X

Βιεννέζικη Βασιλόπιτα - Με την αίγλη των αυστριακών γιορτών: Πεντανόστιμη και μόνο σε 20 λεπτά

Η βιεννέζικη Βασιλόπιτα θα εκτοξεύσει το τραπέζι και τη φήμη σας

Γράφει: TheToc team

Σας έχουμε την πιο γιορτινή συνταγή για βιεννέζικη Βασιλόπιτα που θα εκτοξεύσει το τραπέζι και τη φήμη σας.

Υλικά

250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό

3 αυγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

4 βανιλέτες

4 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα

4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα

4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα τριμμένη

4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές

4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα

1 γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού

500 γραμμάρια αλεύρι

Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανιλέτες και τα ξύσματα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε, εναλλάξ, το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, αλειμμένη με Βιτάμ και αλευρωμένη, και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Μερίδες 10