DEREE: Προοπτικές για το μέλλον και €3 εκατ. για τη στήριξη φοιτητών

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ θα δώσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά σε οικονομική βοήθεια και υποτροφίες το DEREE. Την 1η Σεπτεμβρίου η ημέρα γνωριμίας, το Discover DEREE Day.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
DEREE: Προοπτικές για το μέλλον και €3 εκατ. για τη στήριξη φοιτητών

Με τη φιλοσοφία να μην αφήσει κανέναν φοιτητή ή φοιτήτρια να μην μπορέσει να τελειώσει τις σπουδές του λόγω οικονομικών προβλημάτων, το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος - DEREE, πρόκειται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να δώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια και σε υποτροφίες, στηρίζοντας περισσότερους από 1.000 φοιτητές και μαθητές του. Οι υποτροφίες και εκπτώσεις μειώνουν έως και κατά 50% τα δίδακτρα!

DEREE: Προοπτικές για το μέλλον και €3 εκατ. για τη στήριξη φοιτητών

«Ανω του 85% των αιτούντων λαμβάνει οικονομική στήριξη από το Κολλέγιο», σημειώνει στη συνέντευξή του στο theTOC, o Δρ. Δημήτρης Ανδρέου, Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Εγγραφών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - DEREE. Και εξηγεί τη μη κερδοσκοπική φύση του Κολλεγίου, αλλά και το «ραντεβού γνωριμίας», το Discover DEREE Day, που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Κολλέγιο.

Η συνέντευξη του Δρ. Δημήτρη Ανδρέου, Αντιπροέδρου Διοίκησης και Εγγραφών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - DEREE
  • Ερώτηση: Σε πολλά επίπεδα, η ελληνική οικονομική κρίση έχει σημαντικές επιπτώσεις στο αγαθό της εκπαίδευσης. Ποιο είναι το νόημα του not-for-profit χαρακτήρα του DEREE και πώς αμβλύνει στην περίπτωση της Ελλάδας τις επιπτώσεις της κρίσης στην Παιδεία;

Απάντηση: Η οικονομική κρίση στην πατρίδα μας έχει αναδείξει όλες τις αρετές και τα πλεονεκτήματα της μη κερδοσκοπικής φύσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - DEREE, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα σπουδαία αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ο Δρ. Δημήτρης Ανδρέου, Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Εγγραφών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - DEREE
Ο Δρ. Δημήτρης Ανδρέου, Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Εγγραφών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - DEREE

Το DEREE δεν έχει «ιδιοκτήτη» ή «μετόχους» οπότε όλοι οι πόροι του επενδύονται στην καλύτερη εκπλήρωση της αποστολής του, δηλαδή στις εκπαιδευτικές υποδομές, στη στήριξη και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών και του διδακτικού προσωπικού, στη συντήρηση και διαρκή εκμοντερνισμό του campus κ.ά.
Στην συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, με τις ελληνικές οικογένειες να έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση, η μεγαλύτερη ανάγκη είναι να στηρίξουμε τους ίδιους τους φοιτητές μας ώστε να συνεχίζουν να σπουδάζουν με επιτυχία. Για παράδειγμα, το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το Κολλέγιο θα δώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια και υποτροφίες, στηρίζοντας πάνω από 1.000 φοιτητές και μαθητές του. Μάλιστα, οι αναγνώστες σας θα πρέπει να γνωρίζουν πως άνω του 85% των αιτούντων λαμβάνει οικονομική στήριξη από το Κολλέγιο.
Η μη κερδοσκοπική φύση του Κολλεγίου και η συνετή διαχείριση που αυτή συνεπάγεται, προσελκύει και δωρεές από ιδρύματα (όπως π.χ. το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) αλλά και από εύπορους δωρητές οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν την εκπαίδευση στον τόπο μας.
Γενικά, χάρη στο γεγονός ότι είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, το Κολλέγιο συνεχίζει να μεγαλώνει διαρκώς και να βελτιώνει την ποιότητα των σπουδών που παρέχει, παρά την κρίση. Φέτος αναμένουμε αύξηση του αριθμού των φοιτητών για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ τα προγράμματα σπουδών αυξήθηκαν και φέτος σε 28.

  • Ερώτηση: Υπάρχουν για τους φοιτητές του DEREE προγράμματα υποτροφιών ή και εκπτώσεων στις σπουδές και υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποια κριτήρια αυτές παρέχονται;

Απάντηση: Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες οικονομικής στήριξης:
α) Αυτή που βασίζεται στην οικονομική ανάγκη, για την οποία, όπως είναι φυσικό, ζητούμε από τον φοιτητή και την οικογένειά του να αποδείξουν την ύπαρξη της ανάγκης αυτής και
β) Αυτή που βασίζεται αποκλειστικά στις επιδόσεις του φοιτητή/τριας.
Θα σας δώσω δύο μόνο παραδείγματα: κάθε χρόνο δίνουμε εκατοντάδες ακαδημαϊκές υποτροφίες βάσει του βαθμού απολυτηρίου του Λυκείου. Κάθε υποψήφιος φοιτητής με βαθμό άνω του 19 δικαιούται 50% μείωση διδάκτρων, ενώ υποψήφιοι με βαθμό 18-19 και 17-18 δικαιούνται 35% και 25% μείωση αντίστοιχα. Ακόμα όμως κι αν ένας φοιτητής δεν είχε τόσο υψηλό απολυτήριο, αν με τη συμπλήρωση του ενός τετάρτου των σπουδών του στο DEREE έχει πετύχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, τότε μπορεί να μπει στο Honors Program του Κολλεγίου, το οποίο μεταξύ άλλων συνεπάγεται μείωση διδάκτρων 35-50%.
Περίπου 150 φοιτητές του Κολλεγίου απασχολούνται επ’ αμοιβή σε διοικητικές υπηρεσίες του Κολλεγίου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους βάσει ενός ελαστικού προγράμματος, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Έτσι, προσφέρεται στους σπουδαστές οικονομική στήριξη αλλά και πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.
Πέραν της οικονομικής στήριξης που προσφέρει το ίδιο το Κολλέγιο, υπάρχουν και πολλές υποτροφίες οι οποίες έχουν θεσπιστεί και χρηματοδοτηθεί από γενναιόδωρους χορηγούς του Κολλεγίου κυρίως από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Κάθε μια από αυτές τις υποτροφίες έχει τα δικά της κριτήρια.
Όσοι ενδιαφέρονται για τα προγράμματα οικονομικής στήριξης και υποτροφιών του Κολλεγίου καλό θα ήταν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.acg.edu/undergraduate/undergraduate-financial-assistance
Γενικά, θα ήθελα να πω στους γονείς εκείνους που σκέφτονται να στείλουν το παιδί τους στο DEREE πως η φιλοσοφία μας επιτάσσει πως δεν θα αφήσουμε κανέναν φοιτητή ή φοιτήτρια, ο οποίος κάνει το καθήκον του προς τον εαυτό του, να μην μπορέσει να τελειώσει τις σπουδές του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

DEREE: Προοπτικές για το μέλλον και €3 εκατ. για τη στήριξη φοιτητών - εικόνα 3
  • Ερώτηση: Η επιβολή των capital controls συμπίπτει με τις εγγραφές φοιτητών. Υπό αυτή τη νέα συνθήκη, λαμβάνονται κάποια ειδικά μέτρα ως προς -για παράδειγμα- τις προκαταβολές για τις εγγραφές στο DEREE;

Απάντηση: Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας σε πολλές οικογένειες. Από την πρώτη στιγμή, με απόφαση του Προέδρου μας, Dr. David Horner, το DEREE επέτρεψε στους φοιτητές του να εγγραφούν για το επερχόμενο φθινοπωρινό τετράμηνο χωρίς προκαταβολή, ακόμα και αν είχαν κάποια μικρή οφειλή από το παρελθόν. Γενικά, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κάθε οικογένειας ξεχωριστά και σε πολλές περιπτώσεις κάνουμε ειδικά σχέδια πληρωμών που ανταποκρίνονται στις συνθήκες της συγκεκριμένης οικογένειας.

  • Ερώτηση: Ποια είναι τα νέα τμήματα και γνωστικά αντικείμενα που θα λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος; Συνδυάζονται τα νέα τμήματα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας;

Απάντηση: Το DEREE έχει μακρά παράδοση στη διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας και είναι ελάχιστες οι ελληνικές εταιρείες ή οργανισμοί που δεν έχουν στις τάξεις τους αποφοίτους του Κολλεγίου, συχνά σε πολύ υψηλές θέσεις ευθύνης.
Έχουμε επίσης ένα εξαιρετικά δραστήριο Career Office το οποίο καθοδηγεί τους φοιτητές από την ημέρα που κάνουν αίτηση στο Κολλέγιο.
Στόχος μας είναι ο κάθε φοιτητής, με την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο, να έχει καθορίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του – είτε στον τομέα της εργασίας ή σε περαιτέρω σπουδές (πολλές φορές σε κάποιο εξαιρετικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού).
Όταν λοιπόν εξελίσσουμε υφιστάμενα προγράμματα ή δημιουργούμε νέα, το κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και τις απαιτήσεις της αγοράς – όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Φέτος προσθέσαμε 5 νέα προγράμματα που οδηγούν σε τίτλους Bachelor: Finance, Healthcare Management, Logistics and Supply Chain Management, Shipping Management και Graphic Design.
Συνολικά το DEREE προσφέρει 28 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε τίτλο Bachelor. Όλα τα προγράμματα είναι πιστοποιημένα από τη NEASC, τον σημαντικότερο οργανισμό αξιολόγησης και πιστοποίησης πανεπιστημίων στις ΗΠΑ (πιστοποιεί μεταξύ άλλων το Harvard, τo MIT, το Boston University, το Brown, to Yale κ.ά.). Παράλληλα, όλα τα προγράμματα του DEREE είναι validated από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου, που τους δίνει και πανευρωπαϊκή πιστοποίηση.
Το DEREE επίσης προσφέρει 35 υπο-ειδικότητες (τα λεγόμενα minors). Μια υποειδικότητα αποκτάται με τη συμπλήρωση ενός εξειδικευμένου προγράμματος 6-8 μαθημάτων σε ένα τομέα.
Μια άλλη διάσταση των σπουδών στο DEREE που τις συνδέουν με την αγορά εργασίας είναι οι ευκαιρίες Διεθνούς Πρακτικής Εξάσκησης (International Internships) για τους φοιτητές μας. Πρόκειται για δεκάδες αμειβόμενες θέσεις εργασίας εκτός Ελλάδος σε εταιρείες όπως η Coca-Cola, η Libra, η Diageo, η Ιmerys ή η Johnson and Johnson, οι οποίες δίνουν στους φοιτητές που συμμετέχουν πολύτιμη διεθνή εργασιακή εμπειρία.

DEREE: Προοπτικές για το μέλλον και €3 εκατ. για τη στήριξη φοιτητών - εικόνα 4
  • Ερώτηση: Πέραν των προπτυχιακών σπουδών, ποιες δυνατότητες εκπαίδευσης παρέχει το DEREE; Υπάρχουν, για παράδειγμα, προγράμματα για φοιτητές ή πτυχιούχους ελληνικών ή άλλων πανεπιστημίων;

Απάντηση: Το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί το DEREE είναι εξαιρετικά ελαστικό και ευπροσάρμοστο στις ανάγκες των φοιτητών. Ένα παράδειγμα είναι οι Παράλληλες Σπουδές. Περίπου 400 φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σπουδάζουν παράλληλα στο DEREE, είτε επιδιώκοντας ένα πλήρες πτυχίο bachelor ή κάνοντας μια υποειδικότητα (minor). Οι φοιτητές μπορούν κατά περίπτωση να μεταφέρουν μαθήματα από το ελληνικό πανεπιστήμιο στο DEREE. Φοιτητές που αριστεύουν στo ΑΕΙ που παρακολουθούν μπορούν να διεκδικήσουν και μια από τις υποτροφίες που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Γιατί τόσοι ταλαντούχοι νέοι κάνουν το διπλό κόπο να σπουδάσουν σε δύο σχολές ταυτόχρονα; Είναι απλό, νομίζω: Mε το να επιδιώκουν συμπληρωματικές ειδικότητες – π.χ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και Management στο DEREE, ή Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο DEREE – και να το κάνουν σε δύο διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) αυξάνουν γεωμετρικά τις δεξιότητές τους καθώς και τις πιθανότητες να ξεκινήσουν μια καλή καριέρα αμέσως μετά ή να διεκδικήσουν θέση σε ένα κορυφαίο διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Η εποχή μας απαιτεί εύρος δεξιοτήτων και προσαρμοστικότητα. Οι φιλόδοξοι φοιτητές θα βρουν πραγματικά ατελείωτο πεδίο εξέλιξης σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σαν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

  • Ερώτηση: Την 1η Σεπτεμβρίου γίνεται το DDD (Discover DEREE Day). Η μέρα -δηλαδή- κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το DEREE και να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών και τη φοίτηση. Τι πληροφορίες μπορούν να πάρουν εκείνη τη μέρα;

Απάντηση: Οι περισσότεροι νέοι φοιτητές έρχονται στο DEREE επειδή κάποιος από το περιβάλλον τους σπούδασε εδώ και πέτυχε σημαντικά πράγματα στη ζωή του/της. Πιστεύουμε όμως πως απαραίτητο στοιχείο στην επιλογή των σπουδών είναι ο φοιτητής και η οικογένειά του να δουν και να γνωρίσουν από κοντά, σε όσο γίνεται περισσότερη λεπτομέρεια, το Κολλέγιο. Το Discover DEREE Day είναι μια τέτοια ευκαιρία. Υποψήφιοι φοιτητές και οι οικογένειές τους μπορούν να πάρουν απαντήσεις σε μια πληθώρα ερωτήσεων σχετικών με τις σπουδές, την οικονομική βοήθεια, τις υπηρεσίες καριέρας, τις προοπτικές ενός αποφοίτου του Κολλεγίου, τη στήριξη του φοιτητή στις σπουδές του κ.ά.
Δύο είναι όμως, κατ’ εμέ, τα πιο σημαντικά στοιχεία του DDD: Πρώτον, η ευκαιρία για έναν υποψήφιο να μπει για μια ώρα σε μια πραγματική τάξη του DEREE για να πάρει μια ιδέα του πώς είναι το να παρακολουθείς ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο και, δεύτερον, η ευκαιρία να γνωρίσει τους ανθρώπους του Κολλεγίου από κοντά και να καταλάβει πως πραγματικά νοιαζόμαστε γι’ αυτόν, τον βλέπουμε σαν δικό μας παιδί και θα κάνουμε το παν για να τον βοηθήσουμε να πετύχει τους στόχους που θα θέσει στη ζωή του.
Η μεγαλύτερή μας ικανοποίηση είναι να δούμε μια μέρα αυτόν, τον απόφοιτο ή την απόφοιτό μας, να εμπιστεύονται τα δικά τους παιδιά στο σχολείο που σπούδασαν οι ίδιοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 27 Σεπ 2020 | 14:25

Κορονοϊός: Αρνητικά όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο "Αττικόν" από μητέρες με Covid-19

Οι έγκυες με κορονοϊό νοσηλεύονται σε ειδική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου, όπως και τα βρέφη σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα προώρων νεογνών

