
Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο πλαίσιο της απολογίας της για τον θάνατο του μωρού της, της μικρής Ίριδας.
Στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμα μία φορά η σχέση της κατηγορούμενης με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και τα μηνύματα που αντάλλαξαν λίγα εικοσιτετράωρα μετά το θάνατο του παιδιού.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η κατηγορούμενη δέχτηκε "βροχή" ερωτήσεων για το SMS του Μάνου Δασκαλάκη προς την κατηγορουμένη στο οποίο ανέφερε: "Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια δηλαδή;".
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τα μηνύματα που αντάλλαξε με αφορμή την απομόνωσή της σε ξενοδοχείο μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας. "Ήθελα την ηρεμία μου και το αντίθετο έγινε… δεν τα σκέφτηκα όλα αυτά, δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό στον εαυτό μου. Δεν μπορούσα άλλο πνιγόμουν, ήθελα να απομονωθώ. Είχα χάσει δυο παιδιά και με πίεζε ο Δασκαλάκης, ήθελε να βγάλει εμένα κακή μάνα (σ.σ. για εξωσυζυγική σχέση) γιατί στην Τζωρτζίνα δεν είπε ποτέ τι έκανε εκείνος. Τους είπα να με αφήσουν ήσυχη. Με ηρέμησε η αδελφή μου. Κοιμήθηκα το βράδυ στο ξενοδοχείο και την επόμενη επέστρεψα στο σπίτι" είπε η κατηγορούμενη.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν εργαλειοποιήθηκε η μικρή Τζωρτζίνα, όπως φαίνεται να συμβαίνει στα μηνύματα που αντάλλαξαν Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης, η κατηγορουμένη επανέλαβε πως η Τζωρτζίνα δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε δημιουργηθεί αυτή η αναστάτωση και αναζητούσαν τη μητέρα της.
"Είναι η 5η μέρα που μιλάω για το Δασκαλάκη, δεν έχουμε πει τίποτα για τα παιδιά. Αποκαλύπτεται μια προβληματική κατάσταση τοξική, έπρεπε να έχει τελειώσει νωρίτερα. Ήταν τεράστιο λάθος που δεν είχα βάλει εγώ το τέλος, δεν ήμουν συναισθηματικά έτοιμη να βάλω το τέλος.
Όλη η κατάσταση ήταν προβληματική, ήμασταν και οι δυο έντονοι χαρακτήρες και μετανιώνω γι’ αυτή την κατάσταση. Σκεφτόμουν την Τζωρτζινα, έκανα όμως λάθος κινήσεις. Έχω μετανιώσει για τη συμπεριφορά μου, δεν είναι ποινικά κολάσιμο αλλά ηθικά. Δεν με κάνει κακή μάνα αλλά ανεπίτρεπτη. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα έγραφα ούτε τα μηνύματα" είπε και ξέσπασε λίγο αργότερα: "Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για το Δασκαλάκη, ήμαρτον".
Αναλυτικά ο διάλογος:
Πρόεδρος: Θέλατε να προσπαθήσετε ξανά;
Κατηγορούμενη: Όχι.
Πρόεδρος: Αντί να είναι η απώλεια του παιδιού στο επίκεντρο των μηνυμάτων σας, είναι η σχέση.
Κατηγορούμενη: Παρασύρθηκα και έπρεπε να βάλω τέλος εγώ… Με είχε φέρει σε μια τέτοια κατάσταση, τόσες τύψεις, που για να καταλάβετε, λέω να του δώσουν το παιδί… Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για τον Δασκαλάκη, ήμαρτον!
Δίκη Πισπιρίγκου: "Τι έχει εισφέρει στη διαδικασία ο Δασκαλάκης;"

Ωστόσο, στη συνέχεια καταφέρθηκε εκ νέου σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη λέγοντας πως δεν έχει εισφέρει τίποτα στη διαδικασία.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε με λεπτομέρειες και για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Μάνο Δασκαλάκη αμέσως μετά τη σύλληψή της όταν τη διαβεβαίωνε, όπως είπε, πως θα βρίσκεται στο πλευρό της.
"Αυτό το τηλεφώνημα το θυμάστε, τα μηνύματα δεν τα θυμάστε όμως" ήταν το σχόλιο της προέδρου, σχετικά με τα κενά που εντόπισε στις επικοινωνίες του πρώην ζευγαριού.
Κατηγορούμενη: Αυτά είναι με νεύρα.
Πρόεδρος: Μα έχετε περάσει δύσκολα και θυμάστε αυτή την λεπτομέρεια;
Κατηγορούμενη: Για εμένα αυτά που έλεγα στα μηνύματα ήταν ανούσια. Εδώ μιλάμε για σύλληψη, ότι με κατηγορούν ότι σκότωσα το ίδιο μου το παιδί.
Η πρόεδρος επικαλέστηκε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη το 2022 στην οποία κρατά επιφυλάξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας για τους οποίους δικάζεται.
"Είναι δασκαλεμένος, έχει κάνει συνεντεύξεις, έχει απειλήσει "αφήστε με να τη σκοτώσω", έχει αμφισβητήσει ακόμη και την πατρότητα του παιδιού" ήταν η απάντηση της κατηγορούμενης η οποία συνέχισε λέγοντας: "Δεν περίμενα να πάει εκεί η δίκη. Θεωρώ ότι είναι δίκη ιατροδικαστών…".
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε ένα ξέσπασμά της η κατηγορούμενη κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της πως δεν έχει εισφέρει τίποτα στη διαδικασία για τα παιδιά.
"Κάτι για τα παιδιά έχει εισφέρει; Για εμένα ψάχνουν να βάλουν φυλακή. Γιατί το κάνει; Για να κρατήσει εμένα στη φυλακή, με θέλει φυλακή, δεν καταλαβαίνω τον λόγο…" ανέφερε με εμφανή εκνευρισμό.
Πρόεδρος: Τι άλλαξε μετά και σας θέλει φυλακή μέχρι ενός σημείου σας στηρίζει.
Κατηγορούμενη: Όχι, δεν με στηρίζει.
Πρόεδρος: Αν ήσασταν εσείς στη θέση του και ήταν εκείνος κατηγορούμενος. εσείς, ως μάνα, θα θέλατε να μάθετε τι συνέβαινε με τα παιδιά σας;
Κατηγορούμενη: Να μάθω την αλήθεια, όχι να βάλω κάποιον φυλακή.
Πρόεδρος: Αυτό είναι το παράπονό σας;
Κατηγορούμενη: Δεν έχω παράπονα.
Πρόεδρος: Εσείς τι θα κάνατε;
Κατηγορούμενη: Θα έπαιρνα θέση όταν έκρινε η δικαιοσύνη, εδώ δεν ξέρουν ούτε οι ιατροδικαστές τι έγινε…
Η κατηγορουμένη κλήθηκε να απαντήσει γιατί ζήτησε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, το πολυσυζητημένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας.
"Είναι τα τελευταία πράγματα των παιδιών. Είναι φυλαχτά, ενθύμια, είναι εκεί, δεν τα αγγίζεις. Είναι τα τελευταία πράγματα του παιδιού. Δεν γνώριζα ότι ήταν πειστήριο και ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία…" είπε.
H Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι για εκείνη ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε καθυστερημένη αντίδραση των γιατρών της ΜΕΘ και στη χημειοθεραπεία. Σε ό,τι αφορά στην Ίριδα πιθανολόγησε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr