
Συνεχίζεται για δεύτερη συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον πρόεδρο του ΣEΗ να δηλώνει απογοητευμένος με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον κατηγορούμενο.
"Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι και σήμερα" δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Ενταση ανάμεσα σε Μπιμπίλα - Νίνου
Την ίδια ώρα επικράτησε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν ο ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως όσα είπε την Τρίτη ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πετρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του, είναι ψέμματα.
Δημητρακοπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νινου! Δεν σας είπε ποτέ κάτι τέτοιο!
Μπιμπιλας: Τη διαψεύδω κι εγώ!
"Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό" φώναξε η Ελπίδα Νίνου με την Πηνελοπη Αναστασοπούλου να φωνάζει από το βάθος της αίθουσας: "Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!".
Μετά τη διακοπή κάποιοι φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπιλα "Φίδι! Φίδι! Εσυ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!", ενώ ο εκείνος απαντούσε: "Ντροπή!".

Συνεχίζεται η κατάθεση Μπιμπίλα
Ο μάρτυρας δέχεται ερωτήσεις από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο κυρίως για την υπόθεση της πρώτης από τις τρεις καταγγέλουσες, που φέρεται να έχει βιασθεί δύο φορές από τον κατηγορούμενο, την οποία ο μάρτυρας γνωρίζει καθώς είναι κόρη φίλης του.
Οι ερωτήσεις στράφηκαν στο περιεχόμενο της καταγγελίας που έκανε στο ΣΕΗ η εν λόγω ηθοποιός και αν ενώπιον των συναδέλφων της στο Πειθαρχικό αναφέρθηκε σε βιασμό της από τον Φιλιππίδη.
Συνήγορος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;
Μάρτυρας: Περιγράφει γεγονότα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.
Συνήγορος: Δεν περιγράφει βιασμό;
Μάρτυρας: Δεν θα το κρίνω εγώ.
Συνήγορος: Σε εσάς δεν λέει τίποτα για βιασμό, και πάει στον εισαγγελέα και μιλάει για βιασμό και μετά στην ανακρίτρια και για μια δεύτερη πράξη βιασμού. Αρχικά δεν περιγράφει πράξεις. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση;
Πρόεδρος: (προς τον κ. Μπιμπίλα) Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ αυτά που αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;
Μάρτυρας: Μια φορά την ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της.. είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.
Συνήγορος: Είπε ότι την βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος….
Μάρτυρας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή. Και να θυμάσαι και να ξεχνάς
Συνήγορος: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δε το θυμάται; Έχει υποστεί αυτήν την πράξη και πάει μετά στο θέατρο "Ήβη" να εργαστεί με τον άνθρωπο που την κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;
Μάρτυρας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες και άντρες ηθοποιοί δέχονται άσχημα πράγματα, αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός, πήγε μετά να δουλέψει.. Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;
Ο μάρτυρας έκανε έκκληση σε γυναίκες που έχουν αναφερθεί σε συμπεριφορές του κατηγορούμενου να πάνε να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Καταπέλτης ο Μπιμπίλας για τη Νίνου χθες
Υπενθυμίζεται πως αποκαλυπτικά ήταν τα όσα κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, χθες, Τρίτη την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του. "Η Ελπίδα έτρεχε σε ψυχολόγους, είχε βάλει ντεντέκτιβ, είχε φτιάξει μια κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγάνε τον Πέτρο", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ για τη σύζυγο του Φιλιππίδη.
"Μου μιλούσε για όλα αυτά η Ελπίδα, κρυφά όμως από τον Πέτρο. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως εκείνη μάθει αυτά που συνέβαιναν. Πολλές φορές κρύβαμε το κινητό μας για να μην το βρει. Ήταν πολύ βασανιστικό. Η Ελπίδα έτρεχε σε ψυχολόγους, είχε θυμώσει πάρα πολύ, είχε βάλει ντεντέκτιβ τα πρώτα χρόνια του γάμου. Είχε φτιάξει μια κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγάνε τον Πέτρο. Όμως εμείς βλέπαμε πως ο Πέτρος τις κυνηγάει", υποστήριξε ο Σπύρος Μπιμπίλας, συνεχίζοντας χθες την κατάθεσή του.
"Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά" είπε ακόμη ο Σπύρος Μπιμπίλας .
Ερωτηθείς γιατί η Ελπίδα Νίνου δεν έφευγε από το πλευρό του και γιατί δεν τον χώριζε, ο κ. Μπιμπίλας απάντησε: "Μου είπε (σ.σ. Ελπίδα Νίνου) "δεν χωρίζω για το παιδί μας". Και μετά, το 2019, είπε "δεν χωρίζω γιατί θα πάρω πάνω μου το μισό χρέος"".
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτή τη δήλωση του κ. Μπιμπίλα, η κ. Νίνου βγήκε συντετριμμένη έξω από τη δικαστική αίθουσα. Την ακολούθησαν συγγενείς της που βγήκαν μαζί της για να της συμπαρασταθούν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr