
Προκλητική είναι η 62χρονη που φέρεται να έθαψε τη σορό της μητέρας της σε στάβλο, σε ένα χωριό κοντά στη Θήβα, αποκρύπτοντας τον θάνατό της για να εισπράττει τη σύνταξη και τα επιδόματα που λάμβανε εν ζωή.
Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς η έρευνα για τη μακάβρια αυτή υπόθεση συνεχίζεται. Δημοσιογράφοι και κάμερες έχουν... κατασκηνώσει έξω από το σπίτι της, ζητώντας της να κάνει μια δήλωση, όμως η 62χρονη είναι πολύ επιθετική.
Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφο του MEGA, προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αρνήθηκε να απαντήσει.
"Συνεχίζετε… το βλέπετε; Ταλαιπωρήστε κι άλλο τα ζώα και θα δούμε τι θα γίνει…", είπε όλο νόημα για τα εξαγριωμένα σκυλιά της, που γάβγιζαν στους δημοσιογράφους.
"Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση φέρνετε τα ζώα μου και πώς βιάζετε εμένα και την προσωπική μου ειρήνη; Το καταλαβαίνετε; Γιατί επιμένετε με τέτοιο τρόπο; Αν ήθελα να πω οτιδήποτε θα το είχα πει".
Έρευνα για ανθρωποκτονία διέταξε ο εισαγγελέας
Όλα αυτά έγιναν λίγο μετά την εισαγγελική εντολή για νέες έρευνες, με στόχο να διαπιστωθεί αν η κατηγορούμενη διέπραξε το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αλλά και απάτη προς το Δημόσιο, με συνολικά κέρδη για την ίδια άνω των 120.000 ευρώ.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στο MEGA και το "Live News" και σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανέφερε πως: "Με την προκαταρκτική που διατάχθηκε, ο εισαγγελέας ζητά να διερευνήσουμε την ανθρωποκτονία με δόλο είτε με ενδεχόμενο δόλο, της θανατηφόρας έκθεσης αν αφέθηκε δηλαδή να πεθάνει, αν όντως υπήρχε συνεργός ή συνεργοί και το ύψος της απάτης, ποιο είναι το ποσό και για πόσα έτη. Ακόμα να απαντήσουμε στο ερώτημα πριν πόσα έτη έφυγε από τη ζωή. Εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια των επιστημόνων".
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Αστυνομία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο πότε σκάφτηκε ο λάκκος όπου έθαψε τη μητέρα της η 62χρονη.
Όπως αναφέρει, σε ένα σημείο της απολογίας της η 62χρονη δεν είπε ότι ο συγκεκριμένος λάκκος σκάφτηκε τον Αύγουστο του 2023, όταν απεβίωσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η μητέρα της, αλλά είπε ότι ήταν σκαμμένος από τους εργάτες, το είχε ζητήσει για κάποιες άλλες οικοδομικές εργασίες, σε προγενέστερο χρόνο. Δεν προσδιόρισε ποιος είναι ο χρόνος αυτός.
Οι Αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πότε και πώς πέθανε η ηλικιωμένη μητέρα της κατηγορούμενης, καθώς και αν έχει πει την αλήθεια στις καταθέσεις της, τόσο για τον τρόπο που διαπίστωσε τον θάνατό της όσο και για τα χρήματα που καρπώθηκε παράνομα από τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας της 90χρονης.
Η κατηγορούμενη υποστηρίζει πως η μητέρα της πέθανε το καλοκαίρι του 2023 και πως η ίδια την έθαψε με τη βοήθεια ενός ατόμου σε λάκκο λίγα μόνο μέτρα από το σπίτι της. Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όμως, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ειδικών, θέτουν τους ισχυρισμούς της υπό αμφισβήτηση.
Ειδικοί εξηγούν στο "Live News" πως η 62χρονη δεν είχε τις απαιτούμενες γνώσεις για να διαπιστώσει τον θάνατο της μητέρας της. Αφήνουν για την ώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να την έθαψε ζωντανή, σε χρόνο που μένει να αποσαφηνιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής που εξέταση τον σκελετό, είδε:
– Οστά χωρίς ιστό
– Σαθρά οστά (σαν να διαλύονται)
– Ο σκελετός δεν ήταν ενιαίος
– Εικόνα "απολιθωμένου σκελετού"
Η εκτίμηση των ειδικών είναι πως ο χρόνος ταφής της ηλικιωμένης ξεπερνά τα 2 χρόνια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr