"Βροχή" δωρεών στο ΕΣΥ από εταιρίες και νέο εθελοντικό κίνημα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών να στηρίξουν εθελοντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δεν είναι μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι κρατικοί φορείς και η κυβέρνηση που δίνει καθημερινή μάχη για την αναχαίτηση του κορονοιού.

Σταθεροί αρωγοί στον αγώνα αυτό είναι και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που έσπευσαν να δηλώσουν "παρών" στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει και να ενισχύσει (κυρίως) τις δομές υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το υγειονομικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί έως τώρα είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αίσθηση προκαλεί η πρωτοβουλία συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και ιδιωτών που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν προσφέρουν στήριξη σε νοσοκομεία αλλά και συνανθρώπους μας που έχουν νοσήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιδιώτες προσφέραν tablet στο νοσοκομείο Πτολεμαίδας ώστε ασθενείς με ,κορονοιό να επικοινωνούν μέσω skype με τους συγγενείς τους, ενώ λίγο νοτιότερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας διέθεσε 2.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Την ίδια στιγμή συγκινητική είναι και η ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών να στηρίξουν εθελοντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη περίπτωση που υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά της επιδημίας.

Σε ότι αφορά τις δωρεές, το πρόγραμμα έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αποστείλει σχετικές επιστολές . Η κυβέρνηση ζητεί η στήριξη να μην είναι χρηματική για αυτό και η επιστολή περιέχει έναν κατάλογο ειδών πρώτης ανάγκης που χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τον κ. Γεραπετρίτη συνεργάζονται ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Μιχάλης Μπεκίρης και ο γενικός διευθυντής του Κοινοβουλίου Γιώργος Μυλωνάκης.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μάσκες για το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους αστυνομικούς, χειρουργικές μάσκες, ειδικές στολές αλλά κα υποδήματα, γάντια, όργανα παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών, όπως μόνιτορ, αναπνευστήρες κα.

Μέχρι τώρα δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις, όπως και τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καπνοβιομηχανία "Παπαστράτος" προσέφερε 19 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλοι 31. Οι 19 αναπνευστήρες θα εξοπλίσουν κλίνες στις ΜΕΘ της "Σωτηρίας". Συγκεκριμένα τη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και τη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής. Άμεσα θα παραδωθούν και άλλοι 31 αναπνευστήρες. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την "Παπαστράτος" για την συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεγάλη ήταν και η προσφορά της εταιρίας "MYTILINEOS" που προσέφερε 65 ειδικούς αναπνευστήρες για χρήση στις ΜΕΘ. Η εταιρία σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Υγείας αλλά και με άλλους φορείς και ενημερώνει ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτησης της έκτακτης αυτής κατάστασης. "Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική είναι και η προσφορά των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ενίσχυσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

Η "Eurobank" ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) για την προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Η "Εθνική Τράπεζα" μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για την ενίσχυση των ΜΕΘ.

Υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης προσέφερε στο υπουργείο Υγείας και η "Τράπεζα Πειραιώς". Επίσης ενθαρρύνοντας την εθνική κινητοποίηση αξιοποίησε τη υπηρεσία Pay & Save. Συγκεκριμένα η τράπεζα θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας ποσό ίσο με το συνολικό ποσό που θα αποταμιεύουν οι πελάτες κάθε εβδομάδα μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχώρησε και η "Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα". Το ΔΣ ενέκρινε δωρεά προς τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την προμήθεια εξοπλισμού για τις ΜΕΘ καθώς και την προμήθεια υλικού αυτοπροστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νοσοκομειακών μονάδων της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεά ύψους άνω των πέντε εκατομμύρια ευρώ έκανε και η ΔΕΗ προκείμενου να συνεισφέρει στις ανάγκες του ΕΣΥ σε ότι αφορά μάσκες αλλά και άλλα αναλώσιμα υλικά. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ προχώρησε στην αγορά από την Κίνα, 1.500.000 μασκών, 75.000 προστατευτικών στολών, και 50.000 προστατευτικών γυαλιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ" διέθεσε για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

H "Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε"., προχώρησε σε δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα "Ιωάννη Σ. Λάτση" προχώρησε σε νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο", νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ενισχύοντας με σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου.

Oι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακού Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανακοίνωσαν ότι προβαίνουν σε δωρεά ύψους 1.000.000 ευρώ για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο όμιλος "ΕΛΛΑΚΤΩΡ" ανέλαβε με δικά του έξοδα την παραλαβή, μεταφορά και ασφαλή διαχείριση όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλεία Περιστατικών Κορονοιού του νοσοκομείου Νίμιτς, απαλλάσσοντας το ΕΣΥ από την αντίστοιχη δαπάνη.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος οι ασφαλιστικές εταιρίες-μέλη της προσφέρουν 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε δωρεά 10 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προχώρησε η "Ευρωπαϊκή Πίστη".

Στη δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών για την ενίσχυση του τομέα υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησαν ο όμιλος "Κοπελούζου" και η "Fraport Greece".

Ο ΑΔΜΗΕ, Διαχειριστής επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο "Σωτηρία", το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Στη δωρεά 20 αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η εταιρεία "ΓΙΩΤΗΣ".

Ο Όμιλος "ΗΡΑΚΛΗΣ", προχώρησε σε δωρεά πλήρως εξοπλισμένου ISOBOX ειδικής κατασκευής καθώς και ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η "Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε". έθεσε στη διάθεση της πολιτείας και των Δήμων επιβατικά οχήματα, vans και μοτοσικλέτες ώστε να χρησιμοποιηθούν όπως και όπου οι ανάγκες το απαιτούν.

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησε και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με σκοπό την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα

Σε δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε η εταιρεία "ΜΕΒΓΑΛ".

Στη διάθεση 100.000 χειρουργικών μασκών και δέκα monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ., τα οποία θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η "Εθνική Ασφαλιστική".

Εκατό χιλιάδες μάσκες προσφέρει η "Αθηναική Ζυθοποιία". Η παράδοση του υγειονομικού υλικού θα γίνει τμηματικά: 30.000-40.000 μάσκες έχουν παραδοθεί ήδη και οι υπόλοιπες μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Παράλληλα, η "Αθηναϊκή Ζυθοποιία" βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συνεχίσει να συνεισφέρει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε παροχές προς τους καταναλωτές προχώρησαν και όλες οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας.

Σε ότι αφορά την ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια βάση εθελοντών που θα στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο απευκταίο σενάριο να χειροτερέψει η κατάσταση, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από επτά χιλιάδες άτομα.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η ethelontes.gov.gr. Μέχρι τώρα έχουν σπεύσει να εγγραφούν συνταξιούχοι ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, φοιτητές ιατρικής αλλά φοιτητές άλλων ειδικοτήτων. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, δημοσιογράφοι αλλά και συνάνθρωποι μας που επιθυμούν να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 21 Ιαν 2022 | 17:44

Κορονοϊός: 7.574 τα νέα κρούσματα στην Αττική - Πέρασε ξανά η Κρήτη τη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένη η διασπορά στην Κρήτη - Ποιες περιοχές εμφάνισαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 21 Ιαν 2022 | 17:39

Κορονοϊός: Ασχημα νέα με 108 θανάτους και 20.507 νέα κρούσματα σε μια μέρα - 679 διασωληνωμένοι

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ - Η θετικότητα έφτασε το 4,88%.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ 21 Ιαν 2022 | 17:36

Ράκος η Αντέλ: Ζήτησε συγγνώμη οκτώ φορές με λυγμούς γιατί ακύρωσε την τουρνέ της - Οι συνεργάτες της έχουν κορονοϊό

Λύγισε η Αντέλ και με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την ακύρωση της τουρνέ της λόγω κορονοϊού

ΚΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ 21 Ιαν 2022 | 17:17

Βρετανία: Εξαντλημένοι οι υγειονομικοί παραιτούνται μαζικά - Χιλιάδες φεύγουν γιατί δεν αντέχουν άλλο

Τα βρετανικά νοσοκομεία "βουλιάζουν" υπό την πίεση της πανδημίας ενώ χιλιάδες υγειονομικοί επιλέγουν την οδό της παραίτησης

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ 21 Ιαν 2022 | 16:04

Υποπαραλλαγή Όμικρον: Γιατί αποκαλείται "stealth" - Τι γνωρίζουμε για την υποομάδα που έφτασε και στη χώρα μας

Γιατί η υποομάδα χαρακτηρίζεται ως "stealth" - Τι γνωρίζουμε για τον "κρυφό κλάδο" της μετάλλαξης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Ιαν 2022 | 13:15

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση 10,72% σημείωσαν οι θάνατοι στην Ελλάδα τις 47 πρώτες εβδομάδες του 2021

H πανδημία του κορονοϊού, κυρίως, είχε ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των θανάτων το 2021 κατά 10.72% συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

21 Ιαν 2022 | 13:07

ΝΔ για τη λειτουργία των σχολείων: "Άλλο ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται"

Καυστικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τασος Γαϊτάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΜΕΤΑΛΛΑΞΗ 21 Ιαν 2022 | 12:38

Κορονοϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Τα δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την τελευταία εβδομάδα.

"ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ" 21 Ιαν 2022 | 10:54

Συγκίνηση στις Σέρρες: Εμβολιάστηκε με την 3η δόση γιαγιά 107 ετών [εικόνες]

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε σήμερα το πρωί μια γιαγιά 107 ετών από το Λιβαδοχώρι Σερρών.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΜΗ 21 Ιαν 2022 | 10:51

Αναστάτωση στο νοσοκομείο Λαμίας: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε ασθενείς

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όταν στην Παθολογική Κλινική νοσηλευλόμενος ασθενής σε τετράκλινο θάλαμο, βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 21 Ιαν 2022 | 09:36

Εμβόλια: Λιγότερες λοιμώξεις και νοσηλείες εμβολιασμένων με Moderna σε σχέση με το Pfizer

Ελαφρώς λιγότερες οι λοιμώξεις κορονοϊού σε εμβολιασμένους με Moderna και μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας σε σχέση με το Pfizer.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 21 Ιαν 2022 | 09:36

Κάνναβη εναντίον κορονοϊού; Τι προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες μετά από μελέτες

Μετά από ευρήματα οι Αμερικανοί επιστήμονες εισηγούνται να πραγματοποιηθούν κανονικές κλινικές δοκιμές της κανναβιδιόλης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ 21 Ιαν 2022 | 09:29

Τζανάκης: Ο κορονοϊός κρύβει "άσσο στο μανίκι" - Κίνδυνος εμφάνισης μιας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης

Οι επιστήμονες βρίσκονται σε εγρήγορση υπό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης του κορονοϊού.