Εικόνα που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παρουσιάζει το σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Γλυφάδας, μετά τη διάρρηξη και τους εκτεταμένους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στους χώρους του.
Σύμφωνα με τον skai, το μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει ένα συγκεκριμένο όχημα, καθώς, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε την παρουσία μιας μπλε Mercedes στην οδό Πέλλης, από την οποία αποβιβάστηκαν νεαρά άτομα λίγο πριν αποκαλυφθεί η εισβολή.
Το χρονικό
Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε γύρω στις 13:30, όταν διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τις κεντρικές εισόδους της διοίκησης.
Οι δράστες μπήκαν στο γραφείο του διευθυντή και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στο γραφείο των καθηγητών, από όπου εκλάπησαν έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επηρεάζοντας άμεσα τη λειτουργία του σχολείου.
Αντιδήμαρχος παιδείας: "Πόσο θυμό πρέπει να είχαν για να κάνουν τέτοια ζημιά στο σχολείο;"
Όπως λέει η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, κ. Άννα Καφκά στο Action24: "Οι δράστες έχουν πάρει 20 πυροσβεστήρες, τους έχουν αδειάσει στους τρεις ορόφους. Δεν βλέπεις πάτωμα, βλέπεις σκόνη. Η βιαιότητα είναι απογοητευτική, πόσο θυμό πρέπει να είχαν για να κάνουν τέτοια ζημιά στο σχολείο;".
"Στο γραφείο της λυκειάρχη, υπήρχαν οι προκαταβολές για τις εκδρομές, είναι περίπου 8.000 ευρώ τα χρήματα", πρόσθεσε.