Μεγάλη διαδικτυακή κομπίνα με αυτοκίνητα

Σπείρα πωλούσε μέσω του διαδικτύου ανύπαρκτα αυτοκίνητο, εισπράττοντας «υπαρκτό» χρήμα: Πάνω από 250.000 ευρώ

diadiktuaki-kompina-me-autokinita
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Πωλούσαν» ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω διαδικτύου. Από το 2010 έπαιρναν προκαταβολές ακόμη και ολόκληρο το ποσό αγοράς, από τα θύματά τους, και στη συνέχεια εξαφάνιζαν τα ίχνη τους, χωρίς ποτέ να εμφανίζουν οχήματα. Σε μια τετραετία εξαπάτησαν συνολικά 130 άτομα, σε διάφορες περιοχές της χώρας και απέσπασαν από αυτούς πάνω από 250.000 ευρώ.

Χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και αριθμών κινητών τηλεφώνων εικονικών ατόμων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 7 μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες  ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 30, 33 και 60 ετών.

Η κομπίνα

Τα μέλη της οργάνωσης, αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες, αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Στη συνέχεια, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τους υποψήφιους αγοραστές, κατά τις οποίες παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπειθαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης, διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.

Μετά την κατάθεση των συμφωνηθέντων χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους πολίτες, οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους και η παράδοση του οχήματος της αγγελίας δεν γινόταν ποτέ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και αριθμών κινητών τηλεφώνων εικονικών ατόμων, καθώς επίσης ότι απέφευγαν την απευθείας επαφή με τους παθόντες, προκειμένου να γίνεται δυσχερής ο εντοπισμός και η σύλληψη τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια που διατηρούν οι τρεις δράστες ηλικίας 60, 38 και 30 ετών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 5 παραστατικά καταθέσεων χρημάτων, 3 κινητά τηλέφωνα, 1 tablet, 1.100 ευρώ, 2 άδειες κυκλοφορίας, 2 κάρτες ανάληψης χρημάτων, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων όπου αναγράφονταν αγοροπωλησίες οχημάτων.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων από τα μέλη της οργάνωσης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook