Βράχος αποκολλήθηκε στην Πλατιάνα και έπεσε σε εκκλησία του χωριού

Ένας μεγάλος βράχος κύλησε από μεγάλο ύψος από την πλαγιά πάνω από το χωριό και έπεσε στο προαύλιο της ιστορικής εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

braxos-apokollithike-stin-platiana-kai-epese-se-ekklisia-tou-xwriou
SHARE THIS
0
SHARES

Αντιμέτωποι με τους εφιάλτες του παρελθόντος βρίσκονται οι κάτοικοι στην Πλατιάνα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας μεγάλος βράχος κύλησε από μεγάλο ύψος από την πλαγιά πάνω από το χωριό και έπεσε στο προαύλιο της ιστορικής εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Προκάλεσε ζημιές και σταμάτησε σε δέντρα πριν πέσει πάνω στα σπίτια και θρηνήσουμε θύματα. Οι κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους τους πως και άλλοι βράχοι μπορεί να πέσουν στο χωριό, όπως είχε συμβεί μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, όταν οι βράχοι είχαν πέσει μέσα στα σπίτια.

 

 

 

Οι κάτοικοι αποδίδουν την πτώση του μεγάλου βράχου στις τελευταίες βροχές ή και στους σεισμούς, που δημιούργησαν συνθήκες για την αποκόλλησή του. Χθες συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετέβησαν στο σημείο και εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί. Ο μεγάλος βράχος έφυγε από μεγάλο ύψος και έπεσε πάνω τη μάντρα της εκκλησίας και χτύπησε πάνω σε ένα κυπαρίσσι, γλιτώνοντας την ιστορική εκκλησία. Ο βράχος σταμάτησε την πορεία του πάνω σε μια μουριά λίγο πριν πέσει στα διπλανά σπίτια.

 

Οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους επισήμαναν τους φόβους τους και μίλησαν για θαύμα από τη στιγμή που γλίτωσαν τα χειρότερα. «Πήγα στο σημείο που έφυγε ο βράχος και είδα και άλλες πέτρες έτοιμες να πέσουν. Με ένα σεισμό ή με τον καιρό μπορεί να πέσουν. Πιστεύω ότι από τον καιρό έπεσε ο βράχος, ίσως να έπαιξε ρόλο και ο σεισμός. Έκανε μια διαδρομή περίπου 1000 μέτρα που κύλησε ο βράχος. Σταμάτησε γιατί έπεσε στη μάντρα και το κυπαρίσσι. Κάποιοι όταν συνέβη το κατάλαβαν αμέσως. Ευτυχώς που δεν έπεσε στην εκκλησία και τα σπίτια να έχουμε χειρότερα» είπε ο Γιώργος Μπολιάρης. «Ήταν θαύμα που μετά την κατολίσθηση γλίτωσε η εκκλησία» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του χωριού Ευάγγελος Λαμπρόπουλος.

πηγη ilialive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook