Casa de Papel με τις θυρίδες στο Ψυχικό: Νέες αποκαλύψεις για τους δύο ύποπτους "Δούρειους Ίππους"

Τετραπλή παραβίαση θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό, με λεία χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα εκατομμυρίων.

Εξι τραπεζικοί «ξάφριζαν» θυρίδες στη Θεσσαλονίκη- 2,7 εκατ. ευρώ η λεία

Στις κενές -"ανοίκιαστες" θυρίδες του τραπεζικού υποκαταστήματος του Νέου Ψυχικού αναζήτησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, τα κλοπιμαία από την τετραπλή παραβίαση θυρίδων, με λεία χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα εκατομμυρίων.

Από την λίστα των υπαλλήλων της τράπεζας, έχουν καταλήξει σε δύο ύποπτους "Δούρειους Ίππους", που ενδέχεται να ήταν ο… εσωτερικός δάκτυλος της μεγάλης κλοπής και αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο, ο τρόπος που παραβίασαν τις κλειδαριές, ακόμα και η θέση που έχουν οι θυρίδες, έχουν μπει στο ερευνητικό "τραπέζι" των αστυνομικών, που αναζητούν τους δράστες της κλοπής. Ήδη, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, που κρατάει αρχείο δυο μηνών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εξερεύνηση για γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τους χώρους του υποκαταστήματος.

Οι… κενές και το DNA

Εκατοντάδες από τις συνολικά 1.500 θυρίδες του υποκαταστήματος που δεν είχαν κάτοχο και ήταν κενές, ανοίχτηκαν μετά από εντολή της αστυνομίας που δεν είχε αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο τα κλοπιμαία να είχαν μεταφερθεί σε άλλο σημείο και να είχαν παραμείνει μέσα στην τράπεζα. Το εσωτερικό τους ήταν κενό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουν τοποθετήσει χρονικά τις κλοπές, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και το τέλος του ίδιου μήνα. Οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος παρέδωσαν στην αστυνομία λίστα με τα ονόματα 10-15 υπαλλήλων, που είχαν πρόσβαση στις θυρίδες. Από αυτούς μόλις δύο φαίνεται ότι είχαν επισκεφτεί τον χώρο, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Από όλους τους εξεταζόμενους ενδέχεται να γίνει λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή τους με τα "ορφανά" εργαστηριακά ευρήματα, που έχουν εντοπιστεί σε επίμαχα σημεία των θυρίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσομείωση-αναπαράσταση της κλοπής

Μία θυρίδα-δείγμα πήραν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δράστες. Και στις 4 θυρίδες, τα ίχνη παραβίασης είχαν καταγραφεί στις "γλώσσες" των κλειδαριών που αντιστοιχούσαν στον κάτοχο της θυρίδας. Οι δεύτερες κλειδαριές ασφαλείας, οι οποίες ανοίγουν από τους υπαλλήλους της τράπεζας, δεν είχαν κανένα σημάδι ύποπτης παρέμβασης. Θα εξετάσουν αν και τα δύο κλειδιά ανοίγουν αντίστοιχα μέρη της "γλώσσας" της κλειδαριάς ή ξεχωριστές… γλώσσες, όπως και άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε περίπτωση που ένας πελάτης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη θυρίδα, ο τραπεζοϋπάλληλος, ξεκλειδώνει πρώτα την δική του κλειδαριά και στη συνέχεια αποχωρεί από τον χώρο και αφήνει τον πελάτη μόνο του να χρησιμοποιήσει το δικό του κλειδί. Αφού ο κάτοχος της θυρίδας ολοκληρώσει, επιστρέφει και κλειδώνει ξανά την δεύτερη κλειδαριά ασφαλείας.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι θέσεις των τεσσάρων επίμαχων θυρίδων. Όλες τους ήταν στην ίδια οριζόντια σειρά και ήταν τμήμα ενός φοριαμού που μεταφέρθηκε πριν από κάποια χρόνια στο Νέο Ψυχικό, από υποκατάστημα άλλης τράπεζας που έχει κλείσει. Ακόμη και αυτή τη λεπτομέρεια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ, που θα ερευνήσει τυχόν εμπλοκή κάποιου υπαλλήλου από την τράπεζα στην οποία ήταν πριν ο φοριαμός με τις θυρίδες. Ταυτόχρονα θα ερευνηθεί το ποιοι ήταν οι κάτοχοι των ίδιων θυρίδων στην τράπεζα που έχει κλείσει, όπως επίσης και το αν γνώριζε κάποιος ότι ο συγκεκριμένος φοριαμός είχε μεταφερθεί στο υποκατάστημα του Νεου Ψυχικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφίλ κατόχων-Έρευνα "κοινού γνωστού"

Ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί και στο προφίλ των τεσσάρων κατόχων των θυρίδων που είχαν να επισκεφτούν την τράπεζα από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για γυναίκες, που συνδέονται με γνωστούς επιχειρηματίες και κατοικούν στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία κάτοχος θυρίδας είναι ανιψιά ομογενούς δισεκατομμυριούχου, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βόρεια και Λατινική Αμερική, όπου διατηρεί εμπορικά κέντρα και μεγάλο αριθμό πολυκαταστημάτων.

Σε πρώην σύζυγο ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ανήκει μια δεύτερη από τις τέσσερις θυρίδες. Ιδιοκτήτρια εταιρείας που ειδικεύεται σε επιχειρηματικά και προσωπικά δώρα πολυτελείας, είναι η κάτοχος της τρίτης θυρίδας, ενώ η τέταρτη ανήκει σε μέλος οικογένειας ατόμου πού ασχολείται με τα κοινά στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.

Οι κλοπές είχαν γίνει αντιληπτές έπειτα από καταγγελία στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα της. Αφού ελέγχθηκαν μία προς μία και οι 1.500 θυρίδες της τράπεζας, εντοπίστηκαν τρεις ακόμα να έχουν παραβιαστεί και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν στο υποκατάστημα. Τα κλοπιμαία που δηλώθηκαν ότι έκαναν φτερά, περιελάμβαναν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης αν τα τέσσερα θύματα, έχουν κάποιο σημείο σύνδεσης μεταξύ τους, με κάποιο κοινό "πρόσωπο" που δεν αποκλείεται να αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα τους…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 10 Ιαν 2021 | 16:06

Περιστέρι: Εκλεψαν το όπλο αστυνομικού μέσα από το σπίτι του

Διαρρήκτες εισέβαλλαν σε οικία αστυνομικού στο Περιστέρι από όπου απέσπασαν και το όπλο του.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ 09 Ιαν 2021 | 18:35

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο άνδρας που έκλεψε το αναλόγιο της Πελόζι

Ο Άνταμ Κρίστιαν Τζόνσον συνελήφθη αφού σε βάρος του είχε εκδοθεί ομοσπονδιακό ένταλμα και οδηγήθηκε στην φυλακή της κομητείας Πινέλας.

ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 08 Ιαν 2021 | 08:55

Ανησυχία από τη μετάλλαξη του κορονοϊού - Ο Μόσιαλος εξηγεί γιατί είναι χειρότερη η αύξηση της μετάδοσης κατά 50%

Γιατί θα είναι επικίνδυνο να ξεφύγει το νέο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο είναι τουλάχιστον 50% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

ΑΡΠΑΞΑΝ Ο,ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ 29 Δεκ 2020 | 20:03

Απίστευτο: Την ώρα της κηδείας διέρρηξαν το σπίτι του... νεκρού στην Κρήτη

Έγινε κι αυτό σε καιρό πανδημίας και lockdown - Οι δράστες άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 24 Δεκ 2020 | 19:47

Σοκ για πρώην Σταρ Ελλάς: Έπεσε θύμα κλοπής από την νταντά του μωρού της - Την έπιασαν στα πράσα με κάμερες [βίντεο]

Δεν πίστευε στα μάτια της η πρώην Σταρ Ελλάς που έπεσε θύμα κλοπής από τη γυναίκα που φρόντιζε το παιδί της.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 24 Δεκ 2020 | 16:35

Νέες έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού: Ετοίμαζαν ρεβεγιόν με ζάρια, μάρκες και τσίπουρο! [Εικόνες]

Και τι δεν βρήκαν στα κελιά στις φυλακές του Κορυδαλλού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ -9- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ -29- ΑΤΟΜΑ 23 Ιαν 2021 | 13:54

Οι δουλέμποροι της... Riviera: Η "Ζούγκλα", οι "Βασανιστές", ο Δάσκαλος" και οι "βαρκάρηδες"

Πώς έφτασε η Ελληνική Αστυνομία στους δουλέμπορους της... Riviera - Τέλος σε κύκλωμα με αρχηγείο στην Τουρκία

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.