
Νέα στοιχεία για την υπόθεση της έκρηξης στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα φέρνουν στο φως οι αστυνομικές έρευνες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει σχέση του νεκρού άνδρα από την έκρηξη στους Αμπελόκηπους με την τρομοκρατία, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα είναι γνώριμη στις Αρχές για επιθέσεις, επεισόδια και για εισβολή στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόκειται για πρόσωπο που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ διερευνάται ο ρόλος μιας δεύτερης γυναίκας, η οποία είχε κλειδιά του σπιτιού και την έβλεπαν να το επισκέπτεται. Η γυναίκα αυτή φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με πρόσωπο που είχε κατηγορηθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για υπόθεση τρομοκρατίας.
Ωστόσο το DNA του νεκρού άνδρα δεν ταυτίζεται με άτομο από τη βάση δεδομένων των χαρτογραφημένων ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατικές ενέργειες.
Παράλληλα, όπως αναφέρει νέα ανακοίνωση της αστυνομίας από την έως τώρα έρευνα του χώρου εκτιμάται ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (AEM).
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που έχασε ακαριαία τη ζωή του φαίνεται πως επεξεργαζόταν στο σαλόνι του διαμερίσματος έναν εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Λόγω του μεγέθους της έκρηξης ακόμα δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα του μηχανισμού, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί το είδος της εκρηκτικής ύλης που περιείχε.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πιστόλια, γεμιστήρας με φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοίκων στο διαμέρισμα διέμενε ένας νεαρός και στο διαμέρισμα μπαινόβγαιναν αρκετά άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας.
Σημειώνεται πως οι Αρχές έχουν εντόπισαν τον άντρα, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Ο ίδιος ανέφερε πως είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα στο γιο του, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην γνωρίζει ποιοι άνθρωποι το είχαν μισθώσει. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τον συγκεκριμένο άνδρα για να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες, γεγονός το οποίο στιγμής δεν έχουν καταφέρει.
Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης στους Αμπελόκηπους, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το πρωί της Παρασκευής. Η έκρηξηξ δεν ακούγεται, γιατί η κάμερα είναι σε απόσταση από το σημείο του συμβάντος, αλλά στο πρώτο λεπτό του βίντεο οι κάτοικοι της γειτονιάς βγαίνουν έξω θορυβημένοι και σχολιάζουν το γεγονός.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Μεσημβρινές ώρες χθες (31-10-2024) προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή των Αμπελοκήπων με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό άγνωστου άνδρα και το βαρύτατο τραυματισμό ημεδαπής γυναίκας.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο διαμέρισμα, καθώς και σε παρακείμενα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.
Από την έως τώρα έρευνα του χώρου εκτιμάται ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (AEM).
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πιστόλια, γεμιστήρας με φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr