διότι με ανακριτική εντολή στέλνονται τα ούρα για εξέταση σε τοξικολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ή λοιπόν το εργαστήριο αυτό μπορεί να τα εξετάσει ή δεν μπορεί να τα εξετάσει. Αν δεν μπορεί όμως να τα εξετάσει υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπάρχει της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών. Και στο κάτω κάτω πως παρακάμπτουμε σοβαρές και υπεύθυνες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους".

Ερωτηθείς τι απαντήσεις έχει λάβει στα παραπάνω ο κ. Διαλυνάς σημείωσε: "Ο ρόλος μου στην υπόθεση αυτή ήταν και είναι συμβουλευτικός. Δεν είναι θεσμικός. Και γι' αυτό με βλέπετε και μιλάω με μεγαλύτερη ελευθερία. Εδώ έχουμε ένα αδίκημα που τελέστηκε με ιδιαίτερο τρόπο. Ο ιδιαίτερος τρόπος και ευαίσθητος τρόπος, ότι χρησιμοποιήθηκε μία ουσία, το λεγόμενο χάπι του βιασμού αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών έπρεπε να είναι άμεσα και γρήγορα. Διότι αλλιώς χάνονται ουσίες".

"Ας περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις και ο Θεός βοηθός", συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτημα αν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε.

Δεν πήραν καθόλου αίμα για εξετάσεις

Ο κ. Διαλυνάς αναφέρθηκε και στα αντανακλαστικά των αρχών. "Τα αντανακλαστικά όμως έπρεπε να ήταν πιο γρήγορα! Δεν της πήραν καθόλου αίμα για εξετάσεις! Δε λειτούργησαν σωστά τα αντανακλαστικά των αρχών". "Έπρεπε όσοι συμμετείχαν στο πάρτι να είχαν καταθέσει", τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως δεν έχουν εντοπιστεί τα περίπου 15 άτομα.

Σε σχέση με το διεθνές κύκλωμα τόνισε πως δεν ξέρουμε τα υπόλοιπα άτομα που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε διασυνδέσεις. "Δεν είναι τοπικό κύκλωμα αλλά με διεθνείς διασυνδέσεις", εξήγησε.

"Μου ήρθε μία καταγγελία που ερευνάται από μία κοπέλα που παρακολουθεί ψυχολόγος. Μου κατήγγειλε για βιασμό με τον ίδιο τρόπο από περισσότερα από ένα άτομα", ανέφερε τονίζοντας πως η κοπέλα είναι πολύ φοβισμένη.

Τα κινητά θα "μιλήσουν" για την παρέα του πρωτοχρονιάτικου πάρτι

Χθες, στο "μικροσκόπιο" μπήκε ο Μάνος Παπαδόπουλος, τον οποίο κατονόμασε η καταγγέλλουσα ως τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι. Ο μετρ του Αχίλλειον κατέθετε επί πέντε και πλέον ώρες σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ η ΕΛΑΣ ερεύνησε το σπίτι του 33χρονου, και κατέσχεσε το κινητό και τον υπολογιστή του.

Το ίδιο συνέβη και με τα κινητά τηλέφωνα άλλων δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποια πρόσωπα πρόκειται. Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταγγελία της Γεωργίας συνελήφθη (και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του) ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ έχουν καταθέσει ο αδερφός του Ευαγόρας, ο φίλος τους Κωνσταντίνος Περογιαννάκης και ο Βασίλης Τραφαλής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 15:39

Η απίστευτη περιπέτεια του Παναγιώτη Καλέση: Περιπλανιόταν μόνος στον Ολυμπο για 50 ημέρες- Θαύμα πώς επέζησε

Ο Παναγιώτης Καλέσης επέστρεψε, μετά από πενήντα μέρες που δεν είχε δώσει σημάδια ζωής, στο σπίτι του στη Λάρισα.

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 14:41

Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Βελλίδη - Συγκίνηση στην κηδεία της σιδηράς κυρίας της εφημερίδας "Μακεδονία"

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς, πρώην συνεργάτες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και πολίτες στην Κατερίνα Βελλίδη

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ 20 Μαϊ 2022 | 14:18

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τη φονική συμπλοκή οικογενειών Ρομά τον Μάη του 2015

Ένταση προκλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στη δίκη για τη φονική συμπλοκή μεταξύ οικογενειών Ρομά τον Μάη του 2015

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΓΓΕΝΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 11:14

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 43χρονου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου - Με εντολή Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 43χρονου το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΕΝΑΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ 20 Μαϊ 2022 | 10:48

Ληστεία σε σπίτι υπερήλικα με λεία 800.000 ευρώ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ο σεσημασμένος δράστης της ληστείας στη νΠυλαία Θεσσαλονίκης είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα και ΕΛΤΑ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 20 Μαϊ 2022 | 09:15

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν με κατσαβίδι υπάλληλο βενζινάδικου

Με κατσαβίδι τραυμάτισαν δύο ληστές υπάλληλο βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 20 Μαϊ 2022 | 07:55

Νοσοκομείο "Παπανικολάου": Διερευνούν ενδεχόμενη πνευμονική εμβολή για τον τραγικό θάνατο του 43χρονου στην καρέκλα

Σε κατάσταση σοκ η αδερφή του 43χρονου που πέθανε σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Εξετάζεται το σενάριο της πνευμονικής εμβολής.

ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ 19 Μαϊ 2022 | 21:38

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε Ισπανός για revenge porn - "Ανέβαζε" προσωπικές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του

Η 27χρονη Ελληνίδα ειδοποιήθηκε από φίλους της όταν εκείνοι είδαν να "ανεβαίνουν" "stories"με φωτογραφίες της.

ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 19 Μαϊ 2022 | 21:21

Θεσσαλονίκη: "Τον βλέπω στον ύπνο μου να ξεψυχά σε μια καρέκλα" - Ξεσπά η μητέρα του 43χρονου που πέθανε στο "Παπανικολάου"

Η μητέρα του 43χρονου πιστεύει ότι ο θάνατος του γιου της οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών.

ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ 19 Μαϊ 2022 | 19:43

Θεσσαλονίκη: 17χρονος κατηγορείται ότι βίασε δύο συμμαθήτριές του - "Μας απειλούσε ότι θα πάθουμε κακό"

Μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, την επιμέλεια του 17χρονου στη Θεσσαλονίκη έχουν επιμελητές ανηλίκων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Μαϊ 2022 | 18:07

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Σε μια καρέκλα στα επείγοντα "έσβησε" ο 43χρονος - Κατάλαβαν ότι είναι νεκρός ώρες αργότερα

"Αν του έπαιρναν οξυγόνο ή αν έκαναν έναν έλεγχο με στηθοσκόπιο θα καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος πεθαίνει" - Σε σοκ ο αδερφός του 43χρονου.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαϊ 2022 | 15:26

Κατερίνα Βελλίδη: Από τις βόλτες με τη Rolls Royce στη Θεσσαλονίκη, στο μικρό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

"Προσπάθησα πολύ, με πολέμησαν πολλοί" είχε πει η Κατερίνα Βελλίδη που πέθανε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, σε ηλικία 75 ετών.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ "ΠΡΩΙΝΟΥ" 19 Μαϊ 2022 | 13:17

Κόντρα Σκορδά - Δημητρακόπουλου για Φιλιππίδη: "Είναι δυνατόν να τη βίασε και μετά να τον χειροκροτούσε στις πρεμιέρες του;"

"Είναι δυνατόν να λέει ότι τη βίασε το 2008 και μετά μέχρι και το 2020 να πηγαίνει στις πρεμιέρες του βιαστή της και να τον χειροκροτεί από κάτω;", αναρωτήθηκε ο δικηγόρος του Π. Φιλιππίδη.