Διαδήλωση ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι

Καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπ. οικονομικών διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 το μεσημέρι

diadilwsi-olme-kai-poe-ota-to-mesimeri
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με αιχμή τη διαθεσιμότητα, καθηγητές προγραμματίζουν για τη 1 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για σήμερα διευκολυντική στάση εργασίας στις 12 μ.-2 μ.μ. και 2 μ.μ.-4 μ.μ.

Οι καθηγητές αντιδρούν για την «ομηρία» στην οποία -όπως υποστηρίζουν- κρατά η κυβέρνηση 1.800 εκπαιδευτικούς

Οι καθηγητές αντιδρούν για την «ομηρία» στην οποία -όπως υποστηρίζουν- κρατά η κυβέρνηση 1.800 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση, παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Σε αυτή τη φάση, 10 μήνες μετά, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προωθούν την άμεση απόλυση 85 εκπαιδευτικών για τους οποίους ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία από 22/3/2014. Προετοιμάζουν επίσης και την απόλυση εκατοντάδων άλλων εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παράταση διαθεσιμότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 12:30, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ματαρρύθμισης θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι και οι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «Ηδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικα».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook