Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων για την προστασία και την υποστήριξη των ανθρώπων της

Διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας, υποστήριξη της εργασίας και της συνεργασίας εξ αποστάσεως, πρωτοβουλίες για την ευεξία και την ψυχολογική στήριξη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
c

Με προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, κορυφαίος εργοδότης για το 2020, από την αρχή αυτής της κρίσης υλοποιεί ένα πολύπλευρο πλάνο με ενέργειες, πρωτοβουλίες και επικοινωνίες για να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους της κάθε στιγμή.

Ακολουθώντας τις συστάσεις της πολιτείας η Coca-Cola Τρία Έψιλον διασφάλισε άμεσα πως οι άνθρωποί της εργάζονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Όρισε αυστηρά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης σε κάθε βήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να στηρίξει απρόσκοπτα τις ανάγκες της αγοράς και εξέλιξε τις εργασίες γραφείου και τις συναντήσεις της διαδικτυακά.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων για την προστασία και την υποστήριξη των ανθρώπων της

Με την εμπειρία ετών που είχε αποκομίσει σε ευέλικτη εργασία, και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, η εταιρεία ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ευρέως την πρακτική της τηλεργασίας από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα, μέσα από το πρόγραμμα "Μένουμε Ενωμένοι" η εταιρεία φροντίζει για την ευεξία και την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων της και παρέχει στους ηγέτες της τα κατάλληλα εργαλεία για να εμπνέουν καθημερινά τους ανθρώπους τους και να διαχειρίζονται με ενσυναίσθηση τις ομάδες τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα "Μένουμε Ενωμένοι" εστιάζει σε 4 βασικούς πυλώνες:

-Διασφάλιση της υγείας και ενίσχυση της ασφάλειας που νοιώθουν οι άνθρωποί μας

-Ψυχολογική υποστήριξη, τόνωση της ευεξίας και της θετικότητας

-Υιοθέτηση νέων τρόπων εργασίας, όπως της τηλεργασίας, ανάπτυξη νέων απαραίτητων δεξιοτήτων και εξέλιξη της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης με θετικό αντίκτυπο

-Συμμετοχή των εργαζομένων στην κοινωνική συμβολή μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς

Η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε σχετικά: "Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα ο ένας στον άλλον. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να εργαζόμαστε με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και παρέχουμε ένα πλαίσιο στήριξης, με πρωτοβουλίες, εργαλεία και ενέργειες που θα βοηθήσουν όλους να διαχειριστούν τις προκλήσεις της νέας καθημερινότητας.

σ

Εστιάζουμε στη σύνδεση των ανθρώπων μας μέσα από τη δημιουργία κοινών νέων εμπειριών και την ανταλλαγή των καθημερινών μοναδικών ιστοριών τους. Έτσι ενισχύουμε την αισιοδοξία και την ενότητα που έχουμε χτίσει εδώ και χρόνια μέσα στην κουλτούρα και τις αξίες μας, ενώ παράλληλα εξελίσσουμε τις ηγετικές συμπεριφορές που στηρίζουν την ενδυνάμωση, τη συμπερίληψη, την αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, τον ανοιχτό διάλογο και την εμπιστοσύνη".

Ενδεικτικά κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του πλάνου για τους εργαζόμενους της εταιρείας είναι οι εξής:

-Εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή: Από την πρώτη περίοδο της κρίσης, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας συνδέεται κάθε Παρασκευή με όλους τους εργαζόμενους και τους ενημερώνει προσωπικά για τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες, χτίζοντας ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Μέσα από τις live αυτές συνδέσεις αναδεικνύει και καθημερινές ιστορίες των εργαζομένων που αποτελούν έμπνευση για όλους.

ρ

-Ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια και στιγμές θετικής ομαδικής διάδρασης.

-Ανοιχτές ομιλίες με καταξιωμένους και ευρέως αναγνωρισμένους ειδικούς στους τομείς της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας για ενημέρωση και συζήτηση.

-Διαδικτυακά σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η εργασία εξ αποστάσεως.

-Ομιλίες για την ηγεσία στην περίοδο της κρίσης και για την επόμενη μέρα, με στόχο την εξέλιξη όλων των προϊσταμένων ομάδων της πρώτης γραμμής.

Στιγμές χαλάρωσης μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες όπως το σεμινάριο μαγειρικής "Μαγειρεύουμε μαζί για το Πασχαλινό τραπέζι μας".

ττρ

-Εσωτερικοί Οδηγοί που ανανεώνονται συστηματικά, καλύπτοντας επίκαιρα θέματα:

-Προφύλαξη & Ασφάλεια με ειδική σελίδα στο intranet

-Συμβουλές mindfulness και ψυχικής υγείας

-Tips για αποδοτικότερη εργασία και συνεργασία εξ αποστάσεως και

-Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης από το σπίτι για μικρούς και μεγάλους

-Ειδικό email υποστήριξης για την άμεση εξυπηρέτηση των συναδέλφων αναφορικά με μέτρα και διαδικασίες της εταιρείας αυτή την περίοδο, καθώς και καθημερινά ζωντανά sessions με συμβουλές τεχνικής υποστήριξης για όσους εργάζονται από το σπίτι.

-Ομάδα δικτύωσης μεταξύ των συναδέλφων στο Yammer με στόχο την ενίσχυση της θετικής διάθεσης, της σύνδεσης και την έμπνευση της ομάδας μέσα από καθημερινές ιστορίες συναδέλφων για το πώς η κρίση αυτή τους έχει ενδυναμώσει ομαδικά chat & εβδομαδιαία challenges όπου οι εργαζόμενοι μοιράζονται φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους, και home-made ομαδικά video φωτογραφικά challenges με επίκαιρες θεματικές όπως: Πασχαλινές συνταγές, bartending στο σπίτι, γυμναστική κ.ά.

-Εθελοντικό πρόγραμμα και προσφορά στην κοινωνία: Η ομάδα εθελοντών της εταιρείας στηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που υλοποιούν οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας την κατ’ οίκον διανομή τρόφιμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.

ττ

Επιπλέον, ως δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι εργαζόμενοι της εταιρείας δημιούργησαν ένα βίντεο με εκατοντάδες ευχαριστώ. Μπορείτε να το μάθετε περισσότερα για τις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας εδώ.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, είναι η κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά.

Με τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, το Σχηματάρι Mega-Plant και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα μιας σειράς κατηγοριών με εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι FUZETEA, καθώς και η σειρά φυτικών ροφημάτων AdeZ, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως αυτές των χυμών Amita και Frulite και του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ.

Η εταιρεία αποτελεί επίσης τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα των chips TSAKIRIS, των ενεργειακών ποτών Monster, αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, του Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου. Οι δραστηριότητές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, με συμβολή στην απασχόληση και στην οικονομία, δημιουργώντας άμεσα και έμμεσα το 47,3% του κύκλου εργασιών του τομέα των αναψυκτικών στην Ελλάδα.

Ενεργά κοντά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία υποστηρίζει τις τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ενδυνάμωση μέσω απόκτησης επιπλέον δεξιοτήτων και την απασχολησιμότητα των νέων, την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gr.coca colahellenic.com

Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E και το LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/coca-cola-hbc/life/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 12 Ιουλ 2020 | 11:56
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΤ 06 Ιουλ 2020 | 16:47

Αυτή είναι η νέα καμπάνια για τον τουρισμό - "Προορισμός Ελλάδα, πρώτα η υγεία" [Βίντεο]

Βασικό μήνυμα το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η παροχή όλων των πληροφοριών που χρειάζονται οι ταξιδιώτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ 03 Ιουλ 2020 | 11:33

Σάλος στην Κρήτη: Σεκιουριτάς έβγαλε με τις κλωτσιές πολίτη έξω από τη ΔΕΔΔΗΕ [βίντεο]

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την εταιρεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ 01 Ιουλ 2020 | 10:27

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Αποζημίωση μαμούθ στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 29 Ιουν 2020 | 13:51

Βγήκε νικητής ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ: Στέκεται ξανά στα πόδια του μετά τη θεραπεία [βίντεο]

"Εμείς έχουμε ένα παιδάκι που στέκεται όρθιο και έχει γίνει αυτόνομος, παίζει με τα παιχνιδάκια του μόνος του στο δωμάτιο του..."

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 24 Ιουν 2020 | 10:37

Αποχωρεί από την Zeus & Dione και την Endeavor η Μαρέβα Μητσοτάκη

Προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ" 17 Ιουν 2020 | 17:09

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει με την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ; Τι λένε οι γιατροί - Τα "ύποπτα" σημάδια

"Πυρά" εκ των έσω από το "Lincoln Project" το οποίο κυκλοφόρησε ένα ακομη βίντεο εναντίον του προέδρου Τραμπ.

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ 14 Ιουν 2020 | 17:33

Τι συμβαίνει με την υγεία του Τραμπ - Το τρεμάμενο χέρι που προκάλεσε ερωτηματικά [βίντεο]

Από την τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠ, όπου πραγματοποίησε ομιλία.

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 12 Ιουλ 2020 | 21:25

Καβάλα: Επιστροφή στην πατρίδα τους για οικογένεια Σέρβων- Μετά τον γιο, διαγνώστηκε θετικός και ο πατέρας

Η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 12 Ιουλ 2020 | 20:46
12 Ιουλ 2020 | 20:35

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά στο κάστρο στην Αρχαία Κόρινθο [εικόνες]

Ξέσπασε πριν από λίγη ώρα - Εχουν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα

10 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΑ 12 Ιουλ 2020 | 18:30

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο - Τα 4 εισαγόμενα

Έξι νέα κρούσματα στην Αθήνα και από 5 σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη - Συνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή λοιμωξιολόγων υπό τον Κικίλια