Διασώστης στο Μάτι: Έτσι σώσαμε την Ιρλανδή νεόνυμφη

Ο Ιρλανδός Brian O'Callaghan-Westropp είναι στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι. Είχε έρθει για ταξίδι του μέλιτος. Διασώστης μίλησε για το πως έσωσε τη σύζυγό του.

diaswstis-sto-mati-etsi-swsame-tin-irlandi-neonumfi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Ιρλανδός Brian O'Callaghan-Westropp είναι στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι. Είχε έρθει για ταξίδι του μέλιτος. Διασώστης μίλησε για το πως έσωσε τη σύζυγό του. 

Το ζευγάρι, είχε παντρευτεί μόλις λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, στις 19 Ιουλίου. Μέσα στον πανικό τους, την ώρα της πυρκαγιάς χωρίστηκαν. Η σύζυγός του, Zoe Holohan, τα κατάφερε. 

Ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός, ήταν αυτός που βοήθησε τη νιόπαντρη Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες κα ιμίλησε στον Real Fm 97,8 όπου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτός που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ - μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της».

Τέλος, ο κ. Τσαλιαγκός, ζήτησε από τον κόσμο να ενημερώνεται για το τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί όπως είπε δεν αρκεί να υπάρχει το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης. Οφείλει και ο κόσμος να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook