Διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Παρακάμψεις θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα δρόμου και στη Θεσσαλονίκη λόγω ποδηλατοδρομίας.

diakopes-kukloforias-sto-kentro-tis-athinas
SHARE THIS
0
SHARES

Παρακάμψεις θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, καθώς δρόμοι θα κλείσουν σταδιακά, λόγω του 7ου αγώνα δρόμου και περιπάτου «Greece Race for the Cure».

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 10:00 το πρωί έως τη 01:00 το μεσημέρι, στους εξής δρόμους:

Λεωφ. βασ.Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.

Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της Αθ.Διάκου και της Αμαλίας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ της Βασ.Αμαλίας και της Ζαχάρωφ, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα από τη Βασ. Κωνσταντίνου προς την Αμαλίας.

Ριζάρη, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μελεάγρου, στο τμήμα μεταξύ Ησιόδου και Βασ. Κωνσταντίνου.

Αραβαντινού, στο τμήμα μεταξύ Ησιόδου και Βασ. Κωνσταντίνου.

Κλεάνθους, στο τμήμα μεταξύ της Γεωργίου Β' και της Βασ. Κωνσταντίνου.

Βασ. Γεωργίου Β', σαε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα μεταξύ Βασ.Σοφίας (ξενοδοχείο «Hilton») και Όλγας στο ρεύμα προς Βουλιαγμένης, καθώς και μεταξύ των Βασ.Αλεξάνδρου και Σπ.Μερκούρη στο ρεύμα προς Βασ.Σοφίας.

Επιπλέον, θα απαγορευτεί η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής: λεωφ. βασ. Αμαλίας-λεωφ. βασ. Σοφίας-αναστροφή στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας στη διασταύρωση με την οδό Κόκκαλη-Βασ.Σοφίας (ρεύμα ανόδου)-Βασ. Κωνσταντίνου (ρεύμα καθόδου)-Βασ.Όλγας], τις ώρες που τα τμήματά της θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων.

Εξαιρούνται οι ελεγχόμενοι κόμβοι κάθετης διέλευσης Βασ. Σοφίας-Ρηγίλλης, Βασ. Σοφίας-Ξενίας και Βασ. Κωνσταντίνου-Παυσανίου.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου έως τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στη Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις λεωφόρους και οδούς αυτές κατά τις συγκεκριμένες ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα οι διοργανωτές καλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης, όχι απλώς να παρακολουθήσει το "Διεθνές Circuit", αλλά και να συμμετάσχει μαζικά στην Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, που θα ξεκινήσει στις 13.15 από τον Λευκό Πύργο.  

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του "4ου Ποδηλατικού Διημέρου" έχει ως εξής:

Κυριακή 27-9-2015, ώρα 11.00 - Κέντρο Θεσσαλονίκης

   «Διεθνές Circuit Θεσσαλονίκης»
   Διαδρομή: Λευκός Πύργος - Ν. Γερμανού - Τσιμισκή - Σαλαμίνος - Λ. Νίκης - Λευκός Πύργος
   10:00 Προσέλευση αθλητών open και υπογραφές
   11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Open (8 στροφές Χ 4.5 km) - Υπογραφές Ανδρών - elite
   12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών - Elite/Εφήβων (10 στροφές Χ 4,5 km)
   13:00 Τερματισμός Ανδρών - Elite, Εφήβων
   13:15 «Λαϊκή Ποδηλατοδρομία»
   Διαδρομή: Λευκός Πύργος - Ν. Γερμανού - Τσιμισκή - Σαλαμίνος - Λ. Νίκης - Λευκός Πύργος
   13:30 Απονομές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Από την Διεύθυνση Τροχαίας της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι Κυριακή 27-09-2015, λόγω της τέλεσης του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Circuit και της Λαϊκής ποδηλατοδρομίας, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Από τις 9 το πρωί και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ανωτέρω ποδηλατικού αγώνα χρόνο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Ν.Γερμανού - Τσιμισκή - Πολυτεχνείου - Σαλαμίνος - Ν. Κουντουριώτη - Λεωφ. Νίκης, κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα και καθ' όλο το πλάτος αυτών.

Επίσης, από ώρα τις 4 τα ξημερώματα δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα.

- Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

- Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook