Δερβενοχώρια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά

Η αλλαγή του ανέμου προκάλεσε νέα αναζοπύρωση στα μέτωπα της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου.

derbenoxwria-konta-se-apothiki-me-puromaxika-i-fwtia
SHARE THIS
0
SHARES

Η αλλαγή του ανέμου προκάλεσε νέα αναζωπύρωση στα μέτωπα της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου.

 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις.

Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Αξιωματικοί του Π.Σ. διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά η πυρκαγιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις χθες το απόγευμα, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων και τώρα πολλές μεγάλες εστίες είναι σε εξέλιξη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού αρχικά από ένα ελικόπτερο ενώ τις επόμενες ώρες θα προστεθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 16 οχήματα ΟΤΑ, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα. Υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook