Διακόπηκε λόγω ασθενείας η δίκη του "Λίπους"

Διακόπηκε η δίκη στον Άρειο Πάγο του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο "το Λίπος". Ο Γεωργιανός αισθάνθηκε αδιαθεσία.

diakopike-logw-astheneias-i-diki-tou-lipous
SHARE THIS
0
SHARES

Διακόπηκε η δίκη στον Άρειο Πάγο του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο "το Λίπος". Ο Γεωργιανός αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Νωρίτερα είχε μεταφερθεί με αναπηρικό καροτσάκι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έκδοσης του στην Γαλλία.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Σουσανασβίλι αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι είχε καταθέσει πως έχει υψηλή πίεση, ενώ στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αναφέρθηκε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητουμένου ενώπιον του δικαστηρίου.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε την συζήτηση για 20 του Ιουλίου 2018 και ο αρχιμαφιόζος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή των γαλλικών και των ελληνικών αρχών. Για την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της κοινής επιχείρησης έγιναν συναντήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ τον συντονισμό τον είχε αναλάβει η Europol.

Ο Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί ήδη στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 ετών για συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με τους ευεργετικούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου για λόγους υγείας. 

Φωτό: Ευρωκίνηση 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook