Δικηγορικό γραφείο οργάνωνε εξέγερση στις φυλακές;

Εντοπίστηκε έγγραφο σε δύο φυλακές που προέτρεπε τους κρατούμενους σε στάση-Ερευνάται εάν ο αριθμός του αποστολέα ανήκει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας

dikigoriko-grafeio-organwne-eksegersi-stis-fulakes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ελέγχεται αν παρακινούσε κρατούμενους σε τουλάχιστον δυο σωφρονιστικά καταστήματα να προχωρήσουν σε στάση αντιδρώντας στη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό όπου αναμένεται να μεταφερθούν κατάδικοι για υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Αφορμή για την έρευνα και την κινητοποίηση των αρχών, αποτέλεσε ο εντοπισμός εγγράφου στις φυλακές Κέρκυρας και Κορυδαλλού που προέτρεπε τους κρατούμενους σε στάση. Στον Κορυδαλλό το χαρτί περνούσε από κρατούμενο σε κρατούμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών.

Στην Κέρκυρα όμως φέρεται να στάλθηκε μέσω φαξ σε δυο αποδέκτες. Ο πρώτος αποδέκτης είναι Ελληνας κρατούμενος και ο δεύτερος αλλοδαπός, ξάδελφος του Αλβανού κακοποιού Μαριαν Κολα που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων με 11 ακόμα κρατούμενους. Ο Κολα είχε εντοπιστεί και είχε σκοτωθεί κατά την επιχείρηση σύλληψης του από την αστυνομία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε γνώση των επίμαχων εγγράφων και ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.

Τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Παράλληλα το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού όπου το διακινούσαν κρατούμενοι μαζεύοντας υπογραφές.

Τα έγγραφα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο τα έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις δικές της ενέργειες.

Η κ. Κουτζαμανη ζήτησε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών να ερευνήσει την υπόθεση ώστε να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεσης κακουργημάτων όπως προτροπή κρατουμένων σε στάση.

Ενα από τα πρώτα ερωτήματα για τα οποία η εισαγγελία θα ζητήσει απαντήσεις είναι αν ο αριθμός του αποστολέα των επίμαχων φαξ ανήκει στο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που ελέγχεται.

Φωτογραφία : Eurokinissi / Βαιος Χασιαλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook