Διαψεύδει ο Βρούτσης τη μείωση συντάξεων

Oι συνταξιούχοι θα έχουν όφελος επιμένει ο υπουργός εργασίας - Περικοπές στις επικουρικές από 1ης Ιουλίου- Κυβέρνηση και Τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό Καιάδα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

diapseudei-o-broutsis-ti-meiwsi-suntaksewn
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η είδηση για την αλλαγή στο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις ο Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι «ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι. Το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων ψηφίστηκε το 2013 πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι αντίθετα οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν στο τέλος του χρόνου όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Ωστόσο ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εφαρμοστεί η αρχή της εισφοράς παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές. Δεσμεύθηκε επίσης ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα οποία θα αποκτήσουν δικούς τους γιατρούς.

 

Στρατούλης: Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα

 

Τις δηλώσεις Βρούτση σχολίασε ο υπεύθυνος του τομέα εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Ο βουλευτής κατηγόρησε κυβέρνηση και Τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα. «Ο υπουργός Εργασίας δεν λέει την αλήθεια και προσπαθεί να εξαπατήσει πολιτικά τους συνταξιούχους. Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων. Επίσης από 01/01/2015 η κυβέρνηση θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook