Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε για τον Ρουπακιά ο αστυνομικός

Την κυνική ομολογία του Γ. Ρουπακιά αμέσως μόλις συνελήφθη για τη δολοφονία Φύσσα και τη βεβαιότητα του ότι δεν θα τον πείραζε κανείς κατέθεσε ο μάρτυρας-αστυνομικός

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε για τον Ρουπακιά ο αστυνομικός

«Εγώ το έκανα, μη με πειράζετε, μην πείτε τίποτε σε κανέναν, είμαι δικός σας». Την κυνική ομολογία του Γιώργου Ρουπακιά αμέσως μόλις συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη βεβαιότητα του ότι δεν θα τον πείραζε κανείς κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός, Δημ. Κουρετζής. «Φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος», είπε ο μάρτυρας και τον ρώτησα « τι εννοείς δικός μας ;» και μου λέει «της Χρυσής Αυγής».

Του απαντάω " δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα». Λίγο πριν από τη σύλληψη του δολοφόνου, ο ίδιος αστυνομικός που είχε δει τον Π. Φύσσα να ξεψυχά, καλούσε απεγνωσμένα το ασθενοφόρο. « Πήρα αλλεπάλληλες φορές, τουλάχιστον δέκα» , είπε χαρακτηριστικά. Ο μάρτυρας -αστυνομικός , ο οποίος το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν συνοδηγός του περιπολικού που έφτασε στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ ήδη είχε χτυπηθεί θανάσιμα ο νεαρός μουσικός, υποστήριξε στην κατάθεση του στο δικαστήριο:

«Λάβαμε ένα σήμα για συμπλοκή ατόμων στην Παναγή Τσαλδάρη ...ήταν πολλά τα άτομα. Πήγαμε δύο λεπτά μετά το περιστατικό...είδα ένα αμάξι με αναμμένα φώτα ανάποδα από το ρεύμα κυκλοφορίας στην Π.Τσαλδάρη. Ο συγκεντρωμένος κόσμος ήταν πολύς .Σαράντα- πενήντα άτομα, πολίτες ακόμα και γυναίκες και παιδιά. Το αμάξι ήταν σταματημένο με αναμμένη μηχανή και φώτα.
Πρ.: υπήρχε άνθρωπος μέσα;
Μ.: Ναι, στη θέση του οδηγού ..ακινητοποιήσαμε το όχημα κι εγώ κατέβηκα ...Μια παρέα παιδιών κρατούσε έναν άντρα στα χέρια....συγκεκριμένα μια κοπέλα κρατούσε τον αιμόφυρτο άντρα ,τους προσεγγίζω και προσπαθώ να δω τα τραύματα...είχε ένα στο ύψος της καρδιάς και ένα κάτω από τη μασχάλη...λέω στην κοπέλα, μη τον κουνάς,είναι σοβαρό...είχε τις αισθήσεις του, βόγκαγε...Η κοπέλα μου λέει " είναι κίτρινος σαν το λεμόνι", πράγματι ήταν μπλαβύς, έφευγε... κάλεσα το ασθενοφόρο...αλλεπάλληλες φορές , τουλάχιστον δέκα ....ένας φίλος από την παρέα μου λέει το έχει κάνει αυτός που είναι στο αμάξι. Η ομάδα ΔΙΑΣ κρατούσε τον όχλο να μην έρθει καταπάνω μας...ο οδηγός ήταν μέσα στο αμάξι και κάπνιζε.Του είπα σβήσε το τσιγάρο και πες μου τι έγινε .Μου είπε δεν ξέρω... Στην πίσω αριστερή ρόδα από τη μεριά του οδηγού ήταν το μαχαίρι...σχεδόν κολλητά με τον τροχό.
Πρ.: Εκανε ότι έκανε και πέταξε το μαχαίρι δίπλα στο αμάξι;
Μ.: Δεν ξέρω γιατί....για να μην τον φέρω σε σύγχυση πήρα το μαχαίρι , το ασφάλισα σε ένα σακουλάκι και το έβαλα στο περιπολικό. Λέω στον οδηγό του αμαξιού "βγες έξω". Βγήκε και του πέρασα χειροπέδες.
Πρ.: Εφερε αντίσταση;
Μ.: Οχι, ήταν νηφάλιος και κάπνιζε...τον πήγα στο περιπολικό ...έκατσα μαζί του στο πίσω κάθισμα και φύγαμε προς το τμήμα της περιοχής. Μέσα στο περιπολικό τον ρώτησα τι έγινε επέμενε ότι δεν ήξερε ....επέμενα και τελικά μου λέει εγώ το έκανα , μη με πειράζετε μην πείτε τίποτε σε κανέναν , είμαι δικός σας .Φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος ....ρωτάω τι δικός μας ....Μου λέει της Χρυσής Αυγής . Του απαντάω δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα...Ενημέρωσα ότι ήταν της Χ.Α. το κέντρο ...όταν τον άφησα στο Τμήμα επέστρεψα κατόπιν εντολής στο σημείο για αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου....είχαν φύγει οι περισσότεροι αλλά και το αιμόφυρτο παιδί το είχε πάρει το ασθενοφόρο.

Μάρτυρας - αστυνομικός: Δέχθηκα απειλές

Πολ.αγ. : Η διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα είναι να του ξαναβάζουν χειροπέδες;
Μαρ.: Η διαδικασία είναι ότι του διενεργούν εκ νέου σωματικό έλεγχο και τον πάνε κρατητήριο
Πολ.αγ.: Εχετε απειληθεί;
Μαρ.: Ναι, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μου από τη λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου. Έχω δώσει και κατάθεση σχετικά. Μου έγραψαν στο αυτοκίνητο "μαλάκας" και με πήραν και τηλέφωνο απειλώντας και την οικογένεια μου.

Ενταση και φωνές από το ακροατήριο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σε κλίμα μεγάλης έντασης με οξείες αντεγκλήσεις των δικηγόρων, φωνές και χαρακτηρισμούς και από το ακροατήριο.

Οι ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης που ζήτησε να απαγορευθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Τότε συγγενείς, και φίλοι του Π .Φύσσα, άρχισαν να φωνάζουν από το ακροατήριο " φασίστες, βδελύγματα " ενώ παρολίγον να γίνει και επίθεση καθώς συνήγορος υπεράσπισης ακούστηκε να φωνάζει σε οικείο του δολοφονημένου μουσικού "έλα έξω να τα πεις αυτά".

"Πάλι πίσω από τους αστυνομικούς είστε και τα κάνετε αυτά", ήταν η οργισμένη απάντηση από το ακροατήριο.

Για να πέσουν οι τόνοι η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, που συνεχίζεται με την κατάθεση του αστυνομικού Δημ.Κουρετζή.

Πριν τη διακοπή του απηύθυνε ερωτήσεις η πολιτική αγωγή, κάποιες από τις οποίες προκάλεσαν την ένταση.

Αστυνομικός: Αφύσικη η συμπεριφορά Ρουπακιά

Πολ.αγ.: Από που είχε την άνεση να πει είμαι δικός σας, να ταυτίσει δηλαδή την Χρυσή Αυγή με την αστυνομία;
(Διαμαρτυρίες από την πλευρά της υπεράσπισης)
Πολ.αγ. ( Κ.Παπαδάκης): η ερώτηση αφορά την εγκληματική οργάνωση γι αυτό αντιδρούν. Εγώ δεν έχω ακούσει να είπε ποτέ κάποιος συλληφθείς " είμαι πυρήνας της φωτιάς και είμαι δικός σας" 'ή είμαι ΚΚΕ και είμαι δικός σας". Τι γνωρίζετε κύριε μάρτυρα από τη δράση της Χ.Α.;
Μαρ.: Κατά καιρούς είχαν γίνει περιστατικά που κατήγγειλαν πολίτες ως δράση της Χρυσής Αυγής.
Πολ.αγ.: Σας φάνηκε φυσιολογική η συμπεριφορά του; ήταν ήρεμος και κάπνιζε τσιγάρο, αλλά είχε και αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου...
Μαρ.: Οχι,
Φωνές από το ακροατήριο: αφού είναι επαγγελματίας, δολοφόνος.
Πολ. αγ.: ο Ρουπακιάς θεωρούσε ότι είχε το ακαταδίωκτο, γι αυτό είπε εγώ το έκανα, αλλά μην το πεις, είμαι δικός σας.
Πρ.: Γνωρίζετε ότι υπάρχει κόμμα Χ.Α. στο ελληνικό Κοινοβούλιο; γνωρίζετε αν τα αποκαλούμενα τάγματα εφόδου εκπροσωπούνται από αυτόν τον φορέα;
Μαρ.: έχουν τον χαρακτηρισμό της Χ.A.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

14 Οκτ 2021 | 09:27

Δίκη για βιτριόλι - Ξέσπασε η Ιωάννα: "Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;" - Συγγνώμη ζήτησε η Κακαράντζουλα

Η Κακαράντζουλα έφτασε στο δικαστήριο ανέκφραστη και με το κεφάλι ψηλά. Ο συνήγορος ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας. Παρούσα και η Ιωάννα.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 14 Οκτ 2021 | 07:32

Δίκη για βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας για την Έφη Κακαράντζουλα - Οι απαντήσεις που περιμένει η Ιωάννα

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία της Ιωάννας στη δίκη - Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι.

ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 13 Οκτ 2021 | 11:51

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο ο δολοφόνος- Αναβλήθηκε η δίκη

Για τις 6 Ιουνίου 2022 ανέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017.

ΣΕ ΔΙΚΗ 27 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 13 Οκτ 2021 | 07:34

Φωτιά στο Μάτι: "Δεν γίνεται όλοι να παίρνετε μόνο εμένα" - Εισαγγελική πρόταση κόλαφος για το μπάχαλο του συντονισμού

Κόλαφος για την Πυροσβεστική η πολυσέλιδη πρόταση του Εισαγγελέα για τη φωτιά στο Μάτι - Καθυστέρηση στις ενέργειες, παραλείψεις στη διαχείριση, ασυνεννοησία στις επικοινωνίες.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Οκτ 2021 | 21:30

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ξεσπά ο πατέρας της 4 χρόνια μετά - Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Ο πατέρας της εφοριακού που δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, μιλά λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δράστη στο Εφετείο.

ΠΟΛΥΩΡΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ 12 Οκτ 2021 | 17:10

Γυναικολόγος για τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του: Κατηγορεί δύο μαίες για τις καταγγελίες

Τι είπε στην απολογία του ο καθηγητής- γυναικολόγος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά σπουδάστριές του

ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11 Οκτ 2021 | 12:02

Ξανά σε δίκη ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι βίασε τον οδηγό ταξί - Εχει αθωωθεί σε πρώτο βαθμό

Αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου του 30χρονου ηθοποιού που καταγγέλλεται για βιασμό από 28χρονο οδηγό ταξί, τον Νοέμβριο του 2018.

ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 08 Οκτ 2021 | 19:24

Καταγγελία-σοκ από φοιτήτρια για φασιστική επίθεση από ακροδεξιούς: "Θα σας γ@@@ - Θα σας σκοτώσουμε"

Νέα επίθεση ακροδεξιών - Χτύπησαν φοιτήτρια στην πανεπιστημιούπολη, το βράδυ της Πέμπτης λίγη ώρα μετά το τέλος αντιφασιστικών εκδηλώσεων

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ 07 Οκτ 2021 | 19:35

Μάγδα Φύσσα για Χ.Α: "Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό - Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό" [Βίντεο]

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 07 Οκτ 2021 | 18:54

Θεσσαλονίκη: Προκαλεί η Χρυσή Αυγή - Ετοιμάζει συγκέντρωση με τίτλο "Ένα χρόνο μετά, δεν μας λύγισε κανείς" [Εικόνες]

Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην επέτειο της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης - Τα γραφεία της λειτουργούν κανονικά

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 07 Οκτ 2021 | 18:49

Δίκη για βιτριόλι: "Γυναίκα συνεργός της Κακαράντζουλα" - Παρακολουθούσε με "tracker" τις κινήσεις της Ιωάννας

Γυναίκα είχε στο κινητό της το tracker της Έφης από το οποίο λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας - Στις 14 Οκτωβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 07 Οκτ 2021 | 16:52
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 07 Οκτ 2021 | 15:24

Μπλόκο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και στα προπαγανδιστικά βίντεο του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Επικοινωνία Κασιδιάρη μόνο με συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού και δικηγόρους αποφάσισε το Συμβούλιο των Φυλακών, μετά τα ακροδεξιά κηρύγματά του.