
Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που καταγράγηκαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονταν το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου. Το σχολείο δεν υπάρχει πια καθώς χτυπήθηκε από τονμεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα να κατεδαφισθεί, αφού δεν ήταν πλέον ασφαλές.
Ο διευθυντής του Γρηγόρης Λέτσιος όμως βαθιά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια χτύπησε το τελευταίο κουδούνι.
Ο ίδιος έκανε δήλωση σε δημοσιογράφο με εμφανώς "σπασμένη" φωνή, ενώ τα μάτια του έτρεχαν.
Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης. Οι κάτοικοι της περιοχής – και κυρίως οι μαθητές – είναι συγκεντρωμένοι έξω από το προαύλειο και καταγράφουν με τα κινητά τηλέφωνά τους όσα εξελίσσονται στον χώρο που παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους έως τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.


Ο δάσκαλος και διευθυντής του σχολείου είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο όταν δήλωνε μετά τον σεισμό πως "Εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν... "Θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο", να μην καταρρεύσει και μας καταπλακώσει... Και ο Θεός μας έκανε τη χάρη", είχε πει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Άλλωστε, χάρη στην καθοριστική στάση και παρέμβασή του και οι 63 μαθητές του σχολείου βγήκαν σώοι και αβλαβείς, από το συγκρότημα το οποίο υπέστη σοβαρές βλάβες.
Ο σεισμός βρήκε τα παιδιά μέσα στις αίθουσες, στη διάρκεια της πέμπτης διδακτικής ώρας και όπως λέει ο κ. Λέτσιος, "ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, άρχισε η γη να χορεύει κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Το κτίριο άρχισε να κουνιέται συθέμελα, δεξιά - αριστερά, πάνω - κάτω, με φοβερό κρότο και βοή. Εκείνη τη στιγμή, διατήρησα τη ψυχραιμία μου και χωρίς να σκεφτώ και να προστατευτώ, έτρεξα από το γραφείο μου στον επάνω όροφο του σχολείου που ήταν οι τέσσερις τάξεις".
Πηγή: larissanet.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr