Διαδικτυακή παιδική χαρά από το υπ. Δημόσιας Τάξης

Ενα ασφαλές δωμάτιο παιχνιδιού στο οποίο τα παιδιά θα μαθαίνουν, θα παίζουν και δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αρρωστημένες εισβολές παιδόφιλων ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

diadiktuaki-paidiki-xara-apo-to-up-dimosias-taksis
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Πρωταθλήματα» παιχνιδιών ανάμεσα σε σχολεία και μαθητικές κοινότητες θα διοργανώνονται στο μεγαλύτερο… δωμάτιο παιχνιδιού, με έπαθλα, χρήσιμα εκπαιδευτικά δώρα για τις νικήτριες σχολικές ομάδες.

Η ασφαλέστερη παιδική χαρά θα είναι έτοιμη σε 20 ημέρες 

Η ασφαλέστερη παιδική χαρά, που «χτίζει» η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συμπαράσταση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα είναι έτοιμη σε 20 ημέρες και αναρτημένη στο cyberkid.gr.

Τα διαδικτυακά τουρνουά θα αφορούν σύγχρονα διαδραστικά τεστ γνώσεων, tetris, σκάκι και πολλά άλλα

Τα διαδικτυακά τουρνουά θα αφορούν σύγχρονα διαδραστικά τεστ γνώσεων, tetris, σκάκι και πολλά άλλα. Γενικά τα δωμάτια επικοινωνίας θα είναι κλειστά. Ωστόσο, στα τουρνουά θα υπάρχει ελεγχόμενος διάλογος ανάμεσα στους παίκτες, με «διαιτητές» τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποκλείουν-μπλοκάρουν ανεπιθύμητες και αρρωστημένες απόπειρες εισβολών παιδοφίλων, που στη συνέχεια θα εντοπίζονται και ενδεχομένως θα συλλαμβάνονται.

Ο νεαρός χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παίζει και παλιά παιχνίδια, όπως μονόπολη, γκρινιάρη, φιδάκι, παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, μνήμης, star wars και άλλα πιο σύγχρονα παιχνίδια από αντίστοιχες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Στην ηλεκτρονική… παιδική χαρά θα μπουν και παιχνίδια που τα τελευταία χρόνια βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση σε ηλικίες από 9 έως 14 χρόνων

Στην ηλεκτρονική… παιδική χαρά θα μπουν και παιχνίδια που τα τελευταία χρόνια βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση σε ηλικίες από 9 έως 14 χρόνων, όπως αυτά γνωστής ιστοσελίδας, στα οποία ντύνεις την κούκλα σου με ρούχα τις αρέσκειάς σου και φτιάχνεις αντίστοιχα και το δωμάτιό της.

Στην ηλεκτρονική… παιδική χαρά θα μπουν και παιχνίδια που τα τελευταία χρόνια βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση σε ηλικίες από 9 έως 14 χρόνων.

Στα τουρνουά θα υπάρχει ελεγχόμενος διάλογος, με «διαιτητές» τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποκλείουν-μπλοκάρουν αρρωστημένες απόπειρες παιδοφίλων

Με διάφορους τρόπους έχουν πείσει τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 9 έως 12 χρόνων, να ξεντύνονται μπροστά στον υπολογιστή τους, όπως η… κούκλα, με τους δράστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια διακινούν στους κύκλους των παιδικών πορνογράφων.

Αρχικά, επισημαίνουν αξιωματικοί της αρμόδιας αρχής, επιδιώκουν να συναντηθούν με τα ανήλικα παιδιά, και όταν δεν το καταφέρνουν περιορίζονται στις λήψεις φωτογραφικών και βίντεο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε κρούσματα, προσέγγισης μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, με τρεις από τους δράστες να έχουν προφυλακιστεί. Πιο πρόσφατο, η σύλληψη 35χρονου στη Μυτιλήνη, ο οποίος μέσω του chat της παιδικής ιστοσελίδας προσέγγισε ένα κορίτσι 10 χρονών. Απέσπασε ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού της. Την έπεισε να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο. Ο πατέρας της, την βρήκε γυμνή στο μπάνιο κρατώντας στα χέρια της το lap top…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook