X

Ελασσόνα: 15 λεπτά πριν τον σεισμό οι μαθητές έκαναν άσκηση ετοιμότητας- Συγκλονιστική περιγραφή από τη δασκάλα [Βίντεο]

Τι είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, Όλγα Παπακώστα.

Γράφει: TheToc team

"Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου που επέδειξαν ψυχραιμία και σωθήκαμε την τελευταία στιγμή" έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, Όλγα Παπακώστα, όπου κατέπεσαν τμήματα της τοιχοποιίας από τον σεισμό χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός μαθητή η εκπαιδευτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ήμουν μέσα στην αίθουσα ευτυχώς στο σημείο που άνοιξε η τρύπα λόγω σεισμού δεν υπήρχε θρανίο. Όταν έγινε ο σεισμός οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους" συνέχισε και πρόσθεσε ότι "επειδή όμως ο σεισμός ήταν ισχυρός κουνιούνταν τα θρανία, ενώ έπεσε η ψευδοροφή. Υπήρχε παντού σκόνη με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον. Επικρατούσε πανικός, όμως ήταν διαχειρίσιμος γιατί είχαμε κάνει ένα τέταρτο πιο πριν από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας μια άσκηση σεισμού. Βγήκαμε στην αυλή πάνω από τα μπάζα και όλα πήγαν κατ΄ευχήν", ανέφερε η Όλγα Παπακώστα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