Follow us

Casa de Papel με τις θυρίδες στο Ψυχικό: Νέες αποκαλύψεις για τους δύο ύποπτους "Δούρειους Ίππους"

Τετραπλή παραβίαση θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό, με λεία χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα εκατομμυρίων.

Εξι τραπεζικοί «ξάφριζαν» θυρίδες στη Θεσσαλονίκη- 2,7 εκατ. ευρώ η λεία

Στις κενές -"ανοίκιαστες" θυρίδες του τραπεζικού υποκαταστήματος του Νέου Ψυχικού αναζήτησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, τα κλοπιμαία από την τετραπλή παραβίαση θυρίδων, με λεία χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα εκατομμυρίων.

Από την λίστα των υπαλλήλων της τράπεζας, έχουν καταλήξει σε δύο ύποπτους "Δούρειους Ίππους", που ενδέχεται να ήταν ο… εσωτερικός δάκτυλος της μεγάλης κλοπής και αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο, ο τρόπος που παραβίασαν τις κλειδαριές, ακόμα και η θέση που έχουν οι θυρίδες, έχουν μπει στο ερευνητικό "τραπέζι" των αστυνομικών, που αναζητούν τους δράστες της κλοπής. Ήδη, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, που κρατάει αρχείο δυο μηνών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εξερεύνηση για γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τους χώρους του υποκαταστήματος.

Οι… κενές και το DNA

Εκατοντάδες από τις συνολικά 1.500 θυρίδες του υποκαταστήματος που δεν είχαν κάτοχο και ήταν κενές, ανοίχτηκαν μετά από εντολή της αστυνομίας που δεν είχε αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο τα κλοπιμαία να είχαν μεταφερθεί σε άλλο σημείο και να είχαν παραμείνει μέσα στην τράπεζα. Το εσωτερικό τους ήταν κενό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουν τοποθετήσει χρονικά τις κλοπές, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και το τέλος του ίδιου μήνα. Οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος παρέδωσαν στην αστυνομία λίστα με τα ονόματα 10-15 υπαλλήλων, που είχαν πρόσβαση στις θυρίδες. Από αυτούς μόλις δύο φαίνεται ότι είχαν επισκεφτεί τον χώρο, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Από όλους τους εξεταζόμενους ενδέχεται να γίνει λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή τους με τα "ορφανά" εργαστηριακά ευρήματα, που έχουν εντοπιστεί σε επίμαχα σημεία των θυρίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσομείωση-αναπαράσταση της κλοπής

Μία θυρίδα-δείγμα πήραν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δράστες. Και στις 4 θυρίδες, τα ίχνη παραβίασης είχαν καταγραφεί στις "γλώσσες" των κλειδαριών που αντιστοιχούσαν στον κάτοχο της θυρίδας. Οι δεύτερες κλειδαριές ασφαλείας, οι οποίες ανοίγουν από τους υπαλλήλους της τράπεζας, δεν είχαν κανένα σημάδι ύποπτης παρέμβασης. Θα εξετάσουν αν και τα δύο κλειδιά ανοίγουν αντίστοιχα μέρη της "γλώσσας" της κλειδαριάς ή ξεχωριστές… γλώσσες, όπως και άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε περίπτωση που ένας πελάτης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη θυρίδα, ο τραπεζοϋπάλληλος, ξεκλειδώνει πρώτα την δική του κλειδαριά και στη συνέχεια αποχωρεί από τον χώρο και αφήνει τον πελάτη μόνο του να χρησιμοποιήσει το δικό του κλειδί. Αφού ο κάτοχος της θυρίδας ολοκληρώσει, επιστρέφει και κλειδώνει ξανά την δεύτερη κλειδαριά ασφαλείας.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι θέσεις των τεσσάρων επίμαχων θυρίδων. Όλες τους ήταν στην ίδια οριζόντια σειρά και ήταν τμήμα ενός φοριαμού που μεταφέρθηκε πριν από κάποια χρόνια στο Νέο Ψυχικό, από υποκατάστημα άλλης τράπεζας που έχει κλείσει. Ακόμη και αυτή τη λεπτομέρεια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ, που θα ερευνήσει τυχόν εμπλοκή κάποιου υπαλλήλου από την τράπεζα στην οποία ήταν πριν ο φοριαμός με τις θυρίδες. Ταυτόχρονα θα ερευνηθεί το ποιοι ήταν οι κάτοχοι των ίδιων θυρίδων στην τράπεζα που έχει κλείσει, όπως επίσης και το αν γνώριζε κάποιος ότι ο συγκεκριμένος φοριαμός είχε μεταφερθεί στο υποκατάστημα του Νεου Ψυχικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφίλ κατόχων-Έρευνα "κοινού γνωστού"

Ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί και στο προφίλ των τεσσάρων κατόχων των θυρίδων που είχαν να επισκεφτούν την τράπεζα από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για γυναίκες, που συνδέονται με γνωστούς επιχειρηματίες και κατοικούν στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία κάτοχος θυρίδας είναι ανιψιά ομογενούς δισεκατομμυριούχου, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βόρεια και Λατινική Αμερική, όπου διατηρεί εμπορικά κέντρα και μεγάλο αριθμό πολυκαταστημάτων.

Σε πρώην σύζυγο ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ανήκει μια δεύτερη από τις τέσσερις θυρίδες. Ιδιοκτήτρια εταιρείας που ειδικεύεται σε επιχειρηματικά και προσωπικά δώρα πολυτελείας, είναι η κάτοχος της τρίτης θυρίδας, ενώ η τέταρτη ανήκει σε μέλος οικογένειας ατόμου πού ασχολείται με τα κοινά στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.

Οι κλοπές είχαν γίνει αντιληπτές έπειτα από καταγγελία στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα της. Αφού ελέγχθηκαν μία προς μία και οι 1.500 θυρίδες της τράπεζας, εντοπίστηκαν τρεις ακόμα να έχουν παραβιαστεί και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν στο υποκατάστημα. Τα κλοπιμαία που δηλώθηκαν ότι έκαναν φτερά, περιελάμβαναν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης αν τα τέσσερα θύματα, έχουν κάποιο σημείο σύνδεσης μεταξύ τους, με κάποιο κοινό "πρόσωπο" που δεν αποκλείεται να αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα τους…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ 29 Νοε 2022 | 12:24

Απίστευτο: Έκλεψαν το πορτοφόλι της 21χρονης ενώ ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο- Της πήραν 1.500 ευρώ

Το πορτοφόλι της 21χρονης δεν βρέθηκε ποτέ και οι γονείς της έχουν αναφέρει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ Η ΚΛΟΠΗ 26 Νοε 2022 | 17:50

Κομοτηνή: Μέρα-μεσημέρι άρπαξαν από αυτοκίνητο σάκο με κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Οι δράστες το μεσημέρι της Πέμπτης άρπαξαν τσάντα από αυτοκίνητο η οποία περιείχε κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 26 Νοε 2022 | 10:34

Νέα Navtex για σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Η Navtex αφορά το πλοίο Sanco Swift το οποίο ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων για τις έρευνες που πραγματοποιεί στην περιοχή η ExxonMobil.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ... ΟΠΛΟ 26 Νοε 2022 | 08:29

Φύλλο και φτερό η "Κιβωτός του Κόσμου": Στο μικροσκόπιο 15 άτομα - Δομές χωρίς άδεια, εξαφανίζουν έγγραφα και τιμολόγια

Η οικονομική έρευνα αφορά σε πρώτο στάδιο 15 στελέχη της ΜΚΟ, που είχαν συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια την τελευταία 5ετία, ή διευθυντικές θέσεις.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAR 25 Νοε 2022 | 21:50

Αυτός είναι ο χάρτης της νέας NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

Η νέα NAVTEX για την επέκταση των ερευνών θα αφορά περιοχές εντός των ελληνικών οικοπέδων, νοτιότερα από την αρχική ναυτική οδηγία της 7ης Νοεμβρίου

ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ 25 Νοε 2022 | 17:37

Γέρακας: Συνελήφθησαν 23χρονος και 37χρονος αμέσως μετά από διάρρηξη σε σπίτι

Στη σύλληψη ενός 37χρονου και ενός 23χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Γέρακα, έπειτα από την διαρρήξη και κλοπή σε σπίτι γυναίκας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 25 Νοε 2022 | 09:52

Νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών στην περιοχή της Κρήτης - Αίτημα της ExxonMobil

Η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού.

ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ 24 Νοε 2022 | 12:16

Θύμα κλοπής ειδικός σύμβουλος του Μητσοτάκη- Πώς του άρπαξαν την τσάντα του

Αγνωστοι έκλεψαν τσάντα από τη μηχανή ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 22 Νοε 2022 | 10:47

Χαλκιδική: Αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε στο κενό - Η ερωτική απογοήτευση οδήγησε την Μαριάννα στην αυτοκτονία;

Η νεαρή γυναίκα ανέβηκε στον δεύτερο όροφο νεοαναγειρόμενου κτίσματος κι αφού περιέλουσε τον εαυτό της με εύφλεκτο υλικό, έβαλε φωτιά και πήδηξε στο κενό

ΜΕ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «JOIDES RESOLUTION» 22 Νοε 2022 | 10:02

Σαντορίνη: Γιατί θα γίνουν θαλάσσιες γεωτρήσεις γύρω από τα ηφαίστεια του νησιού

Το πλοίο θα ξεκινήσει από την Ισπανία, θα μελετήσει τα ηφαίστεια πέριξ της Σαντορίνης και θα καταλήξει στην Κρήτη.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 18 Νοε 2022 | 17:56

Κιβωτός του Κόσμου: Η μυστηριώδης κλοπή και οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό σε δομή του Βόλου

Τι είπε ο πατέρας Αντώνιος για τον εργαζόμενο που απολύθηκε από την Κιβωτό του Κόσμου αφότου κατήγγειλε ξυλοδαρμό παιδιών σε δομή του Βόλου.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 17 Νοε 2022 | 13:01

Επίθεση σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα: Άρπαξαν προϊόντα και εξαφανίστηκαν

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων μπήκαν σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Σοφία στην Πάτρα και αφαίρεσαν προϊόντα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2022 | 17:32

Λόλα Νταϊφά: "Έκλαιγα και ούρλιαζα, τα πήραν όλα" - Πώς της άρπαξαν κοσμήματα 600.000 ευρώ από το σπίτι της

Οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα μεγάλης αξίας άρπαξαν οι επιτήδειοι από το σπίτι της Λόλας Νταϊφά.