Δικαστικό θρίλερ με τον Νίκο Κουρή Θεοδωράκη - Το τεστ DNA θα δείξει αν είναι πραγματικά γιος του Μίκη

Ο Νίκος Κουρής δηλώνει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, προσέφυγαν στα δικαστήρια ενόψει των κληρονομικών. Τεστ DNA θα κάνει ο ίδιος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη η δικαιοσύνη ήταν δυστυχώς αυτή που κλήθηκε να αποφασίσει που θα ταφεί ο κορυφαίος Eλληνας και αν θα γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία, αφού τα μέλη της οικογένειας του και οι εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας είχαν διαφορετικές απόψεις και αρχικά συγκρουόμενες απόψεις.

Η δικαιοσύνη και το πρωτοδικείο της Αθήνας καλούνται ξανά την Πέμπτη να αποφασίσουν και για κάτι ακόμα που αφορά τον Μίκη Θεοδωράκη και την οικογένειά του. Για το αν είχε γιο εκτός γάμου και για το αν μπορεί ο Νίκος Θεοδωράκης, ή Νίκος Κουρής όπως τον αποκαλούν η κόρη και ο γιος του συνθέτη, να δηλώνει ότι είναι γιος του Μίκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εναντίον του Νίκου Κουρή με την οποία ζητά να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει τη χρήσης του επιθέτου "Θεοδωράκης" με επίκληση της ιδιότητας του δήθεν γιου του.

Ζητεί για κάθε παραβίαση της απόφασης να του επιβάλλεται χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 ευρώ) και προσωπική κράτηση διάρκειας επτά (7) μηνών.

Για τα κληρονομικά

Την ίδια ώρα ρίχνει ευθείες βολές εναντίον του πως η χρήση του επιθέτου Θεοδωράκης "αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας" του πατέρα της και ότι είναι "ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου" και άτομο "παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου".
Ποια όμως είναι η αλήθεια και ποια η πραγματικότητα γύρω από αυτή την ιστορία που η διαχείριση της προκαλεί θλίψη; Είναι όντως άγνωστος ο Νίκος Κουρής στην οικογένεια Θεοδωράκη;

Όπως ανέφερε χθες η Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Θεοδωράκη γνωρίζει τον Νίκο Κουρή και τη δραστηριότητά του, καθότι εκείνος επισκεπτόταν συχνά τον Μίκη και συνομιλούσε μαζί του, ενώ η καλλιτεχνική του δραστηριότητα με έργα του, όπως και η λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου με την ονομασία "Mikis Radio", μέσω του οποίου προβάλλει το έργο του μεγάλου συνθέτη, ήταν γνωστα και είχαν την έγκριση του μεγάλου δημιουργού.

Ακόμα υπάρχουν φωτογραφίες της κυρίας Θεοδωράκη με το Νίκο Κουρή, αλλά και ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί το,υ πολύ πριν τον θάνατο του Μίκη.

Δικαστικό θρίλερ με τον Νίκο Κουρή Θεοδωράκη - Το τεστ DNA θα δείξει αν είναι πραγματικά γιος του Μίκη

Απαντήσεις όμως δίνει η εφημερίδα και στο επίμαχο ερώτημα εάν ο Νίκος Κουρής είναι πράγματι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη. Και οι απαντήσεις αυτές δίδονται και με στοιχεία που είχε καταγράψει η ασφάλεια την εποχή της χούντας, όταν παρακολουθούσε τον μεγάλο συνθέτη.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο Μίκης, το 1968, είχε αποκτήσει εκτός γάμου έναν γιο με την οικιακή του βοηθό Αλεξάνδρα Σαμοΐλη. Ο Νίκος Κουρής είναι ο γιος της Αλεξάνδρας Σαμοΐλη, η οποία από το 2009 δεν βρίσκεται στη ζωή.

Μάλιστα η Ασφάλεια της χούντας, η οποία παρακολουθούσε στενά τον Μίκη καθώς εκείνος βρισκόταν υπό περιορισμό στη Ζάτουνα σε έγγραφο της Βασιλικής Χωροφυλακής Αρκαδίας με ημερομηνία 27.8.1968 αναφέρει.

"Κατά παρασχεθείσης τω Σ. Χ. (σ.σ. Σταθμός Χωροφυλακής) Ζατούνης πληροφορίας ούτος μετά της ως άνω υπηρέτριάς του έχει υπόπτους σχέσεις, αγνώστους εις την σύζυγό του και ότι η υπηρέτριά του αύτη έχει αποκτήσει μετ’ αυτού εξώγαμον άρρεν τέκνον ηλικίας σήμερον 1ος μηνός, όπερ τέκνον έχει παραδοθή υπό του Μαιευτηρίου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ" εις ο φέρεται ότι ετεκνοποίησε εις "Ιδρυμα Πειραιώς" άγνωστον όμως και έχει αναληφθή υποχρέωσις υπό του αδελφού του εν ονόματι Ιωάννου όπως επιμεληθή της παρακολουθήσεως της υγείας του".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά της εφημερίδας οτι έχει στη διάθεση της πάρα πολλά έγγραφα των διωκτικών αρχών μέσα από τα οποία προκύπτει πως ο Μίκης νοιαζόταν για το μωρό, φοβόταν το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε αν γινόταν γνωστό πως είναι δικό του και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του, Νικόλαου Πάσχου και προειδοποιεί πως αν χρειαστεί θα επανέλθει .

Διαβάστε Επίσης

Τι δηλώνει ο Νίκος Κουρής Θεοδωράκης

Ο 54χρονος σήμερα Νίκος Κουρής από την πλευρά του δηλώνει πως είναι αποφασισμένος να υποβληθεί σε τεστ DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι γιος του Μίκη. Ο κ. Κουρής έδωσε χθες το "παρών" στο Πρωτοδικείο, και δήλωσε πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα, κάτι που όμως ανατράπηκε από την δικαστική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του τα δύο παιδιά του συνθέτη. Μάλιστα, απαντώντας επί της ουσίας στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεκαθάρισε πως δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη.

"Καλώ τη Μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδερφού που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεύτερον να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που έχω αφήσει ότι δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του ούτε η δημοσιότητα. Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του, μου έδωσε 4.000 τραγούδια του τα οποία με τη βοήθεια των συνεργατών του τα έχω διπλασιάσει και προσπαθώ να διαδώσω το έργο του παγκοσμίως. Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενα βήμα για αποδειχτεί με τεστ DNA".

Πως ξεκίνησε η κόντρα με τα παιδιά του Μίκη Θοδωράκη όμως; Στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου του συνθέτη , ο κ. Κουρής έκανε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία έγραφε με νόημα "Αντίο πατέρα"! Στη δική του ανάρτηση - απάντηση, ο Γιώργος Θεοδωράκης έκανε λόγο για "την απάτη του αιώνα" προσθέτοντας:

"Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του".

Διαβάστε Επίσης

Το νέο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία άνοιξε χθες, καθώς σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε πως γνώρισε τον συγκεκριμένο άνθρωπο πριν από μερικά χρόνια και πως δεν είχε δώσει σημασία στην αρχή, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει γι' αυτό και πήρε την απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της καθώς πιστεύει πως αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος στην περιουσία.

"Θέλουμε να ξεμπερδεύουμε γιατί μας έχει κουράσει. Δεν υπάρχει συγγένεια, ήταν να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε γιατί ήταν κάπως απαράδεκτος. Όταν τον είδα να χρησιμοποιεί το επώνυμο σε αφίσες και συναυλίες ήταν too much. Εμένα αδερφός μου είναι ο Γιώργος Θεοδωράκης και για τον αδερφό μου περισσότερο έρχομαι”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ 29 Νοε 2021 | 15:24

Νεκροταφείο με τάφους βρεφών στα Καλύβια: Τι απαντά o ιερέας στις καταγγελίες και τις μηνύσεις

Όταν ήρθε η εισαγγελέας δεν μου είπε ούτε "α", σχολίασε ο ιερέας για το παράνομο νεκροταφείο βρεφών στην αυλή του σπιτιού του

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 26 Νοε 2021 | 09:57

Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων - Λύση είναι τα πάρα πολλά τεστ

Η Νίκη Κεραμέως διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΝΘΟΥΝ 25 Νοε 2021 | 20:51

ΗΠΑ: Ο σοκαριστικός αριθμός των παιδιών που έχασαν έναν γονέα από κορονοϊό

Ο απολογισμός όσων έμειναν πίσω, όσων έχασαν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και κυρίως των παιδιών που έμειναν χωρίς πατέρα ή μητέρα εξαιτίας του κορονοϊού

ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ 25 Νοε 2021 | 14:02

ΕΜΑ: Πράσινο φως στο εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 5 -11 ετών - Θα χορηγείται το 1/3 της δόσης

Η επιτροπή φαρμάκων του EMA συνέστησε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer και σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών - Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ 23 Νοε 2021 | 10:55

Θεσσαλονίκη - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Νοσηλεύονται με κορονοϊό 3 παιδιά και ένα βρέφος - Συνολικά 151 ασθενείς

Μόνο στη διάρκεια της εφημερίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έγιναν 46 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Νοσηλεύονται τρία παιδιά και ένα βρέφος.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ 23 Νοε 2021 | 00:17

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νοσηλευτής συγγενής έπεισε πατέρα και γιο να μην εμβολιαστούν - Πέθαναν με διαφορά 40 ημερών [Βίντεο]

Ο 59χρονος πατέρας πέθανε την ημέρα που γινόταν το 40ήμερο μνημόσυνο του 32χρονου γιου του - Είχαν πειστεί από αντιεμβολιαστή συγγενή τους να μην κάνουν το εμβόλιο

ΜΕ PFIZER/BIONTECH 22 Νοε 2021 | 21:52
ΤΟ ΑΝΕΤΟ ΠΡΩΙΝΟ LOOK 22 Νοε 2021 | 11:36

Σωτήρης Κοντιζάς: Η σπάνια εμφάνιση με την όμορφη σύζυγό του, Δέσποινα και τα παιδιά τους

Όμορφη και απλή όπως πάντα, η σύζυγος του Σωτήρη Κοντιζά έκανε μια σπάνια εμφάνιση με άνετο πρωινό look.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 22 Νοε 2021 | 10:49

Θρήνος στην Καρδίτσα: Μετά τον 32χρονο γιο, πέθανε από κορονοϊό και ο 59χρονος πατέρας του

Πέθαναν από κορονοϊό πατέρας και γιος στον Μεσενικόλα Καρδίτσας.

ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 20 Νοε 2021 | 17:12

Λάρισα - Αδιανόητο: 35 παιδιά χάνουν τη σχολική χρονιά γιατί οι γονείς δεν τους κάνουν self test

Εκατοντάδες γονείς, αρνητές του κορονοϊού, κρατάνε τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο και δεν τα αφήνουν να κάνουν self test.

20 Νοε 2021 | 12:28

Παραλίγο τραγωδία στον Βόλο: Τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο παιδιά μέσα από φλεγόμενο σπίτι

Οι πυκνοί καπνοί που έβγαιναν από το σπίτι στο Βόλο κινητοποίησαν τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ 19 Νοε 2021 | 10:31

Νίκος Μουτσινάς: Θέλω δύο παιδιά - Αν μπορούσα θα ήθελα να τα κυοφορήσω

"Σε ενοχλεί που μπορώ να κυοφορήσω; Αν μπορούσα να το κάνω θα το έκανα".

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 19 Νοε 2021 | 07:33

"Πονάω τη μισή μου ζωή": Η Αντέλ μίλησε για τους πόνους στο σώμα από 15 ετών και τη "ζημιά" από την καισαρική

Η Aντέλ εξομολογήθηκε ότι πονάει από 15 ετών, ενώ το πρόβλημα έγινε χειρότερο μετά την καισαρική τομή όταν γέννησε τον γιο της.