Βρούτσης: Δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στο ασφαλιστικό

Επιμένει ο υπουργός Εργασίας ότι η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

broutsis-den-xreiazontai-domikes-allages-sto-asfalistiko
SHARE THIS
0
SHARES

Επιμένει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ότι «δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα» στο ασφαλιστικό και ειδικά στα όρια ηλικίας, την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα η αύξηση των ενσήμων για την κατώτατη σύνταξη και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε ημερίδα για την «προώθηση μιας κοινωνικής και ταυτόχρονα επιχειρηματικής καινοτομίας της κοινωνικής οικονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη, σημείωσε ότι «Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μετά από τις σημαντικές και μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, σε υγιείς και σταθερές βάσεις και όλο αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε».

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook