Follow us

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας - Πώς θα επηρεάσει τη νομική επιστήμη

Το χρονικό μιας δίκης που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί το Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει την απόφασή του για τη Χρυσή Αυγή, μία δίκη που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία.

Το δικαστήριο με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση θα δώσει μία απάντηση σε ένα κρίσιμο μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας ερώτημα που θα έχει επίδραση στον παρόντα και σε μελλοντικό χρόνο.

Το διακύβευμα αφορά ένα πολιτικό κόμμα, που επί τρεις εκλογικές διαδικασίες είχε θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό, το οποίο δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Ή αλλιώς, σύμφωνα με την κατηγορία, μία εγκληματική οργάνωση που έχει νομική μορφή με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα.

Η απόδοση δικαιοσύνης ασφαλώς, πρωτίστως αφορά τα θύματα της βίας και του μίσους αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας. Η επερχόμενη κρίση του δικαστηρίου έχει μία ιδιαίτερη σημασία και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη νομική επιστήμη αλλά και στην αντίληψη της κοινωνίας.

Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαδικασίας οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ή τεσσάρων, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε την πρώτη μέρα ούτε καμία άλλη μέχρι την στιγμή που θα έπρεπε ένας-ένας να σταθούν ενώπιον των δικαστών για τις απολογίες τους.

Σε αντιδιαστολή με αυτήν την ηχηρή απουσία, μία παρουσία ήταν αυτή που έδωσε "πρόσωπο" σε αυτήν τη δίκη. Η Μάγδα Φύσσα ήταν κάθε μέρα στη θέση της. Κάθε μέρα παρακολουθούσε τη δίκη, πότε μαζί με φίλους του Παύλου, πότε μαζί με τον πατέρα του ή τον θείο του. Γεμάτη συναισθήματα που πολλές φορές εκδήλωσε αλλά κυρίως γεμάτη καρτερία για αυτήν την οδυνηρή διαδρομή από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που είδε τον γιο της νεκρό ως τη δικαστική αίθουσα που τεντώνοντας το σώμα της κοιτούσε στα μάτια τους κατηγορούμενους.

Η δίκη που ξεπέρασε τα πέντε χρόνια - Η αντίστοιχη σε αντίκτυπο στη Γερμανία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας - Πώς θα επηρεάσει τη νομική επιστήμη

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα όχι μόνο λόγω των πολλών κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους αλλά και λόγω του εύρους του υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η μακρά διάρκεια της διαδικασίας που συμπληρώνει τα πεντέμισι χρόνια, έχει πολλές αιτίες ωστόσο οφείλεται και σε αυτήν την παράμετρο και σε άλλες που αφορούν τόσο ζητήματα πρακτικά όπως η στέγαση της, η μη διαθεσιμότητα των μελών του δικαστηρίου αποκλειστικά για τη διεξαγωγή της διαδικασίας τα πρώτα χρόνια, όσο και σε άλλες όπως η αποχή των δικηγόρων το 2016 και η άρνηση συνηγόρων υπεράσπισης να λάβουν άδειες, η συμπερίληψη από την πλευρά των κατηγορουμένων βουλευτών στα αναγνωστέα, περίπου 2.800 ερωτήσεων που είχαν κάνει στη Βουλή κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλοί νομικοί τονίζουν πως ουσιαστικά η δίκη της Χρυσής Αυγής, υπό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, δεν θα μπορούσε να τελειώσει σε ένα ή δύο χρόνια. Αναφέρουν δε, πως η δίκη στη Γερμανία τεσσάρων μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU για δολοφονίες εννιά μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης και μία Γερμανίδα αστυνομικός, ξεκίνησε στο Εφετείο του Μονάχου τον Μάιο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.

Μία δίκη που όπως και η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε μεγάλο αντίκτυπο στη γερμανική κοινωνία και προκάλεσε συζητήσεις για την αρχική αντιμετώπιση αυτών των δολοφονιών, ως "ξεκαθαρίσματα λογαριασμών" και άλλων κινήτρων, πλην ρατσιστικών, από θεσμούς και μίντια.

Η δολοφονία Φύσσα και η καθοριστική κίνηση Δένδια

Παύλος Φύσσας

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 δεκάδες μηνύματα σε social media άρχισαν να διακινούν τις πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: "οι φασίστες μαχαίρωσαν ένα παλικάρι στο Κερατσίνι".

Στην περιοχή επικρατούσε αναβρασμός όταν μία ομάδα ανθρώπων, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια και μαυροντυμένοι, καταγράφηκε -και από αστυνομικούς - να κυκλώνουν την καφετέρια "κοράλλι". Λίγο πριν, ένα κομβόϊ μηχανών και αυτοκινήτων μελών της Χρυσής Αυγής ξεκινούσε από τα γραφεία της Τοπικής της Νίκαιας προς την καφετέρια, ειδοποιημένοι από ένα ομαδικό sms: "Όλοι τώρα στην Τοπική".

Το κατά την δικογραφία, τάγμα εφόδου κυνήγησε τον μουσικό της hip hop ώσπου τον εγκλώβισε. Η εμφάνιση του στελέχους της Τοπικής Γιώργου Ρουπακιά με ένα μαχαίρι στο χέρι ήταν το τέλος του Παύλου Φύσσα. Δύο μαχαιριές κατάστηθα και μία στο πόδι. Λίγο πριν ξεψυχήσει ο Φύσσας υπέδειξε τον δράστη που μόλις είχε πετάξει το μαχαίρι.

Εκείνο το βράδυ καταγράφηκαν περίπου 150 κλήσης κινητών που ανήκαν σε μέλη, στελέχη και ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του μουσικού.

Η καθοριστική κίνηση και ενώ ο αντίκτυπος από την δολοφονία στην κοινή γνώμη γιγαντωνόταν, έγινε δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία, από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Ο υπουργός απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά στην οποία περιελάμβανε 32 περιστατικά επιθέσεων, απειλών και άλλων, μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν καταγραφεί σε όλη την χώρα, ζητώντας να ενταχθούν στις προβλέψεις του άρθρου 187 για τη σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης. "Η δραστηριότητα εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Η αναφορά Δένδια αποτέλεσε τεράστιας νομικής σημασίας ενέργεια καθώς ζητήθηκε από την Δικαιοσύνη να απαντήσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα που για πρώτη φορά και μετά από σωρεία επιθέσεων συνέδεε την Χρυσή Αυγή με οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Η δίωξη και οι συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

Μάγδα Φύσσα

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ξεκινά έρευνα με πρώτη ύλη το υλικό του κ. Δένδια. Εξετάζει μάρτυρες, συλλέγει πλούσιο υλικό και πριν περάσει μία εβδομάδα συντάσσει πόρισμα στο οποίο η Χρυσή Αυγή περιγράφεται ως οργάνωση που από κλειστός κύκλος ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών το 1987 εξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με επιχειρησιακό και πολιτικό τμήμα, των οποίων η ηγετική ομάδα είναι κοινή και με κορυφή της ιεραρχίας τον αρχηγό στον οποίο αναγνωρίζεται απόλυτη εξουσία.

Οι εχθροί της οργάνωσης είναι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, μετανάστες, ιδεολογικοί αντίπαλοι τους και άλλοι συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων με νοητικά ή κινητικά προβλήματα. "Η βία είναι το μήνυμα και όχι το μέσον" για τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρει ο κ. Βουρλιώτης, μία φράση που έκτοτε ακούστηκε δεκάδες φορές μέσα στο δικαστήριο.

Το πόρισμα Βουρλιώτη καταλήγει σε παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής .

Στις 29 Σεπτεμβρίου ξεκινούν συλλήψεις, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου και άλλων στελεχών του κόμματος.

Αρχικά την ανάκριση αναλαμβάνουν οι ανακριτές Διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας ενώπιον των οποίων απολογούνται τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου οι συλληφθέντες βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος.

Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζονται οι πρώτες προφυλακίσεις των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Χρήστου Παππά, του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη κ.α.' Εχει προηγηθεί η προφυλάκιση από την ανακρίτρια Πειραιά του Γιώργου Ρουπακιά. Εκτός φυλακής με την επιβολή όρων είχαν αφεθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Στις 18 Οκτωβρίου 2013 η υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγείται λόγω σπουδαιότητας στο Εφετείο όπου με απόφαση της Ολομέλειας ορίζονται να την διενεργήσουν οι εφέτες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Η έρευνα των δύο δικαστικών λειτουργών περαιώνεται στα τέλη Ιουλίου 2014 , με έναν κύκλο κατηγορουμένων που φθάνει τους 78 και 30 προφυλακισμένους μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη.

Το παραπεμπτικό βούλευμα και το κρίσιμο έτος 2008

Στις 4 Φεβρουαρίου 2015 δημοσιεύεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών , αριθμός 215/2015, που διατάσσει την παραπομπή σε δίκη 69 κατηγορουμένων ( ένας απεβίωσε ) για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι εφέτες με πλειοψηφία 2 προς 1 έκαναν δεκτή την πρόταση που υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2014 ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος μέσα σε δεκάδες σελίδες ανέπτυξε το σκεπτικό του ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Ο εισαγγελέας προσδιόρισε την έναρξη της οργάνωσης από το 2008, περιλαμβάνοντας ωστόσο στην πρόταση του και παλαιότερες σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, θεωρώντας πως το έτος αυτό "εκδηλώθηκε εμφανώς η σωρευτική και εξακολουθητική εγκληματική της δράση".

Η επιλογή του 2008, που έγινε εν τέλει δεκτή στο Βούλευμα, δεν θεωρείται τυχαία καθώς τότε έγινε η επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον χώρο "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα, που κατά τη δικογραφία αποτελεί ισχυρή ένδειξη όχι μεμονωμένης πράξης αλλά ύπαρξης οργάνωσης. Οι δράστες της επίθεσης έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βούλευμα καταγράφει τη γνώμη του εισηγητή του δικαστικού Συμβουλίου εφέτη Νικόλαου Σαλάτα, ο οποίος κρίνει πως δεν μπορεί να αποδοθεί κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής καθώς δεν προκύπτει οικονομικό όφελος από τις πράξεις τους, επικαλούμενος την σύμβαση του Παλέρμο (2000) κατά του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος. Οι συνάδελφοι του απορρίπτουν το σκεπτικό του επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση εφαρμόζεται η εξαιρετικά αυστηροποιημένη κύρωση της Σύμβασης του Παλέρμο από την Ελλάδα το 2010 .

Η ταυτότητα της δίκης

Κατηγορούμενοι: 68

Κατηγορίες:

Εγκληματική οργάνωση: Συνολικά 65 κατηγορούμενοι .

Διεύθυνση Οργάνωσης: 18 κατηγορούμενοι (Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι 17 εκλεγμένοι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 βουλευτές του κόμματος ).

Μέλη: 47 κατηγορούμενοι (39 κατηγορούμενοι δικάζονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής ενώ οι υπόλοιποι δικάζονται και για άλλα κακουργήματα για παράδειγμα ανθρωποκτονία και απόπειρες, διακεκριμένη οπλοκατοχή κλπ.

Δολοφονία Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι για την οποία δικάζονται ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός και άλλοι 16 ως συνεργοί.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων (12 Ιουνίου 2012 στο Πέραμα) 5 κατηγορούμενοι

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα) 4 κατηγορούμενοι

Έναρξη δίκης: 20 Απριλίου 2015 στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Έδρα: Πρόεδρος είναι η κ. Μαρία Λεπενιώτη, που έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη από τον Μάιο του 2019.

Τακτικοί δικαστές οι Εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου.

Εισαγγελέας Έδρας είναι η κ. Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή της τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Οι δικαστές απαλλάχθηκαν κάθε άλλου καθήκοντος τους για να επιταχυνθεί η δίκη το Νοέμβριο του 2018

Συνεδριάσεις: Συνολικά έγιναν 453 συνεδριάσεις.

Τον Ιανουάριο του 2016 η δίκη διακόπηκε για περίπου 4,5 μήνες λόγω αποχής των δικηγόρων. Διακόπηκε επίσης επί τρεις και πλέον μήνες λόγω του κορονοϊού.

Μάρτυρες: Εξετάστηκαν σχεδόν 150 μάρτυρες κατηγορίας και περίπου 70 υπεράσπισης.

Υλικό δικογραφίας :

Εκατοντάδες στοιχεία που αφορούν ολόκληρη την πορεία της Χρυσής Αυγής από τα έτη 1980-1984 που αποτελούσε τίτλο περιοδικού με εξυμνητικά κείμενα για τον Χίτλερ, την περίοδο "απαλλαγής" της, μετά το 1990, από τον όρο "εθνικοσοσιαλισμός" και την υιοθέτηση του όρου "λαϊκός εθνικισμός" έως τον παρόντα χρόνο .

Πλήθος και οι δικαστικές αποφάσεις με ενέργειες της οργάνωσης που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και αφορούν επιθέσεις από το 1992 και μετά, όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 από στέλεχος της Χρυσής Αυγής και δέκα μέλη της, κ.α

Μόνο το παραπεμπτικό βούλευμα ξεπερνά τις 1000 σελίδες.

Το ψηφιοποιημένο υλικό (βίντεο, καταγεγραμμένες συνομιλίες, φωτογραφίες και άλλα) ξεπερνά τα δύο terrabyte.

Συνολικά τα στοιχεία, όλων των ειδών, που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο ήταν 438.

Λήξη αποδεικτικής διαδικασίας: 7 Νοεμβρίου 2019 οπότε και απολογήθηκε τελευταίος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελική πρόταση που έχουν να αξιολογήσουν τα μέλη του δικαστηρίου έδωσε ήδη τη δική της απάντηση στο κρίσιμο θέμα. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έκρινε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι "μεμονωμένα περιστατικά" μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: "Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων".

Για τη δολοφονία Φύσσα η κ. Οικονόμου ζήτησε ενοχή μόνον του Γιώργου Ρουπακιά ζητώντας απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. "Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι".

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων κατά επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: "Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν".

Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμεληματικού βαθμού επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη "Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα χτυπούσαν στο κεφάλι των θυμάτων. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ήθελαν να πλήξουν το συνδικάτο στην Ζώνη Περάματος".

Ζήτησε επίσης ενοχή για πλημμεληματική οπλοκατοχή -από κακουργηματική συνδεόμενη με την εγκληματική οργάνωση- των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.

Η εισαγγελική κρίση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με βασικές αιτιάσεις νομικών και καθηγητών Δικαίου ότι η κ. Οικονόμου αγνόησε ουσιαστικά δεδομένα της υπόθεσης. Από την πλευρά των κατηγορουμένων χαρακτηρίστηκε απόλυτα εμπεριστατωμένη.

Λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κ. Οικονόμου η Χρυσή Αυγή εξέδωσε το ημερολόγιο του 2020 το εξώφυλλο του οποίου αναφέρει "θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη", φράση που αποδίδεται στον Γιόζεφ Γκαίμπελς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΛΑΣ 03 Σεπ 2025 | 16:25

Άγιος Παντελεήμονας: Συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία 47χρονου στη Μιχαήλ Βόδα - Ομολόγησε 27χρονος

Δράστης είναι 27χρονος Έλληνας, ο οποίος, όπως ομολόγησε, πυροβόλησε το θύμα με εντολή έγκλειστου μέλους της αλβανικής μαφίας, λαμβάνοντας ως αμοιβή 15.000 ευρώ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Σεπ 2025 | 14:16

Εξελίξεις για τη μαφία της Κρήτης: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φέρεται να έχει εντοπίσει ίχνη κίνησης λογαριασμών και στο εξωτερικό.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 03 Σεπ 2025 | 10:28

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 47χρονου στον Αγιο Παντελεήμονα - 27χρονοι Ελληνες

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να ήταν αποτέλεσμα πληρωμένου συμβολαίου, ενώ διερευνάται αν η εντολή δόθηκε από γνωστό έγκλειστο στις φυλακές.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 21:08

Μαφία της Κρήτης: Ήθελαν καθηγητές σε καίρια πόστα, διάλεγαν δικαστές, επέβαλαν μέχρι και Μητροπολίτη της αρεσκείας τους

Ανώτερος κληρικός εκβιάστηκε για να μπει στο κύκλωμα και στη συνέχεια ζήτησε από μέλη του να επιτεθούν σε άτομα με τα οποία είχε προσωπικές διαμάχες - Οι μαφιόζοι είχαν επαφές με πρώην υπουργό

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ 01 Σεπ 2025 | 18:55

Εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη: Η φωτογραφία της ΕΛΑΣ με τα κατασχεμένα όπλα και ναρκωτικά

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:42

Πώς οι δύο μυστικοί αστυνομικοί αποκάλυψαν την εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη - Οπλα, ναρκωτικά και "ξέπλυμα"

Συνολικά συνελήφθησαν 48 άτομα εκ των οποίων οι 12 είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές καθώς εκτίουν ποινές για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 09:41

Αποκαλύψεις για τη μαφία της Κρήτης: Δύο αδέρφια επιχειρηματίες οι αρχηγοί - Μπλεγμένοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, κληρικοί

Επιχείρηση - μαμούθ της αστυνομίας στήθηκε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία όπως φαίνεται συμμετείχαν στρατιωτικοί, αστυνομικοί και επιχειρηματίες.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 07:02

Πώς εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ το μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών στην Κρήτη - Ανάμεσά τους αστυνομικοί, στρατιωτικοί και παπάδες

Ένας αστυνομικός, ένα στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας και στέλεχος του πολεμικού ναυτικού, βρίσκονται μεταξύ των 48 συλληφθέντων από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά και Ρέθυμνο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ 31 Αυγ 2025 | 18:56
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 31 Αυγ 2025 | 16:46

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με εμβιασμούς, όπλα και ναρκωτικά - Και ένστολοι μεταξύ των συλληφθέντων

Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί και αστυνομικός

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ 31 Αυγ 2025 | 13:59

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Αστυνομικοί, στρατιωτικοί και επιχειρηματίες στις δεκάδες συλλήψεις

Οι 48 συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, οπλισμού, εκβιασμούς, ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος

ΕΛΑΣ 29 Αυγ 2025 | 15:47

Ασπρόπυργος: Χειροπέδες στο πρωτοπαλίκαρο του μαφιόζου "Eντικ" - Η κινηματογραφική σύλληψη στη μέση του δρόμου [βίντεο]

Ο 36χρονος, που ασχολείται με το κικ μπόξινγκ, είχε αναλάβει τον ρόλο των ξυλοδαρμών των αντιπάλων της συμμορίας του "Έντικ", στο λαθρεμπόριο τσιγάρων

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ" 29 Αυγ 2025 | 13:37

ΚΚΕ εναντίον Ζωής που μήνυσε την Κανέλλη: "Αξιοθρήνητη πράξη, έκανε τα γλυκά μάτια στη Χρυσή Αυγή"

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της Λιάνας Κανέλλη συνιστά "πολιτική δίωξη, δεν έχει καμία υπόσταση και θα πέσει στο κενό".

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 29 Αυγ 2025 | 12:01

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης πρώην προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας [βίντεο]

Ο Τουντσάι Μερίτς έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς μέσα σε καφετέρια στην Κωνσταντινούπολη

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 28 Αυγ 2025 | 08:14

Βόλος: Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης για τον γυναικοκτόνο - "Είναι ένα τέρας, εκβίαζε τα παιδιά και τη Μαριόλα"

Στις φυλακές της Λάρισας βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο γυναικοκτόνος του Βόλου. Τον αποδοκίμασαν οι κρατούμενοι κατά την άφιξή του.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Αυγ 2025 | 10:26

Σκύδρα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το άγριο φονικό με αφορμή τα ροδάκινα - Τι συνέβη στο χωράφι

Ο δράστης, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 72χρονο ισχυρίστηκε πως το θύμα του έκλεβε τα ροδάκινα και μίλησε για τα όσα έγιναν στο χωράφι.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Αυγ 2025 | 07:01

Σκύδρα: Σκότωσε τον συγχωριανό του και... συνέχιζε κανονικά τη ζωή του - "Είχε εμμονή μαζί του", λέει η σύζυγος του 72χρονου

Έκανε καθημερινά παραγγελία καφέ και… μπουγάτσας, ενώ ήταν στο χωράφι του και διαφωνούσε για την τιμή πώλησης των προϊόντων στον μανάβη του χωριού.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Αυγ 2025 | 21:51

Έγκλημα στη Σκύδρα: Τον σκότωσε γιατί νόμιζε ότι του έκλεψε ροδάκινα - "Είχε φαντασιώσεις συνέχεια, τον έβριζε"

Ο 76χρονος υποστηρίζει ότι θόλωσε και σκότωσε το θύμα γιατί νόμιζε ότι του έκλεβε ροδάκινα - Η οικογένεια του 72χρονου αναφέρει ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ τους

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 26 Αυγ 2025 | 07:21

Σκύδρα: Ο 76χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον 72χρονο συγχωριανό του - Τον έσυρε 700 μέτρα και τον πέταξε σε χωματερή

Όπως δήλωσε ο δράστης κατά την ανάκριση, συνάντησε τον 72χρονο, τον πυροβόλησε με καραμπίνα, έδεσε το σώμα του στο μηχανάκι και τον έσυρε για περίπου 700 μέτρα.

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 25 Αυγ 2025 | 21:09

Σοκ στη Σκύδρα: Ένας 75χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 72χρονου - Τον πυροβόλησε και τον έσυρε με το μηχανάκι

Η εξαφάνιση του 72χρονου είχε προκαλέσει άμεση κινητοποίηση των Αρχών και ανησυχία στην τοπική κοινωνία

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Αυγ 2025 | 20:49

Αυστραλία: Συγκλονίζει η κατάθεση του μοναδικού επιζώντα από τη δηλητηρίαση με μανιτάρια - Συγχωρεί τη δολοφόνο της γυναίκας του

Ο Ίαν Γουίλκινσον είναι ο μοναδικός επιζών από τη δηλητηρίαση με τα τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία και μίλησε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μελβούρνης για "το μοιραίο γεύμα" που σέρβιρε η Έριν Πάτερσον

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 20:46

Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι 44 μέρες της στη φυλακή - Θα υποδείξει συγκεκριμένο πρόσωπο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Ο δικηγόρος της Ειρήνης Μουρτζούκου δεν διευκρίνισε αν το μυστηριώδες πρόσωπο είναι άντρας ή γυναίκα

25 Αυγ 2025 | 07:06

Βόλος: Οι δύο κινήσεις που πυροδότησαν το φονικό αμόκ του συζυγοκτόνου - "Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα"

Η άτυχη γυναίκα είχε εκφράσει εδώ και μήνες την πρόθεση της να πάρουν διαζύγιο.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2024 23 Αυγ 2025 | 17:50

Τουρκική μαφία: Στον Ωρωπό είχε στήσει τη βάση της η εγκληματική οργάνωση - Τα μέλη της ζούσαν στη χλιδή

Ο 29χρονος Ρέιζ και οι συνεργοί του βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ από τον Δεκέμβριο του 2024.

23 Αυγ 2025 | 09:41

ΗΠΑ: Παραμένουν στη φυλακή τα αδέλφια Μενέντεζ, που έχουν καταδικαστεί για τον φόνο των γονιών τους το 1989

Τα αδέλφια Μενέντεζ θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα σε τρία χρόνια.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 23 Αυγ 2025 | 08:30

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Πάνω από το πτώμα της μάνας τους περίμεναν τα 3 παιδιά

Πάνω από τη σορό της 36χρονης περίμεναν την αστυνομία σε κατάσταση σοκ, τα δυο κορίτσια της ηλικίας 16 και 6 ετών καθώς και το 13χρονο αγόρι της.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ 22 Αυγ 2025 | 18:30

Χαλάνδρι: Στη φυλακή ο 28χρονος για τη δολοφονία της 47χρονης - "Ήμουν σε αμόκ και δεν ήξερα τι έκανα"

"Με τη γυναίκα ήθελα να μιλήσουμε για αυτό την περίμενα έξω από το σπίτι της" ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ 22 Αυγ 2025 | 13:16

Γυναικοκτονία στον Βόλο: "Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι" - Σοκάρει η περιγραφή της κόρης

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ η οικογένεια δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 22 Αυγ 2025 | 11:55

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του και τράπηκε σε φυγή - Μητέρα 4 παιδιών το θύμα, μπροστά στο έγκλημα η μία κόρη

Ο δράστης της γυναικοκτονίας βγήκε τρέχοντας από το διαμέρισμα και διέφυγε προς την οδό Γλάδστωνος. Ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του από τις αρχές.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ 22 Αυγ 2025 | 09:26

Καλιφόρνια: Πατέρας 4 παιδιών συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του - Τη σκότωσε για να μην καταθέσει ότι την κακοποιούσε

Δεκαπέντε μήνες μετά την εξαφάνιση μιας μητέρας 4 παιδιών, ο σύζυγός της συλλαμβάνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας - Το πτώμα της δεν έχει βρεθεί

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2022 20 Αυγ 2025 | 17:42

Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθη 25χρονος Τούρκος που καταζητούταν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Ο 25χρονος συνέδραμε σε ανθρωποκτονία ατόμου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 20 Αυγ 2025 | 07:25

Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας στον Αγιο Παντελεήμονα: Διαμάχη με "σκληρό ποινικό" είχε το 47χρονο θύμα - Ο ρόλος του αδερφού του

Επαγγελματική εκτέλεση με υπογραφή βαρυποινίτη από τις φυλακές, εξετάζουν οι αρχές, πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου Αρτούρ Μπασίμι ή Τουράμπι στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 20 Αυγ 2025 | 07:10

Γυναικοκτονία στη Χαλάνδρι: "Δεν ήθελε να με βλέπει, έλεγε για μένα τα χειρότερα", είπε ο δράστης - Έσπασε το μαχαίρι από τη μανία του

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στο Χαλάνδρι, με θύμα την 47χρονη γυναίκα και θύτη τον 28χρονο που ομολόγησε την πράξη του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 19 Αυγ 2025 | 11:49

Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον 28χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 47χρονη - "Τη σκότωσα γιατί με συκοφαντούσε"

Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Αυγ 2025 | 11:37

Σεσημασμένο το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στον Άγιο Παντελεήμονα - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές [βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου άνδρα στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ 19 Αυγ 2025 | 06:36

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: "Κυρία Ρούλα βοήθεια, κρατάει μαχαίρι" - Τα τελευταία λόγια της 47χρονης λίγο πριν πέσει νεκρή

Ο 28χρονος είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και αφού συνομίλησε για λίγα λεπτά με το θύμα, ξεκίνησε να την μαχαιρώνει σε λαιμό και πρόσωπο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 Αυγ 2025 | 22:30

Σοκ: Εν ψυχρώ εκτέλεση 30χρονου Αλβανού στον Άγιο Παντελεήμονα

Το θύμα εκτελέστηκε στην οδό Μιχαήλ Βόδα 200, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Αυγ 2025 | 14:33

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Εμμονικός με το θύμα ο 28χρονος - Δεν προκύπτει να είχαν σχέση

"Με εξέθεσε στους φίλους μου", φέρεται να είπε ο 28χρονος επιχειρώντας να πει γιατί σκότωσε την 47χρονη στο Χαλάνδρι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ 28ΧΡΟΝΟΣ 18 Αυγ 2025 | 12:08

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος σκότωσε 47χρονη στην είσοδο πολυκατοικίας [εικόνες-βίντεο]

Άγρια δολοφονία 47χρονης γυναίκας, εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου στο Χαλάνδρι. Συνελήφθη ο 28χρονος σύντροφός της.

ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ 18 Αυγ 2025 | 10:49

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: 53χρονος σκότωσε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του και τραυμάτισε τον γιο της

Ενας 53χρονος στην Κύπρο δολοφόνησε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μπροστά στον γιο της.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ 14 Αυγ 2025 | 12:51

Μελβούρνη: Η αιτία που οδήγησε στη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής εγκύου και του συντρόφου της - Εξετάζονται τα γκράφιτι στο σπίτι τους

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μελβούρνη, καθώς μία Ελληνοαυστραλή γυναίκα που ήταν έγκυος και ο σύντροφός της βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι τους.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 13 Αυγ 2025 | 13:35

Σε σοκ η Μελβούρνη από τη δολοφονία Ελληνοαυστραλής και τον αποκεφαλισμό του συντρόφου της - Ο δράστης μετά πήγε για μπέργκερ

Ο δράστης μετά τη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής και του συντρόφου της στη Μελβούρνη, πήγε για μπέργκερ.

13 Αυγ 2025 | 08:01

Άγριο έγκλημα στη Μελβούρνη: Έγκυος Ελληνοαυστραλή δολοφονήθηκε μαζί με τον σύντροφό της που βρέθηκε αποκεφαλισμένος

Η 39χρονη Ελληνοαυστραλή ήταν έγκυος στον 5ο μήνα. Συνελήφθη ένας άστεγος για την διπλή δολοφονία.

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 11 Αυγ 2025 | 20:12

Ιταλία: Ομολόγησε η 60χρονη μάνα ότι σκότωσε και τεμάχισε το παιδί της μαζί με τη νύφη της - "Για να σταματήσει να την κακοποιεί"

Η 61χρονη Λορένα Βενιέρ παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τον 35χρονο γιο της, Αλεσάντρο Βενιέρ, μέσα στο σπίτι που έμεναν οικογενειακώς

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 06 Αυγ 2025 | 18:47

Παλαιό Φάληρο: "Βρισκόμουν σε πανικό" - Προφυλακιστέα η 32χρονη για τη δολοφονία της τρίχρονης κόρης της

Κατά την πολύωρη απολογία της, ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό από ατύχημα στο σπίτι τους, όταν το έβαλε στη θάλασσα και έφυγε χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω, αρνούμενη όλες τις κατηγορίες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 06 Σεπ 2025 | 09:48
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 06 Σεπ 2025 | 09:18

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ 06 Σεπ 2025 | 08:25

Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία φρόντιζε να καλύπτει και τις πολυτελείς ανάγκες του τράπερ, όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν supercar, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 06 Σεπ 2025 | 06:07

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 21:58

Κρήτη: "Έσπασε" τη σιωπή του ο εμπλεκόμενος με την μαφία κληρικός - "Αυτοί οι άνθρωποι εμένα μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή"

Εμφανίζεται να έβαλε την υπογραφή του για να περάσει εκκλησιαστική περιουσία αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα δύο αδέρφια που ηγούνται του κυκλώματος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 05 Σεπ 2025 | 21:12

Θρίλερ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει - Τον μετέπεισε διαπραγματευτής

Ο άνδρας, ο οποίος έφθασε αρχικά στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είχει ανέβει σε μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, απειλώντας να πέσει στο κενό

ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ 05 Σεπ 2025 | 19:48

Ξάνθη: Συγκλονίζει η 79χρονη από τη Σουηδία για τον 30χρονο - "Τρελάθηκε που δεν είχα χρήματα και με χτυπούσε" [βίντεο]

Η 79χρονη βίωσε, όπως είπε η ίδια, έναν εφιάλτη και κάποια στιγμή κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές - "Μου έριχνε νερά, μου πετούσε πράγματα" - "Ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά" λέει ο πατέρας του

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 19:14

Μαφία Κρήτης: Πρώτα αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια-αρχηγοί της οργάνωσης

Αρχικά τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για την πρώτη δικογραφία σχετικά με ναρκωτικά, όπλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 18:41

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Γνωρίζω τον κατηγορούμενο γιατί ερχόταν στην ενορία μου - Δεν είμαι εγώ στα ροζ βίντεο

"Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δικογραφία βρίσκονται αρκετά ονόματα. Δυστυχώς όμως μόνο το δικό μου όνομα έχει δοθεί στη δημοσιότητα", είπε ο Μελχισεδέκ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 05 Σεπ 2025 | 17:47

Το προφίλ του 17χρονου: Άρπαζε μωρά Ρομά, έκανε τον ελεγκτή σε λεωφορεία, έβγαινε στην Κουτσελίνη ως "αδικημένος"

Ο πατέρας του 17χρονου είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος του έχει διαγνωστεί με μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 05 Σεπ 2025 | 17:04

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Νικόλαος Παπαδάκης

Ο εκλιπών πορεύτηκε αφήνοντας σπουδαίο έργο για τους ερευνητές και επιστήμονες σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο - Τα συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα

ΠΡΟΣΟΧΗ 05 Σεπ 2025 | 16:36

Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εξαπάτηση μέσω phishing: Πώς να αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά e-mails

Τα εν λόγω μηνύματα εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις που φαινομενικά προέρχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων στους παραλήπτες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 16:16

Ηράκλειο: Μπλόκα από τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κόμβο αεροδρομίου και ΒΟΑΚ [εικόνες - βίντεο]

Η οδός Σενετάκη είναι κλειστή, ενώ στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον ΒΟΑΚ, όπου επίσης βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ 05 Σεπ 2025 | 16:15

Νεκρή στη χαράδρα του Βίκου η Ολλανδή τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί - Βρέθηκε σε βάθος 300 μέτρων

Αναμένεται να κατέβει στη χαράδρα η 5η ΕΜΑΚ για να ανασύρει το πτώμα της άτυχης τουρίστριας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:30

Καμίνια: Ποινική δίωξη στον 17χρονο για την αρπαγή βρέφους - Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου - Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΣΤΗΝ DAILY MAIL 05 Σεπ 2025 | 15:12

Οργισμένος ο σύζυγος της Βρετανίδας που πνίγηκε στην Καβάλα: "Το Λιμενικό είναι άχρηστο"

Το Λιμενικό ξεκίνησε την αναζήτηση της συζύγου του – η οποία έπασχε από κατάθλιψη και άγχος – αργά το βράδυ μετά την εξαφάνισή της.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:06

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ανατροπή με τον θάνατο του Παναγιωτάκη - Από ασφυξία πέθανε και όχι από παθολογικά αίτια

Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο μικρός Παναγιώτης κατέληξε λόγω ασφυξίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 14:47

Αθήνα: Λουκέτα σε καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα βάζει από σήμερα ο Δήμος [βίντεο]

"Καμπάνες" σε 102 καταστήματα εστίασης - "Απόδοση δικαιοσύνης για τους πολίτες που στερούνται δημόσιο χώρο"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 14:36

"Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες;": Τα... παράπονα και οι διάλογοι που "έκαψαν" το κύκλωμα νοθευμένων καυσίμων

Στη δημοσιότητα οι διάλογοι "φωτιά" των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο των καυσίμων

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 14:10

Νέες αποκαλύψεις για τον στρατιωτικό γιατρό που κακοποίησε τρεις γυναίκες – Πρόσφατα πήρε μετάθεση για Λάρισα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο στρατιωτικός γιατρός καταφέρνει να αναβάλλει τις δίκες που εκκρεμούν εις βάρος του, λαμβάνοντας φύλλα πορείας.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 13:53

"Πάγωσε" η Ξάνθη: Αδίστακτος ο 30χρονος που "φυλάκισε" για 40 μέρες την 79χρονη - Την χτυπούσε και της έπαιρνε χρήματα

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι κρατούσε την 79χρονη από τη Σουηδία χωρίς τη θέλησή της στην Ξάνθη - Παλιός γνώριμος των αρχών

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ 05 Σεπ 2025 | 12:49

"Χάρος" στον ΒΟΑΚ: Η στιγμή που οδηγός κάνει τριπλή προσπέραση σε διαχωριστική γραμμή [βίντεο]

Άκρως επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά με επικίνδυνη προσπέραση στον ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

05 Σεπ 2025 | 12:42

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός τουρίστας που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Τραγωδία σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, καθώς ένας 60χρονος Πολωνός τουρίστας παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 05 Σεπ 2025 | 12:36

Σοκάρει υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος έκανε σεξ με την αδελφή του και έστελνε τα βίντεο σε φίλους του

Εξετάζεται διακίνηση βίντεο στα social media, που δείχνουν ένα αγόρι 14 ετών να έχει σεξουαλικές συνευρέσεις με την ανήλικη αδελφή του.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ 05 Σεπ 2025 | 12:29

Κηφισός: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις αρχές καθώς άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Παλαιό Φάληρο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 12:25

Σοβαρό τροχαίο στη Συγγρού: Εκτροπή σχολικού λεωφορείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία ο οδηγός [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς την παραλιακή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΛΛΑΣ 05 Σεπ 2025 | 12:17

Πώς θα γίνει η επιστροφή των κλεμμένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

05 Σεπ 2025 | 11:57

Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

Κατά το σχολικό έτος 2025-2026, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να μετακινηθούν προς τον τόπο τοποθέτησής τους με έκπτωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 05 Σεπ 2025 | 11:30

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες στη Λάρισα - Τραυματίστηκε άνδρας που μπήκε στη μέση

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Λάρισα.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 11:12

Νεκρό ζευγάρι στον Ν. Κόσμο: "Ηταν πολύ άρρωστη κι αυτός ήταν πολύ στενοχωρημένος" - Υποψίες για φόνο και αυτοκτονία

Φόνο και αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το νεκρό ζευγάρι που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:47

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στην Κωνσταντινουπόλεως

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στις γραμμές του προαστιακού, στο ύψος της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:36

Καρυστιανού: "Εκλεισε ατιμωτικά και ανήθικα η δικογραφία για τα Τέμπη - 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες"

Το κλείσιμο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλει με ανάρτησή της στα social media η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:10

Πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο στον δήμο Αθηναίων - Οι μέρες και οι ώρες

Ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τους δημότες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει ετοιμάσει ο δήμος Αθηναίων.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 09:23

Φρίκη για 79χρονη στην Ξάνθη: 30χρονος που γνώρισε μέσω Facebook την κρατούσε αιχμάλωτη για 40 μέρες

Η 79χρονη νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και αναμένεται να επιστρέψει στη Σουηδία, ενώ 30χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 09:14

Πάτρα: Στον ανακριτή ο 39χρονος οδηγός για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 27χρονο Δημήτρη

Στον ανακριτή αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 39χρονος οδηγός που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση με συνέπεια το σοκαριστικό τροχαίο και τον θάνατο του 27χρονου Δημήτρη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 05 Σεπ 2025 | 09:02

Τροχαίο στην Πάτρα: Πήρε εξιτήριο η 8χρονη Μαρία – Νοσηλεία κατ’ οίκον σε ειδικό κρεβάτι

Η "ηρωίδα γιαγιά", που συγκίνησε με την αυτοθυσία της όλη την Ελλάδα, έσωσε την μικρή Μαρία βάζοντας το σώμα της μπροστά από την μηχανή.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:28

Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από τρένο στην Κωνσταντινουπόλεως - Προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη γραμμή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας πήγε να διασχίσει κάθετα τη σιδηροδρομική γραμμή στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τον παρέσυρε το τρένο.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Καμίνια: Ο 17χρονος που άρπαζε μωρά είναι ο ίδιος που παρίστανε τον ελεγκτή λεωφορείων και εισέπραττε πρόστιμα

Χειροπέδες σε έναν 17χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, πέρασαν αστυνομικοί για την υπόθεση αρπαγής βρέφους στον Πειραιά.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

"ΠΑΚΕΤΟ" 05 Σεπ 2025 | 07:52

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ένα δώρο ψυχής για την κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον άντρα της

Την πρόθεσή του να στηρίξει την 18χρονη κόρη της 36χρονης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του 40χρονου συζύγου της στον Βόλο, έδειξε ένας καταξιωμένος επιστήμονας, που ζει στην Ελλάδα.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 07:00
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:45

Κρήτη: Και δεύτερη αποκαλυπτική συνομιλία του μαφιόζου με τον Καμμένο - Τον παρακολουθούσαν με κοριούς επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "δεν βοήθησε" και "δεν σήκωσε ξανά τηλέφωνο", η επικοινωνία με τον 57χρονο φαίνεται να επιβεβαιώνει το αντίθετο.