Διεθνές ενδιαφέρον για τον κουρέα της Κέρκυρας

Ζει σε ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, αλλά έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ο αγώνας του για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα

diethnes-endiaferon-gia-ton-kourea-tis-kerkuras
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα, το γερμανικό κρατικό κανάλι «ARD1», επισκέφθηκε το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας και μίλησε με τον αγωνιστή - κουρέα Σπύρο Πρίφτη, ο οποίος από το 2010 που αποφοίτησε από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών κομμωτικής κάνει αγώνα για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα και να αναγνωριστούν οι σχολές και τα πτυχία από τις σχόλες Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών. 

«Τα πτυχία μας δεν έχουν καμιά αξία είναι κουρελόχαρτα για το υπουργείο Παιδείας»

 Ο ίδιος τονίζει ότι το υπουργείο παιδείας έχει σε ομηρία εδώ και χρόνια χιλιάδες παιδιά απόφοιτους από αυτές τις σχολές. «Τα πτυχία μας δεν έχουν καμιά αξία είναι κουρελόχαρτα για το υπουργείο Παιδείας», αναφέρει.

Πριν από λίγες μέρες, το γερμανικό κανάλι ARD 1 επισκέφθηκε τον Κερκυραίο κουρέα και αφιέρωσε ένα μέρος του ρεπορτάζ του για την Ελλάδα, στην περίπτωσή του. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο κ.Πρίφτης δείχνει στην κάμερα έγγραφα από τις επαφές του με την Κομισιον ενώ μιλά για πλήρη απαξίωση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης στο αίτημα του για βοήθεια για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κουρέας από την Κέρκυρα γίνεται θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, αφού έχει ήδη μιλήσει στο «Associated Press», στη γαλλική εφημερίδα «Le FIGARO» και τη γερμανική ιστοσελίδα ειδήσεων «N-tv.de»

Κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι δεν καταργεί τον παλιό νόμο ΦΕΚ Α 193/2005 ΠΔ 133 που απαιτεί δυο χρόνια προϋπηρεσία σε απόφοιτους με πτυχίο από σχολές ΕΕΣ, για να μπορούν να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη συνέντευξή του, ο Σπύρος Πρίφτης κατηγορεί το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Υγείας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Συλλόγου των Κουρέων-Κομμωτών.

Παράλληλα, στο βίντεο ο Σπύρος Πρίφτης κουρεύει μπροστά στην κάμερα και δείχνει το μοναδικό κουρείο που λειτουργεί στη βόρεια Κέρκυρα. Ένα κουρείο για να εξυπηρετήσει πληθυσμό 40.000 ανθρώπων.

Το γερμανικο κανάλι «ARD 1» επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για τους πολύ αργούς ρυθμούς της στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, αναφέροντας ότι αυτό θα ήταν κάτι που θα βοηθούσε έστω και λίγο στη μείωση της ανεργίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κουρέας από την Κέρκυρα γίνεται θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, αφού έχει ήδη μιλήσει στο «Associated Press», στη γαλλική εφημερίδα «Le FIGARO» και τη γερμανική ιστοσελίδα ειδήσεων «N-tv.de».

Για να δείτε το βίντεο της συνέντευξης πατήστε εδώ (από το 0,50').

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook