
Τρία τοιχώματα… βενζινόκολας είχε η βαλίτσα του 51χρονου από την Τανζανία, για να αποφύγει τον εντοπισμό των 10 κιλών ηρωίνης που μετέφερε, από τους ανιχνευτικούς σκύλους. Είχε φθάσει το πρωί του Σαββάτου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μέσω Κατάρ από το Γιοχάνεσμπουργκ.
Η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, καθώς η πώληση ενός κιλού στην παράνομη αγορά κυμαίνεται μεταξύ 15.000-17.000 ευρώ. Ακόμη και για την μετασκευή της συγκεκριμένης βαλίτσας, όπως αποκαλύπτουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, τα κυκλώματα δαπανούν έως και 5.000 ευρώ για να την προμηθευτούν στο πλαίσιο εναέριων και επίγειων διακινήσεων ναρκωτικών ουσιών.
![Δεν πήγε... μακριά η βαλίτσα με δέκα κιλά ηρωίνη και τρεις στρώσεις βενζινόκολλα [εικόνες και βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/b0/b08ceeb155274e5dac0306476e6a96a0.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Πώς εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος
Ο εντοπισμός του κατηγορούμενου έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια. Μετά το "σκανάρισμα" της αποσκευής του εντοπίστηκαν διαφορετικά από τα καθιερωμένα υλικά κατασκευής της και αποφάσισαν τον έλεγχό της. Ενδιάμεσα των τριπλών τοιχωμάτων εντόπισαν οκτώ συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης, βάρους 10 κιλών και 640 γραμμαρίων. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 500 ευρώ και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο 51χρονος Τανζανός είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών καθώς δεν είχε στην κατοχή του νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής του στην χώρα μας. Παρότι μένει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς δεν αποκάλυψε την διεύθυνση κατοικίας του.
Δείτε το βίντεο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr