Για ακόμα μια ημέρα η Μάγδα Φύσσα πέρασε το κατώφλι του Εφετείου προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση για τη Χρυσή Αυγή, με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. "Κλειδί" θα αποτελέσει η ετυμηγορία των δικαστών επί των ελαφρυντικών και των ποινών. Δηλαδή, το ποιος θα οδηγηθεί στη φυλακή και για πόσο θα μείνει εκεί. Η αναγνώριση ελαφρυντικών, συνεπάγεται μειωμένες ποινές για όσους κρίθηκαν ένοχοι.
Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξης. Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό, οι ποινές θα είναι από 1 έως 5 έτη κάθειρξης. Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές θα κυμανθούν από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.
Μια μητέρα σύμβολο στην καταδίκη της Χ.Α.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά παρακολουθεί αδιέλειπτα τη διαδικασία εδώ και πεντέμισι χρόνια, ένα γολγοθά που φτάνει στο τέλος. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, είναι κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία.
Η Μάγδα Φύσσα, όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης.
Δείτε το βίντεο
Η σπαρακτική κραυγή της Μάγδας Φύσσα
Λύτρωση, δικαίωση και μια σπαρακτική κραυγή: "Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου τα κατάφερες”. Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα, το πιο συγκλονιστικό πρόσωπο της δίκης της Χρυσής Αυγής, η γυναίκα που κατάφερε να σταθεί όρθια, περήφανη και δυνατή απέναντι σε κάθε προσβολή και πρόκληση των μελών της Χρυσής Αυγής, ακούγοντας την απόφαση "Ένοχοι", δεν κατέρρευσε: Φώναξε δυνατά ότι η δικαιοσύνη απονεμήθηκε. Για τον Παύλο της, για την κοινωνία, για τη Δημοκρατία.
Με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, η Μάγδα Φύσσα βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα. Μπροστά στην είσοδο του Εφετείου, όπου μόλις είχε ανακοινωθεί η απόφαση της Έδρας, σήκωσε τα χέρια ψηλά και φώναξε από τα βάθη της τη φράση που θα καταγραφεί στην ιστορία πλάι στην ιστορική απόφαση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωσηενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. "Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου τα κατάφερες”.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο