Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου

Eκανε ό,τι ήθελε ο δολοφόνος του παιδιού μου μέσα στο αστυνομικό τμήμα, είπε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, που ολοκλήρωσε την κατάθεσή της.

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου

«Ρουπακιά να με θυμάσαι». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον δολοφόνο του παιδιού της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Φίλοι του δολοφονημένου Παύλου, φώναξαν από το ακροατήριο προς τον Ρουπακιά : "Να παρακαλάς να φας ισόβια".

"Eκανε ό,τι ήθελε ο δολοφόνος του παιδιού μου μέσα στο αστυνομικό τμήμα" είπε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου που συνεχίζει την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου

«Ο δολοφόνος του παιδιού μου ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. Προκύπτει από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας» είπε η Μάγδα Φύσσα και πρόσθεσε: « Η Χρυσή Αυγή είχε ιεραρχία...ο πυρηνάρχης έπαιρνε εντολή από τον βουλευτή της περιφέρειάς του κι αυτός από τον μεγάλο αρχηγό, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η δολοφονία του παιδιού μου έγινε με εντολή Λαγού».

Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της που συνεχίζεται και σήμερα η μητέρα του Παύλου Φύσσα. Συνεχίζοντας την κατάθεσή της ανέφερε: «Δικός σας είμαι, είπε ο δολοφόνος στους αστυνομικούς- όταν τον συνέλαβαν». Οταν τον τον ρώτησαν είσαι αστυνομικός; απάντησε: ''Οχι, Χρυσή Αυγή, είμαι". Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα για να καταδείξει με επιπλέον επιχείρημα της σχέση Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, είπε:

"Εκείνο το βράδυ δεν συνέλαβαν κανέναν άλλον εκτός από το δολοφόνο. Μάλιστα όταν ο δολοφόνος φοβήθηκε στο Τμήμα τους φίλους του Παύλου ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο και αυτοί τον άφησαν ελεύθερο να κινείται μέσα στο τμήμα. Χωρίς συνοδεία πήγε μόνος του σε άλλον όροφο. Θα μπορούσε και να φύγει. Αναρωτιέμαι πόσο οικείος ήταν ο χώρος για τον δολοφόνο και πόση σιγουριά είχε ...".

Ερωτηθείσα από την πολιτική αγωγή "Αν έχετε δει ένα βίντεο με τα τάγματα εφόδου;", απάντησε:

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου - εικόνα 2

"Ναι, από τη δικογραφία .Eίναι ο Πατέλης και δίνει οδηγίες για μια έφοδο μόνο όμως αν έπαιρναν το οκ από το Λαγό ...πάντα με εντολή Πατέλη που έπαιρνε με τη σειρά του εντολή από τον αρχηγό της περιφέρειας του που είναι ο Λαγός... κι αυτός δεν είναι μόνος. Όλοι οι βουλευτές έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η δουλειά της οργάνωσης...το Βλέπω δύο χρόνια που δεν ασχολούμαι με τίποτε άλλο παρά με τη δολοφονία του παιδιού μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όλο το υλικό. Δεν είναι μόνοι τους, έχουν τον αρχηγό, μετά τους βουλευτές και μετά τον πυρηνάρχη κάθε τοπικής. Και από αυτο το υλικό προκύπτει και ότι ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. ήταν στις φωτογραφίες πάντα δίπλα στον αρχηγό, όπως προκύπτει και η στρατιωτική εκπαίδευση της Χ.Α., σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση".

Ερ: «Γιατί ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει;»

Απ: «Δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει. Ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Πίσω του είχε και τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα...έπρεπε να ελέγξει το χώρο και να καλύψει τα παιδιά».

Ερ: «Τι είπε η κοπέλα του η Χρύσα σε έναν αστυνομικό όταν προσπάθησε να βοηθήσει αφού ο Παύλος είχε ήδη φύγει;»

Απ: «Του είπε, τι θέλεις τώρα εδώ όταν σε παρακάλαγα τι έκανες;»

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου - εικόνα 3

Απειλούν και μετά τη δολοφονία

«Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του... υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδια τους», συνέχισε η Μάγδα Φύσσα.

«Περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό...απειλούν μάρτυρες. Δύο τους έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο....τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν που πάτε; Οταν τους ρώτησαν γιατί και είπαν είμαστε μάρτυρες τους πλάκωσαν στο ξύλο ...το ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του...», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

Δε θα προβληθεί το βίντεο Πατέλη

Δεν θα προβληθεί στη δικαστική αίθουσα το βίντεο με τον κατηγορούμενο πυρηνάρχη της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Ν.Πατέλη, όπως είχε ζητήσει η πολιτική αγωγή. Αυτό αποφάσισε σήμερα η έδρα του δικαστηρίου στη δίκη της Χ.Α. Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη: "Το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί και ακουστεί μόνο κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων της δικογραφίας" .

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου - εικόνα 4

Συνέχεια κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα

"Υπήρχε ανοχή, δεν έπιαναν κανέναν...πριν τον Παύλο είχαμε τον Μελιγαλά. Και για το παιδί μου δεν έπιασαν κανέναν από το τάγμα εφόδου. Πηγαίνουν παντού και πάντα με τον ίδιο τρόπο ....Στο ΠΑΜΕ από τύχη δεν είχαμε δολοφονημένο", τόνισε η μητέρα του Π. Φύσσα.

Μικρή διακοπή λόγω αδιαθεσίας

Η δίκη διεκόπη για λίγο, καθώς η μάρτυρας ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Μετά από λίγο, καθισμένη και όχι όρθια καθώς αισθάνθηκε ζάλη, συνεχίζει την κατάθεση της, μετά από μικρή διακοπή για να συνέλθει.

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου - εικόνα 5

"Σκότωσαν το παιδί μου μέσα στο σπίτι μου"

Στη συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ήρθαν μέσα στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. 'Ετσι απλά, γιατί υπάρχει εκεί έξω μια εγκληματική οργάνωση που την λένε Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο Κοινοβούλιο".

Μάγδα Φύσσα: "Ο τρόπος δράσης των ταγμάτων εφόδου είναι πάντα ίδιος.Προκύπτει από τη δικογραφία. Ετσι στήθηκε και η δολοφονία του Παύλου".

Ερ: ( Πολιτική Αγωγή): " τι περιγράφει το βίντεο με τον πυρηνάρχη Πατέλη που υπάρχει τη δικογραφία και το έχετε δει ;".

Απ: "Μια επίθεση που θέλουν να κάνουν και θα την κάνουν μόνο αν πάρουν το ΟΚ από το Λαγό. Λένε ότι πρέπει να καθαρίσουν τον τόπο από αλλοδαπούς. Λέει συγκεκριμένα ο Πατέλης : " θα οργανωθούμε, θα σας στείλω μήνυμα σε 10-15 άτομα που θα είναι τούμπανο", εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί φουσκωτούς.

Ερ: " Έγινε τέτοια επίθεση λίγο καιρό μετά;"

Απ: "Στο Μεσολόγγι".

Ερ: "Εχετε ακούσει στις περιοχές Πέραμα- Κερατσίνι αν έγινε και από ποιους επίθεση σε αλλιεργάτες Αιγύπτιους;"

Απ: "Ναι ...και τα θύματα κοιμόντουσαν ...έγινε με τον ίδιο τρόπο, 10-15 μηχανές πήγαν και τον ξυλοκόπησαν, συμμετείχε ο πυρηνάρχης Περάματος. Είχαν ρόπαλα...έχουν πάρα πολλά όπλα".

Ερ: "Τα θύματα είχαν όπλα;"

Απ: "Τι όπλα... κοιμόντουσαν οι άνθρωποι".

Ερ : Αν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να είχε γίνει η δολοφονία;

Απ: "Όχι ...ήρθαν μέσα στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου ...έτσι απλά γιατί υπάρχει εκεί έξω μια εγκληματική οργάνωση που την λένε Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο Κοινοβούλιο".

Ερ: " Ο γιος σας ήταν οπλισμένος;"

Απ: "Δεν είχε κανένα όπλο ο Παύλος, τις ιδέες του μόνο".

Eρ: "Η ηγεσία αποδοκίμασε κάποια από τις επιθέσεις;"

Απ: "Και στη δολοφονία του γιου μου είπαν ότι δεν γνώριζαν το δολοφόνο".

"Ντροπή σας"

Η δίκη διακόπηκε για λίγο, καθώς επικρατούσε ένταση στο ακροατήριο. Φίλοι και συγγενείς του Π.Φύσσα διαμαρτύρονταν γιατί υπήρχε φασαρία από την πλευρά της υπεράσπισης με αποτέλεσμα η μάρτυρας να μην μπορεί να ακούει τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. Και η ίδια η κα Φύσσα αντέδρασε κάποια στιγμή φωνάζοντας "ντροπή σας ".

Μετά την κατάθεσή της κινήθηκε προς το μέρος του Γιώργου Ρουπακιά και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. ''Αυτό για να με θυμάσαι'', του είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Εκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου - εικόνα 6Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 29 Νοε 2020 | 10:44

Εξωφρενική ανάρτηση εν μέσω κορονοϊού - Άντιδήμαρχος Αθηναίων νοστάλγησε το σπίτι του στο… Μπάντεν Μπάντεν και την Aston Martin του

Ο αντιδήμαρχος φωτογραφίζεται μπροστά στην Aston Martin και αναπολεί με ύφος "Λουδοβίκου" το Μπάντεν-Μπάντεν, ενώ χθες 121 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29 Νοε 2020 | 10:37

Κεραμέως: Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα σχολείων - Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων, αρχίζοντας από νηπιαγωγεία και δημοτικά.

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΝΓΚΟ 29 Νοε 2020 | 09:51
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ 29 Νοε 2020 | 09:32

Lockdown: "Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε" λέει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Στενάζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Έκκληση Καπραβέλου για διατήρηση του lockdown

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ 29 Νοε 2020 | 08:43

Χριστούγεννα: Μέχρι 9 άτομα στο ρεβεγιόν - Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για άρση του lockdown, 14 ή 21 Δεκεμβρίου

Οι ειδικοί τάσσονται κατά του ανοίγματος της εστίασης και των μεγάλων εμπορικών κέντρων στις γιορτές των Χριστουγέννων.

29 Νοε 2020 | 08:22

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Θυμηθείτε να τους πείτε χρόνια πολλά.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΥ 29 Νοε 2020 | 08:09
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ 28 Νοε 2020 | 22:13

Σύψας: Παράταση του lockdown μέχρι 21 Δεκεμβρίου - Οι Έλληνες δεν έχουν αντισώματα

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως θα πρέπει να ξεχάσουμε το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου και τόνισε πως στην παρούσα φάση, εστία διασποράς είναι τα σπίτια.

ΕΥΦΥΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 28 Νοε 2020 | 21:59

Κόντρα με χιούμορ μεταξύ Μπαμπινιώτη και Χαντζόπουλου: "Είσαι Μικρούτσικος" - "Κι εσύ Πανδοχεύς"

Με ένα χιουμοριστικό σκίτσο ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και το επώνυμό του. Και ο καθηγητής απαντά με το ίδιο... στυλ.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 28 Νοε 2020 | 21:46

Χριστούγεννα με κλειστά εστιατόρια και καφέ το επικρατέστερο σενάριο - Τι λένε οι καταστηματάρχες

Αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης δεν θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ 28 Νοε 2020 | 20:35

Γυναίκα 102 ετών νίκησε τον κορονοϊό - Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα πήρε εξιτήριο [βίντεο]

Η υπέργηρη γυναίκα πάλεψε 20 μέρες στο νοσοκομείο και πήρε το πολυπόθητο εξιτήριο, με αρνητικό τεστ κορονοϊού

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 28 Νοε 2020 | 20:16

Μηταράκης από Μυτιλήνη: Η προσωρινή δομή μεταναστών στο Καρά Τεπέ δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια

"Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βλέπουμε μία δομή, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας" επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ 28 Νοε 2020 | 19:12

Lockdοwn: Το χαβά τους στη Θεσσαλονίκη - Χαμός σε λαϊκή αγορά ενώ η πόλη "βράζει" από τον κορονοϊό [Εικόνες - Βίντεο]

Εικόνες συνωστισμού εν μέσω lockdown σε λαϊκή στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που η πόλη βρίσκεται στο κόκκινο λόγω κορονοϊού