Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Εσκομπάρ των Βαλκανίων

Ενταλμα σύλληψης εγχώριο που θα μετατραπεί σε διεθνές και θα σταλεί στην αλβανική δικαιοσύνη εκδόθηκε για τον Εσκομπάρ των Βαλκανίων.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Εσκομπάρ των Βαλκανίων

Ενταλμα σύλληψης εγχώριο που θα μετατραπεί σε διεθνές και στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής θα σταλεί στην αλβανική δικαιοσύνη εκδόθηκε για τον Εσκομπάρ των Βαλκανίων, τον Αλβανό εγκέφαλο του κυκλώματος ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε. Ο Αλβανός είναι στην διακριτική επιτήρηση λόγω και των υπηρεσιών των ΗΠΑ μέχρι να εκτελεστεί το ένταλμα. Ο ίδιος διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς σε πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες καθώς και πολλά πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό

Ο καταζητούμενος... Εσκομπάρ του βαλκανικού καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών κανόνιζε μεταφορά 60 κιλών κοκαΐνης, πέντε ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. Η διακίνηση από το Βέλγιο στην Ιταλία αναβλήθηκε εξαιτίας των έντονων μέτρων ασφαλείας και τους εξονυχιστικούς διασυνοριακούς ελέγχους σε κάθε είδους όχημα, για τον εντοπισμό καταζητούμενων τζιχαντιστών. Όπως αποκαλύπτεται στην ογκωδέσταστη δικογραφία, την μεταφορά οργάνωνε ο 46χρονος Έλληνας «υπαρχηγός» του, ο οποίος είχε προσεγγίσει έναν 48χρονο οδηγό λεωφορείου από τα Γλυκά Νερά, για να κάνει τη μεταφορά.

Η διακίνηση είχε κανονιστεί για τις 18 Νοεμβρίου 2015. Τα ναρκωτικά ήταν αποθηκευμένα σε άγνωστη τοποθεσία στο Βέλγιο και θα μεταφέρονταν στην Ιταλία. Ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την μεταφορά, επειδή δεν μετέφερε επιβάτες, που θα ήταν η κάλυψή του αλλά και εξαιτίας των λεπτομερών ελέγχων στα σύνορα εξαιτίας των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων. Το καρτέλ επιχείρησε να βρει άλλον «πρόθυμο» μεταφορέα, δεν τα κατάφερε και ανέβαλε εκείνη τη διακίνηση.

Το κύκλωμα δεν σταμάτησε να αναζητά δρόμους διακίνησης ναρκωτικών. Στα τέλη Φεβρουαρίου 2016 οργάνωναν διακίνηση ναρκωτικών από την Ισπανία στην Ιταλία με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Υπεύθυνος για την προμήθεια άγνωστης ποσότητας ναρκωτικών από συνεργούς του στην Ισπανία, ήταν 43χρονο μέλος του καρτέλ από την Αλβανία. Η αμοιβή του κυκλώματος ήταν 100.000 ευρώ, από τα οποία οι 20.000 ευρώ θα πήγαιναν στους οδηγούς και οι άλλες 80.000 ευρώ για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στις 20 Φεβρουαρίου 2016 ένα φορτηγό ξεκινά από τη Βιέννη της Αυστρίας, το οποίο μέσω Ιταλίας, ακτοπλοϊκώς από Civitavecchia θα έφθανε στην Βαρκελώνη. Εκεί θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, ωστόσο η φόρτωση αποτράπηκε λόγω του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, από τις ισπανικές αρχές στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Ένα χρόνο νωρίτερα, από τις 2 έως τις 7 Απριλίου 2015, τα μέλη του κυκλώματος αποπειράθηκαν να μεταφέρουν ναρκωτικά από το Βέλγιο στο Όσλο της Νορβηγίας, με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Το όχημα ξεκίνησε με νόμιμο φορτίο από την Ελλάδα με ενδιάμεσο προορισμό το Μόναχο προκειμένου να ξεφορτώσει και να παραλάβει άλλο νόμιμο φορτίο με προορισμό το Όσλο. Ενδιάμεσα είχαν προγραμματίσει να περάσει από αποθήκη συνεργού τους στις Βρυξέλες για να φορτωθούν στις κρύπτες και τα ναρκωτικά. Και αυτή η μεταφορά αναβλήθηκε γιατί εξέπνευσε η προθεσμία παραλαβής του νόμιμου φορτίου και επειδή το ύψος του φορτηγού ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που επιτρέπεται στη Νορβηγία.

Στις αρχές Μαρτίου 2016 μία ακόμη μεταφορά ματαιώθηκε γιατί τα πορτοκάλια, το νόμιμο φορτίο κάλυψης των ναρκωτικών, λόγω των καθυστερήσεων στη Βουλγαρία, ... σάπισαν.

Στα τέλη Απριλίου, ο 44χρονος «Εσκομπάρ», χρηματοδότης κόμματος στην Αλβανία, ανέθεσε στον Έλληνα «υπαρχηγό» του και σε δύο Αλβανούς... ψαράδες να μεταφέρουν με το ταχύπλοο σκάφος «Βασιλική», 678 κιλά χασίς, από τους Αγίους Σαράντα, στη Ζάκυνθο. Στις 6 Μαίου, το σκάφος έφθασε σε βραχονησίδα απέναντι από τον Αγ. Σώστη και τα ναρκωτικά θάφτηκαν στην παραλία. Δύο ημέρες αργότερα τα μετέφεραν με το σκάφος στην παραλία Ξυγγιάς όπου τα φόρτωσαν σε νταλίκα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι συλλήψεις.

Το «κόλλημα» ήρθε όταν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών ενημέρωσαν τις αλβανικές αρχές για τη δράση του χρηματοδότη και συντονιστή της διακίνησης των ναρκωτικών. Όταν άκουσαν το όνομα επεσήμαναν στους Έλληνες αστυνομικούς πως πρέπει να έχουν ακράδαντα στοιχεία εμπλοκής προκειμένου εκείνοι να επιχειρήσουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Θυμίζουμε ότι ο 44χρονος φέρεται να διατηρεί ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις και επαφές με τον κρατικό μηχανισμό της γειτονικής χώρας. Το 2006 είχε κατηγορηθεί και πάλι για μεταφορά 700 κιλών χασίς, ενώ η πολιτική θύελλα αντιδράσεων είχε ξεσπάσει το 2014 όταν είχε τοποθετηθεί στην περιφερειακή διεύθυνση μεταφορών των Αγίων Σαράντα.

Ο 44χρονος «Kelly», φερόμενος ως χρηματοδότης και συντονιστής του καρτέλ, προχθές φαίνεται να προέβη σε... δηλώσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο της Αλβανίας αναφέροντας ότι «τα ΜΜΕ στην Ελλάδα λένε ότι έχω συλληφθεί αλλά βρίσκομαι κανονικά στη δουλειά μου». Επίσης, απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ισχυριζόμενος ότι «τα κίνητρά τους είναι πολιτικά».

Τον Μάρτιο του 2016 ενδεικτικά, εν μέσω προετοιμασίας για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στη δυτική Ευρώπη, ο «Kelly» φέρεται να μεσολάβησε ώστε το φορτηγό με τα ναρκωτικά να περάσει δίχως πρόβλημα τον τελωνειακό έλεγχο, ενώ από υποκλαπείσες συνομιλίες εμφανίζεται ως το άτομο που είχε την ευθύνη για τη μεταφορά χασίς με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία στα νησιά του Ιονίου και από εκεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Μάλιστα, πριν το κύκλωμα αποπειραθεί να ξεφορτώσει 600 και πλέον κιλά χασίς σε ερημική βραχονησίδα στη Ζάκυνθο, ο «Kelly» είχε στείλει στην Ελλάδα δύο συνεργούς του με εντολή να μισθώσουν παραλιακό σπίτι στη Λευκάδα για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Ο «Kelly» μπορεί τις τελευταίες ημέρες να κάνει «άνετος» δηλώσεις, ωστόσο ενδιαφέρον θα έχει πως θα κινηθούν οι αλβανικές αρχές την επόμενη εβδομάδα όταν θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους και αν θα παραμένει ασύλληπτος.

Προς το παρόν το υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, απέλυσε τον «Kelly» από την θέση του διευθυντή μεταφορών στους Αγίους Σαράντα, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του. Σημειώνεται ότι ο αδελφός του είναι δήμαρχος και ανήκει σε κόμμα της Αλβανίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Ιαν 2021 | 08:51

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης

Φωτογραφίες υπόπτων νεαρών που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα, δείχνουν οι αστυνομικοί, στον 52χρονο σταθμάρχη, που δέχθηκε την επίθεση στο Μετρό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 14 Ιαν 2021 | 14:27

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Η πρώτη κατάθεση του 52χρονου σταθμάρχη - "Με ακολούθησαν και με χτύπησαν πισώπλατα"

Οι αστυνομικοί έχουν καθαρή εικόνα των δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη από κάμερες ασφαλείας. Θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

ΜΕ ΑΜΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 14 Ιαν 2021 | 07:53

Μεγάλη κομπίνα με εικονικές συνταγογραφήσεις από 50χρονο καρδιολόγο και 67χρονο μαϊμού δικηγόρο από τη Συρία

Συνταγογραφούσαν παράνομα φάρμακα με το ΑΜΚΑ αλλοδαπών. Ο καρδιολόγος εργαζόταν και σε ιατρείο γνωστού επαγγελματικού συλλόγου, ενώ ο άεργος Σύρος είχε καταθέσεις που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ…

ΜΟΝΟ ΓΚΛΟΜΠ, ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ 14 Ιαν 2021 | 07:47

Πανεπιστήμια: Κάμερες, σύστημα ελεγχόμενης εισόδου και πανεπιστημιακή αστυνομία με ειδικές στολές χωρίς όπλα

Με την διαχείριση καμερών που θα τοποθετηθούν στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης, θα λειτουργήσουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ 13 Ιαν 2021 | 12:59

Σε αυστηρό lockdown και η Σπάρτη - Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και διασπορά σε μεγάλες ηλικίες

Σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα lockdown θα μπει η Σπάρτη λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και της διασποράς σε μεγάλες ηλικίες.

ΔΡΑΣΤΗΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ 13 Ιαν 2021 | 08:13

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ασέλγεια σε 5χρονη στο Κορωπί: "Μαμά με πήρε κάποιος και μου κατέβασε το βρακάκι"

Το αηδιαστικό περιστατικό ασέλγειας του 5χρονου κοριτσιού καταγράφηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε Ιππικό όμιλο.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 13 Ιαν 2021 | 08:05

Έγκλημα στον Νέο Κόσμο: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Ο δράστης είχε προσωπικά με έναν γιο του 53χρονου θύματος

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 12 Ιαν 2021 | 18:50

Σοκ στο Κορωπί: Η ανατριχιαστική περιγραφή του πεντάχρονου παιδιού για την ασέλγεια - Χειροπέδες στον 20χρονο

Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του - Το φρικτό περιστατικό έλαβε χώρα σε ιππικό όμιλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούσε χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 12 Ιαν 2021 | 11:08

Θράσος: Κρέμασαν πανό στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ υπέρ των 8 που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ [εικόνες - βίντεο]

Μικρή ομάδα φοιτητών προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση στο ιστορικό κτίριο του ΕΚΠΑ, διαμαρτυρόμενη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και υπερασπιζόμενη τα αίσχη των 8 συλληφθέντων σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 12 Ιαν 2021 | 07:55

Κάμερες σώματος στα ΜΑΤ: Επίσημη παρουσίαση - Πώς θα καταγράφουν live τις αστυνομικές επιχειρήσεις

Το υλικό από τις κάμερες θα αποθηκεύεται και θα διατηρείται μόνο στην περίπτωση διερεύνησης αξιόποινων πράξεων.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ 12 ΘΑΝΑΤΟΥΣ 12 Ιαν 2021 | 07:53

Ψευτογιατρός: Ο βίος και η πολιτεία του απατεώνα με τα άσπρα - Αναβολή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου

36 άτομα έχουν καταθέσει ότι εξαπατήθηκαν από τον αναίσχυντο κομπογιαννίτη. Συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων του.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 12 Ιαν 2021 | 07:48

Εγκλημα στον Νέο Κόσμο: Νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με έναν νεκρό σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο

Ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής και τα δύο παιδιά ήταν τα θύματα της επίθεσης, με τα πυρά να πέφτουν βροχή σε πλατεία γεμάτη με κόσμο.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ 11 Ιαν 2021 | 08:02

Μαζικές αποδράσεις σε βουνό και θάλασσα έφερε η καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου - Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας

Εκτός σπιτιού αποφάσισαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι της Αθήνας που εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.