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 27 Σεπ 2020 | 14:25

Περισσότερα από 110 σχολεία με κρούσμα κορονοϊού, θα μείνουν κλειστά αύριο - Η αναλυτική λίστα

Σχολεία σε Ηλιούπολη, Ίλιον, Μαρούσι, Γαλάτσι, Πειραιά, Ν.Σμύρνη αλλά και στον Δήμο Αθηναίων έχουν εμφανίσει κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ 27 Σεπ 2020 | 14:02

Το συντριβάνι της Ομόνοιας έγινε ροζ - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Η συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού αποτελε μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 27 Σεπ 2020 | 13:03

Συναγερμός στη Λακωνία: Εργάτες γης από Ασία και Αφρκή, θετικοί στον ιό - Επιτόπου και ο Τσιόδρας

Αυτή την περίοδο, στον αγροτικό δήμο του Ευρώτα εργάζονται 1.500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ 27 Σεπ 2020 | 12:55

Κορονοϊός: Συνωστιμός στις πλατείες - "Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι", λέει η κυβέρνηση - Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι

"Όλα τα ενδεχόμενα έχουν συζητηθεί και έχουν πέσει στο τραπέζι" σε ότι αφορά πρόσθετα μέτρα ή ακόμη και lockdown λόγω κορονοϊού.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27 Σεπ 2020 | 12:55

Σεισμός στο Άγιο Όρος: Αποκαλυπτικό βίντεο από το εσωτερικό ναού την ώρα των 5,2 Ρίχτερ

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στις μονές και τους ναούς του Αγίου Όρους, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού

ΖΗΤΗΜΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ 27 Σεπ 2020 | 12:14

Κορονοϊός- εμβόλιο: Πότε θα είναι διαθέσιμο, ποιοι θα έχουν προτεραιότητα - Οι έλληνες επιστήμονες απαντούν

Τι λένε για το εμβόλιο του κορονοϊού οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 27 Σεπ 2020 | 11:55

"Συγχώρεσέ τους δεν ξέρουν τι κάνουν": Η Βίκυ Σταμάτη αγκαλιά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο σπίτι τους [εικόνα]

Οι δυο τους βρίσκονται ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και ποζάρουν στον φακό κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΟΝΙΟ 27 Σεπ 2020 | 11:05

Αποκλειστική επιμέλεια: Το "αθέατο" πρόβλημα των παιδιών χωρισμένων γονιών

Ο νόμος του 1983 αναγνώρισε την ισότητα των φύλων, αλλά όχι και την ισότητα των γονέων.

ΠΗΓΑΝ »ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ 27 Σεπ 2020 | 10:52

Κορονοϊός: Απίστευτος συνωστισμός σε εκκλησία της Ξάνθης - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις [Εικόνες]

Απίστευτος συνωστισμός επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία στο κέντρο της Ξάνθης.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 27 Σεπ 2020 | 10:49

Σύψας- κορονοϊός: Αν χρειαστεί ναι... θα εισηγηθούμε τον περιορισμό των μετακινήσεων των άνω των 65 ετών

Ανοιχτό άφησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, να προταθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων των άνω των 65 για να προστατευθούν από τον κορονοϊό

ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 27 Σεπ 2020 | 10:32

Μάχη με τα κύματα- Το πλοίο "Διονύσιος Σολωμός" προσπαθεί να δέσει στη Σίκινο

Οι νότιοι άνεμοι που επικρατούσαν δυσκόλεψαν την προσέγγιση στο λιμάνι.

27 Σεπ 2020 | 10:30

Κορονοϊός: "Βούλιαξαν" από κόσμο οι πλατείες της Αθήνας - Συνωστισμός χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης

Χωρίς μάσκες και μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, οι πλατείες της Αθήνας, η οποία βρίσκεται στο "κόκκινο", μετά τα μεσάνυχτα γεμίζουν ασφυκτικά.