ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ζητά σεκιούριτι στα ΑΕΙ και κατάργηση της ΕΦΕΕ

Σε συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις προχώρησε η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ζητά σεκιούριτι στα ΑΕΙ και κατάργηση της ΕΦΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τους άξονες των προτάσεων της για μεταρρυθμίσεις, προχώρησε σήμερα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, η κατάργηση της ΕΦΕΕ και αντικατάστασή της από νέο πλαίσιο, η αναθεώρηση του άρθρου 16 και η δημιουργία μη-κρατικών πανεπιστημίων.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανεπιστημίων Αποστόλης Μπακόλας και ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κώστας Μεϊντής.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις καταλήψεις και τον παράνομο χαρακτήρα τους, επισημαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο μειοψηφίες εκμεταλλεύονται την έλλειψη κανόνων.

Δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, Κατάργηση της ΕΦΕΕ και δημιουργία νέας ένωσης, αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι μερικές από τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ πρότεινε τη δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης όπως συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου για την «πρόληψη παρανόμων δραστηριοτήτων» και την «άμεση επέμβαση για την αποτροπή της βίας», κατάλληλα εκπαιδευμένο σε διεθνή πρότυπα, το οποίο θα τελεί υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών, ώστε να παύσει η ανομία στα ΑΕΙ.

Σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση των φοιτητών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότεινε την κατάργηση της ανενεργής ΕΦΕΕ, τη δημιουργία νέας ένωσης σε πανελλαδικό επίπεδο για φοιτητές και σπουδαστές, το Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και το Εθνικό Συμβούλιο Σπουδαστών στα ΤΕΙ και την αναγνώρισή τους από την Πολιτεία. Ακόμη, υποστήριξε την ψήφιση ειδικού νόμου όπως ορίζει το Άρθρο. 16 παρ. 5 του Συντάγματος, που να ορίζει με σαφήνεια τη λειτουργία και την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, αλλά και των Συλλόγων, όπως επίσης και την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων και συλλόγων «ώστε να αποτρέπεται σε μειοψηφίες να κλείνουν τα ιδρύματα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότειναν, μεταξύ άλλων, και την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη-κρατικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, υπό την προϋπόθεση αυτά να βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Φεβ 2021 | 19:52
ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 18 Φεβ 2021 | 19:59

Πρόσληψη 1.030 ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια: Με ανιχνευτές, κάμερες και χωρίς όπλα - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι 1.030 ειδικοί φρουροί στα Πανεπιστήμια θα έχουν ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Φεβ 2021 | 11:53

Συρίγος : Δύσκολο να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια – Τι είπε για τα σχολεία

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στην Πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι το ειδικό αυτό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα.

12 Φεβ 2021 | 00:12

Η αστυνομία ως αυταπάτη και η τρύπα στο νερό

Και αν αποτύχει και το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όπως είναι και το πιθανότερο, τι θα επακολουθήσει; Θα επεμβαίνει ο στρατός με Leopard και F-16;

ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ Η ΠΟΡΕΙΑ 11 Φεβ 2021 | 17:47

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Απροσπέλαστο το κέντρο

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 11 Φεβ 2021 | 15:34

ΑΕΙ: Με φωτογραφίες "κέντρων ελέγχου" σε Κέιμπριτζ και Οξφόρδη απάντησε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε δύο φωτογραφίες με τα κέντρα ελέγχου εικόνας και πληροφορίας στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 11 Φεβ 2021 | 15:31

Φώφη Γεννηματά για τα ΑΕΙ: Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία

"ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν όλο και πιο πολύ. Εμείς λέμε ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία", δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Φεβ 2021 | 12:21
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ 11 Φεβ 2021 | 12:01
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 10 Φεβ 2021 | 17:39

Χρυσοχοΐδης: Θα εξαφανίσουμε τους τραμπούκους-χωροφύλακες της ελευθερίας έκφρασης στα Πανεπιστήμια

"Είναι ευφημισμός των Ιδρυμάτων να μιλούν για ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών όταν οι τραμπούκοι ρυθμίζουν αυτή την κυκλοφορία", είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 10 Φεβ 2021 | 13:29

Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες στην Αττική- Τα νέα ωράρια και τι ισχύει με τις απουσίες

Μόνο με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική λόγω του νέου καθολικού lockdown

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 08 Φεβ 2021 | 15:02

Αρθρο έκπληξη του Νίκου Αλιβιζάτου στην Καθημερινή: Γιατί είμαι υπέρ της αστυνομίας στα ΑΕΙ

Ο γνωστός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος αρθρογραφεί υπέρ της Αστυνομίας στα ΑΕΙ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Φεβ 2021 | 13:19

Κεραμέως: "Γιατί δεν κλείσαμε τα σχολεία - Τι είπε για τους αιώνιους φοιτητές

Σε συνέντευξή της η Νίκη Κεραμέως εξήγησε γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία, όπως και τι θα γίνει με τους "αιώνιους φοιτητές".