
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες πύλες παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.
Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.
Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.
Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.
Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ
Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.
Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου
Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα λιμάνια των Καλών Λιμένων και της Γαύδου.
"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.
Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της
"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.
Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.
Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.
Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.
Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι στις αρχές Ιουλίου κυκλώματα διακινητών, μέσω γραπτών μηνυμάτων, προέτρεπαν τους μετανάστες να κινηθούν προς την Ελλάδα αντί για την Ιταλία
Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι Μπένιαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Για το κυβερνητικό πακέτο που αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, τον εκλογικό νόμο αλλά και τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.
Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεβάλ Σαμ ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι "Όλα σε Θυμίζουν" με συναίσθημα, σε άπταιστα ελληνικά.
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε και με τον γιο και αναπληρωτή διοικητή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ.
Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σήμερα μπορεί να ομιλεί στο υψηλότερο επίπεδο και με τις δύο πλευρές της Λιβύης
Η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι εντοπίστηκε μέσω ειδικής συσκευής ηχητικού εντοπισμού Sonar του τουρκικού Λιμενικού
Θα είναι "μια υπογραφή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο" γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Βρέθηκε μέσω συσκευής ηχητικού εντοπισμού SONAR - Ποιος ήταν ο 43χρονος που λάτρευε τη θάλασσα
Ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι "δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά είτε από άλλα νησιά είτε από την ενδοχώρα".
Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια από το Μπαλικεσίρ και 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.
Περίπου 65 άτομα διασώθηκαν ενώ ένα άτομο που είχε πέσει νωρίτερα στη θάλασσα εξακολουθεί να αγνοείται.
Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ προανήγγειλε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου οργανισμού που θα βοηθά τα δικαστήρια στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου.
Σύμφωνα με τους 14 διασωθέντες, δώδεκα μετανάστες πήδηξαν στο νερό και τα ίχνη τους χάθηκαν.
Φυλάκιση έως 5 χρόνια σε μετανάστες που έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους, αλλά αρνούνται να φύγουν, προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου. Πώς θα ελέγχεται η ενηλικότητά τους.
Υπεγράφη η ΚΥΑ με το νέο πλαίσιο για διαπίστωση ανηλικότητας αιτούντων άσυλο
Από το "αμφιλεγόμενο προπτυχιακό" στις ΗΠΑ μέχρι τα μεταπτυχιακά στο Bilkent, οι καταγγελίες περί πλαστών τίτλων σπουδών παίρνουν πολιτικές και θεσμικές διαστάσεις για τον Φιντάν
Οι συλληφθέντες, αποτελούν μέλη οργανώσεων που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών και εξάγουν τα χρήματα μέσα σε…τσουβάλια μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές
Αισθησιακός χορός στην κορυφή σημαντικού ιστορικού προορισμού στην περιοχή της Καππαδοκίας - Έρευνα για "προσβολή εθνικού συμβόλου"
Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί εκεχειρία και μετά η χώρα θα εκτιμήσει αν θα μπορέσει να συνεισφέρει.
Τα πλοία που φτάνουν απευθείας από το Ισραήλ ή αναχωρούν προς ισραηλινά λιμάνια δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγκυροβολούν σε τουρκικά λιμάνια.
Δέκα άτομα περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι υπόλοιποι 42 επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Ιταλίας που βρισκόταν στην περιοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα TRHaber, ο αριθμός των στρατιωτών στην Κύπρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000.
Η νομοθεσία αποτρέπει την Τουρκία να αποκτήσει F-35, λόγω της κατοχής του ρωσικού συστήματος των S-400.
Ο 25χρονος συνέδραμε σε ανθρωποκτονία ατόμου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.
Στην επιστολή, που παραπέμπει και σε παλαιότερες επιστολές της Κύπρου προς τον ΟΗΕ, σημειώνεται με έμφαση ότι "το εν λόγω Μνημόνιο δεν παράγει οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα για τρίτα μέρη, ούτε επηρεάζει τα δικαιώματα τρίτων κρατών επί θαλάσσιων ζωνών
Η Σύνοδος θα φιλοξενηθεί στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ (Κουλιγιέ) στις 7-8 Ιουλίου του 2026.
Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε δύο διαδοχικά συμβάντα 58 και 68 μετανάστες, ενώ άλλοι 39 εντοπίστηκαν 58 ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας.
Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Σάββατο, και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στους λόφους.
Στην επιστολή παραίτησης του σημειώνει πως παραιτείται για να μην αποσπάται η προσοχή από τις εμπορικές προσπάθειες της κυβέρνησης
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Κύπρο, με το Συμβούλιο να υπενθυμίζει ότι το 37% της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974
Ο δήμαρχος του Πέρα, Ινάν Γκιουνέι, από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είναι ο 16ος δήμαρχος που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο της καταστολή
Σχεδόν 140.000 επαναπατρισμοί έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου.
Ο Σύρος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται την Άγκυρα μαζί με το υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ασάντ Χασάν Αλ-Σαϊμπάνι, και τον επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών Χουσεΐν Σαλάμεχ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με σκάφος της FRONTEX μεταφέρονται αρχικά στην Παλαιόχωρα και από εκεί στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν ανασυρθεί νεκροί 20 άνθρωποι, οι αγνοούμενοι είναι 27 και περίπου 80 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη των Δαρδανελλίων, 2.090 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί ενώ 17 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 29 τραυματίστηκαν μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε χθες Κυριακή την επαρχία Μπαλίκεσιρ (δυτικά) στην Τουρκία.
Το εστιακό βάθος ήταν 11 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, η οποία απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Μπαλίκεσιρ
Οι φωτιές στην Κερατέα και στα Δαρδανέλλια της Τουρκίας καίνε ανεξέλεγκτες.
Από την πυρκαγιά απειλούνται κατοικημένες περιοχές, από όπου απομακρύνονται οι κάτοικοι, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για ένα νοσοκομείο και έναν οίκο ευγηρίας.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει άμεσα να παύσει τα πολεμικά του σχέδια.
Συγκεκριμένα, την 1η του Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, τις βραδινές ώρες εντόπισαν έναν 25χρονο να κινείται με όχημα στην περιοχή και τον κάλεσαν σε έλεγχο
Κρατώντας την καραμπίνα, ο άνδρας περπατούσε στο δρόμο της Σταυρούπολης κατευθυνόμενος προς το πάρκο και φώναζε: "έλα εδώ, έλα".
Οι προσπάθειες συνεχίζονται, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς
Περίοικοι είπαν στο κανάλι πως παρά το γεγονός ότι είπαν πως θα καλέσουν την ΕΛΑΣ ο ανήλικος δεν σταμάτησε την επίθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικογένεια Αυστριακών, αντρόγυνο ηλικίας 70 και 66 ετών με τα δύο τους παιδιά 27 και 28 ετών
Η λεγόμενη και πανσέληνος του καλαμποκιού, είναι μια σπάνια και εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης που χαρίζει μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Ελλάδας, σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025
Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν - κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων και πυρομαχικών -14 από τους 33 συλληφθέντες
Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για έτερα αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή
Στο σημείο επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καθώς και επίγεια μέσα με πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νέου Μαρμαρά, ενώ ενίσχυση έχει σταλεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 4 μποφόρ.
Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε διαφορετικά αυτοκίνητα βρέθηκαν έξω από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος
Η Μαρία Μαρόγιαννη γεννήθηκε το 1973 και υπήρξε για όλους το χαμογελαστό κορίτσι και η άψογη επαγγελματίας, που νοιαζόταν τόσο για το επάγγελμά της όσο και για όλους τους συναδέλφους της
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα εξυπηρετούνται μόνο μεταφορές από και προς νοσοκομεία
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χαρακτηρίζει ανάρμοστη και αντιεκκλησιαστική την ανακοίνωση Δαμιανού, γεμάτο με προσβλητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς που διχάζουν τη Ρωμιοσύνη.
Έμπειροι baristas της πόλης μοιράστηκαν τα μυστικά του καφέ και έδειξαν πώς μπορεί ένας απλός φραπέ να μετατραπεί σε κάτι τελείως διαφορετικό.
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Γρηγορίου Ε΄ στο κέντρο των Χανιών.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία ανέσυραν τον ηλικιωμένο χωρίς τις αισθήσεις του.
Από το σχολικό έτος 2029-2030 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2032.
Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.
Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια
Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.
Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.
Περίπου στα τέλη του 2029 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας για να παραδοθεί στη συνέχεια στους πολίτες.
Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο
Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας!
Οι δύο από την παρέα των οκτώ συνολικά Ελλήνων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο από τη χώρα μας
Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.
Η σύλληψη αφορούσε μία πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, μία πυρκαγιά στις 4 Σεπτεμβρίου και 9 πυρκαγιές στις 5 Σεπτεμβρίου
Όταν η 20χρονη δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει, οι δύο γυναίκες φέρονται να την απείλησαν ότι δεν θα την αφήσουν να φύγει αν δεν τους δώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό
Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα
Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα
Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη της, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα
Ο 59χρονος μετά την απολογία του χθες Παρασκευή, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
"Το παράνομο τσιγάρο, πέρα από την απώλεια εσόδων, είναι καταστροφικό για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια