X

ΔΕΗ: Ερευνα του οικονομικού εισαγγελέα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως από την οικονομική Εισαγγελία με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Γράφει: TheToc team

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως από την οικονομική Εισαγγελία με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και τις αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν από αυτή.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης διέταξε έρευνα για το θέμα προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί αναφορά που υποβλήθηκε στον Άρειο Πάγο από 6 δικηγόρους, και μάλιστα, στη δικογραφία θα συσχετιστεί και αυτή η αναφορά.

Διαβάστε Επίσης

Σημειώνεται, ότι και η δική τους αναφορά στηρίζεται σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το επίμαχο αυτό θέμα, ενώ τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για "υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο" και για "υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)".

Πηγή: capital.gr