
Επίθεση ατόμων που ανήκουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις δέχτηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τον καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκο ο οποίος υπήρξε θύμα επίθεσης στην περιοχή της Κόνιτσας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν η δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του ίδιου καθηγητή.
Όπως προκύπτει και από ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Βασίλης Νιτσιάκος δέχθηκε απρόκλητη άσκηση βίας και απειλές.
Η πρυτανεία με ανακοίνωσή της καλεί την πολιτεία να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την προστασία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και «θεωρεί υποχρέωσή της να αναφερθεί δημόσια σε καταγγελία για απρόκλητη άσκηση βίας και εξαπόλυση απειλών εις βάρος του Καθηγητή κ. Βασίλη Νιτσιάκου από μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων στην περιοχή της Κόνιτσας, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 και καλεί την Πολιτεία να προβεί σ’ όλες τις ενέργειες για την προστασία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας».
Ο Βασίλης Νιτσιάκος είναι Καθηγητής της Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Folklife studies στο Πανεπιστήμιο του Leeds και διδακτορική διατριβή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Από το 1989 είναι μέλος ΔΕΠ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πηγή: epiruspost.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr