Follow us

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού

Η ογκώδης δικογραφία με τα 37 ονόματα που περιλαμβάνονται στο κύκλωμα που εκβίαζε και έκανε βομβιστικές επιθέσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια περιλαμβάνει τα 37 ονόματα που εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε και έκανε βομβιστικές επιθέσεις.

Συμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έχει δράσει ποτέ στην Ελλάδα.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ονόματα μπράβων, δικηγόρων, του απότακτου αστυνομικού Χρήστου Πατουχέα που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και συνεργών του Νίκου Μαζιώτη.

Ολόκληρο το κείμενο του διαβιβαστικού της εισαγγελίας έχει ως εξής:

Από το Μάιο του 2011 λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που φέρονται να είχαν συγκροτήσει οι Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος οι οποίοι αναφέρονται και ως αρχηγικά μέλη τα οποία ανέθεταν στους υπόλοιπους τις "δουλειές" του κυκλώματος. Στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται "αρπαγές έυπορων προσώπων, εκβιάσεις για προστασία, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανθρωποκτονίες αντιπάλων και άλλων προσώπων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επίσης κατηγορούνται ότι χρημάτιζαν συστηματικά σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να ελέγχουν τις φυλακές. Επίσης φέρονται να είχαν στρατολογήσει κρατούμενους φτιάχνοντας στρατό που βοηθούσε στις αντιπαλότητες τους στο χώρο της νύχτας. Επίσης φέρονται να δωροδοκούσαν θεσμικούς υπαλλήλους προκαλώντας μάλιστα και φόβο "ως επικίνδυνα και αδίστακτα πρόσωπα". Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται συγγενείς, φίλοι και δικηγόροι που φέρονται βοηθούσαν στην οργάνωση εγκληματικών πράξεων. Στην ηγετική ομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχε σύμπνοια απόψεων καθώς κανένας από τους αρχηγούς δεν λάμβανε μόνος του απόφαση.

Οι κανόνες συνωμοτικότητας

Θωράκισαν τις επικοινωνίες τους με προφορικές και γραπτές εντολές.
Τις εντολές τις έδιναν δια ζώσης σε επισκεπτήρια ή στα δικαστήρια που δικάζονταν.
Προτιμούσαν κρατούμενους που έπαιρναν άδειες ή αποφυλακίζονταν, συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα ή πρόσωπα με τα οποία είχαν ερωτικές σχέσεις, επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ή συνεργαζόμενους δικηγόρους.
Τα άτομα που συμμετείχαν σε έκνομες πράξεις δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οι αρχηγοί καθοδηγούσαν συνεχώς μέσα από τη φυλακή μέσω τηλεφωνημάτων, γραπτών μηνυμάτων και σημειωμάτων. Οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν μόνο μέρος της δουλειάς. Οι "εύκολες" δουλειές ανατίθεντω σε άτομα που είχαν υποχρέωση στους αρχηγούς.
Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα γραπτά μηνύματα χρησιμοποιούσαν συνθηματικά.
Χρησιμοποιούσαν πλήθος ανώνυμων κινητών τηλεφώνων που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καταχωρημένα σε εταιρίες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών. Οι τηλεφωνικοί άριθμοι άλλαζαν όταν τελείωνε κάθε δουλειά. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν ανέφεραν ποτέ τα ονόματα τους. Μάλιστα οι αρχηγοί φέρονται να προσπαθούν να παραπλανήσουν τις αρχές καθώς, γνωρίζοντας ότι οι επικοινωνίες τους καταγράφονται, φέρονται να έλεγαν ότι δεν εμπλέκονται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.

Σχέσεις με τρομοκρατία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας η εγκληματική οργάνωση είχε σχέσεις με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις "διατηρώντας με αυτούς αμφίδρομη σχέση βοήθειας, οργανώνοντας ακόμα και αποδράσεις από κοινού". Επίσης φέρονται να σκότωσαν ψυχολογική βία και να εκτόξευαν απειλές σε βάρος ατόμων που θεωρούσαν εμπόδια στους στόχους τους, όπως δικαστές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς. Πέρα από τις απειλές όμως φέρονται να δωροδοκούσαν σωφρονιστικούς και αστυνομικούς ενω καταγράφεται και απόπειρα δωροδοκίας δικαστικών. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο απόστρατος αστυνομικός που προφυλακίστηκε ήδη ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού. Καταγράφεται ως άνθρωπος του αβάσιμη Στεφανάκου και φέρεται να μετέφερε εκρηκτικά για λογαριασμό του.

Οι αρχηγοί

Για τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρεται ότι δεν ίσχυαν οι κανόνες των φυλακών καθώς επισημαίνεται ότι μπορούσαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε όλες τις πτέρυγες και είχαν ελεύθερα επισκεπτήρια. Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να δεχόταν επισκεπτήρια ακόμα και μέσα στο κελί του.
Όριζαν ως ταμίες άτομα της εμπιστοσύνης τους τα οποία διαχειρίζονταν μεγάλα χρηματικά ποσά. Φέρονται ακόμα να διαχειρίστηκαν μεγάλο μέρος από τα χρήματα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ακόμα κατηγορούνται ότι εξέδωσαν συμβόλαιο θανάτου για γυναίκα πρόεδρο εφετών και της αστυνομικής συνοδείας της ενω φέρονται να έδωσαν εντολή και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε εισαγγελέα. Επίσης τοποθετήθηκαν τρεις βόμβες σε σπίτια προκειμένου να πάρουν χρήματα από κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η "Λίτσα", η βόμβα και τα λεφτά της απαγωγής Παναγόπουλου

Η τελευταία βομβιστική ενέργεια που καταγράφεται ειναι την Πρωτοχρονιά στο σπίτι της Λιλτσας Βλαστού. Η ίδια κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο Παναγιώτης Βλαστός ήθελε να σκοτώσει την ίδια και την οικογένεια της. Η ίδια φέρεται να είχε κρύψει στο σαλόνι του σπιτιού της περίπου 1,5 εκατ. ευρώ κάνοντας εξυπηρετήσεις στον Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος για ενα διάστημα της έδινε και μηνιαίο μισθό από 600 ως 1000 ευρώ. Όταν όμως ο Π. Βλαστός έστειλε άλλη συνεργάτιδα του να παραλάβει τα χρήματα διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 250.000 ευρώ. Αυτό προκάλεσε έκρηξη του φερόμενου ως ενός εκ των αρχηγών του κυκλώματος ο ο οποίος απείλησε τη συνεργάτιδα του. Για να βρει τα χρήματα της ζήτησε να πουλήσει ακόμα και το σπίτι της απειλώντας ότι θα ξεκληρίσει όλη της την οικογένεια. Μάλιστα, μετά την έκρηξη της Πρωτοχρονιάς ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να τη χτύπησε σε επισκεπτήριο στις φυλακές μπροστά σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν εκείνη του είπε ότι δεν είχε τα χρήματα. Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έκαναν τίποτα. Στη συνέχεια ο Π. Βλαστός αναφέρεται ότι άρχισε να οργανώνει την πραγματοποίηση των απειλών του. Φαίνεται ότι η πρωτοχρονιάτικη βόμβα που δεν έσκασε και όλα όσα ακολούθησαν στάθηκαν αφορμή να ξετυλιχτεί το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης.

Βόμβα σε βάρος της πρόεδρου Εφετών Παναγιωτάς Καλαίτζη

Το Νοέμβριο του 2012 εξεράγει εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι της προέδρου εφετών Παναγιώτας Καλαίτζη η οποία μετείχε στη σύνθεση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που καταδίκασε τους κατηγορούμενους για την απαγωγή Παναγόπουλου. Η δικαστής πριν από την έκρηξη είχε δεχτεί ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις σε μια από τις οποίες της είπαν "goodbye" ενω και δικηγόρος την είχε προειδοποιήσει ότι ήταν στοχοποιημένη από τον Παναγιώτη Βλαστό.

Οι επισκέψεις στους VIP κρατούμενους

Ο Π. Βλαστός επισκεπτόταν τη λεγόμενη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και καταγράφεται ότι είχε έρθει σε επαφή με τους Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Σμπώκο, Βίκτωρας Ρέστη, Γιώργο Σπανό (τον οποίο παρακολουθούσαν), Γιώργο Σαχπατζίδη, Άκη Ρσοχατζόπουλο, Αχιλλέα Φλώρο, Αριστείδης Φλώρο, Βαδίλη Γαβαλά και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Π. Βλαστός μάλιστα φέρεται να ήταν προσεκτικός στις μετακινήσεις του ώστε να μην τον καταγράφουν οι κάμερες ενω είχε εκτοξεύσει απειλές σε νεαρός σωφρονιστικών υπαλλήλων που του αρνήθηκαν ιδιαίτερο επισκεπτήριο λέγοντας τους: "Εγω δεν είμαι χτεσινός, θα σας γαμήσω όλους, θα γίνει κανονικά το επισκεπτήριο μη σας ανατινάξω". Μετά. Τις εκρήξεις που συνδέονται με τον ¨ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται να είχε συμβουλέψει συνεργάτιδα του "άμα συναντάς τον Τσοχατζόπουλο να μην του ξαναμιλησεις για να μην καταλάβουν τίποτα. Στο διαβιβαστικό. Της αστυνομίας καταγράφεται ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για τον οποίο ο Π. Βλαστός φέρεται να είχε πει ότι "έχει πολλά λεφτά", του είχε ζητήσει να τον προστατεύει.

Για την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρητικού μηχανισμού σε βάρος Εισαγγελέως Εφετών Πετράκη Σοφίας, που χειριζόταν την υπόθεση των 11 αλλοδαπών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς και της απόπειρας απόδρασης του Π. Βλαστού από τις ίδιες φυλακές τον Ιούλιο του 2013 καταγράφονται συνομιλίες στις οποίες αναφέρεται ότι θα πήγαιναν στην πολυκατοικία όπου διέμενε η εισαγγελέας στη Λάρισα, με την οποία ο Π. Βλαστός είχε πρόβλημα και ήθελε να την τρομάξει τοποθετώντας ποσότητα εκρηκτικών.

Σε κατάθεσή της η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ότι το Φεβρουάριο του 2013 όταν επισκέφθηκε τον Π. Βλαστό στο κελί του για να του αναγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης, ο τελευταίος της ζήτησε το λόγο για τη μη παραπομπή του στο νοσοκομείο λόγω τοου τραυματισμού του, ενώ στη συνέχεια -όπως αναφέρεται- "επέδειξε προκλητική συμπεριφορά που ενείχε τα στοιχεία της απειλής και της εξύβρισης. Κατά την αποχώρηςή της ο Βλαστός ανέφερε κάτι σχετικά με το παιδί της, γεγονός που τηνέκανε να αναρωτηθεί πως ένας κρατούμνο γνώριζε για την οικογενειακή της κατάσταση".

Καταγράφεται δε, ότι από την άρση τηεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως ο Βλαστός χρησιμοποιώντας καρτοτηλέφωνα του καταστηματος κράτησης Τρικάλων είχε καλέσει προγενέστερα της έκρηξης την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Επίσης, αναφέρεται ότι σε επισκεπτήριο της "Λίτσας" που έκανε στις φυλακές Τρικάλων, ο Π. Βλαστός της είπε προφορικά και σημείωσε σε χαρτί την οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα και της ανέθεσε να εξακριβώσει αν εκεί υφίσταται οίκημα και αν υπήρχε κουδούνι όπου αναγράφετο το όνομα Πετράκη.

Ο Άκης, ο Σμπώκος και οι εκρήξεις

Καταγράφονται τέσσερις εκρήξεις σε βάρος Ιω. Σμπώκου και Άννας Σμπώκου (Απρίλιος και Μάιο του 2014). Μία ημέρα πριν την έκρηξη -σύμφωνα με κατάθεση της αδελφής Σμπώκου, Άννας- άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε και μιλώντας καλά ελληνικά της ανέφερε: "Η κυρία Άννα; Προσέξτε καλά γιατί θα πάθετε μεγάλο κακό και εσείς και ο αδελφός σας".

Μετά από άρση τηλεφνικού απορρήτου, προέκυψε -κατά το διαβιβαστικό- ότι το επίμαχο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από καρτοτηλέφωνο, το οποίο επίσης είχε καλέσει σειρά τηλεφώνων μεταξύ άλλων της οικογένειας Σμπώκου και γνωστών του.

Ενδιαφέρον προκαλεί κατάθεση κρατουμένου, σύμφωνα με την οποία: "όταν η φυλακή ήταν "ανοιχτή", δηλαδή κατά τον προαυλισμό των κρατουμένων, ο βλαστός ανέβαινε συνεχώς στο δωματιάκι του φύλακα και από εκεί επικοινωνούσε με οποιδήποτε κρατούμενο του ιςόγειου χώρου της πτέρυγας. Ο Βλαστός κάποιες φορές είχε συναντηθεί και μιλήσει με το Σμπώκο", ενώ ο ίδιος κρατούμενος ανέφερε ότι κάποιοι ζήταγαν εκβιαστικά χρήματα από το Ιω. Σμπώκο, χωρίς να τους κατονομάζει.

Απολογούμενη στις αρχές η "Λίτσα" αναφέρονται τα εξής: "ο Π. Βλαστός της είχε πει ότι ο πρώτος εκρητκικός μηχαισμόςπου εξεράγη στην οικία του Ιω. Σμπώκου στις 16/4/2014 είχε τοποθετηθεί μετά από εντολή του Γ. Σκαφτούρου, αλλά επειδή δεν διέμενε κανείς σε αυτή ο Σμπώκος δεν φοβήθηκε. Για το λόγο αυτό ο Βλαστός έλεγε ότι έπρεπε να τοποθετήσει άλλο εκρηκτικό μηχανισμό στην αδελφή του Σμπώκου, για να φοβηθεί αυτός και να δώσει τελικά χρήματα στο Σκαφτούρο. Συγκεκριμένα ο Βλαστός της είχε πει: «θα πάρει από το Σμπώκο ο Γιαννάκης 2 - 3 εκατομμύρια ευρώ».".

Η "Λίτσα" μάλιστα, είπε στις αρχές ότι τις πληροφοριες ότι ο Σμπώκος είχε πολλά χρήματα και θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο ποςό τις έδωσε στο Σκαφτούρο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το Σμπώκο τον είχε πολύ άχτι. Πιο συγκεκριμένα, κατά το έγγραφο, ο Σμπώκος σε άγνωστο χρόνο είχε παραλάβει μια βαλίτσα με δέκα εκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζοντας για τον Τσοχατζόπουλο αλλά δεν την έδωσε ποτέ.

Για το λόγο αυτό ο Τσοχατζόπουλος -όπως λέει- πληροφόρησε το Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του. Κατόπιν αυτών, η "Λίτσα" εκτίμησε στην κατάθεσή της πως από τα χρήματα που απαιτούσε ο Σκαφοτύρο εκβιαστιικά από το Σμπώκο προφανώς θα έπαιρνε κάποια μερίδιο και ο Τσοχατζόπουλος. Κάποια άλλη στιγμή ο Βλαστός εμφανίζεται να της είχε πει ότι οι πληροφορίες για το Ιω. Σμπώκο είχε μάθει από το Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος επίσης κρατούνταν στη ΣΤ΄ Πτέρυγα, χωρίς όμως να της αναφέρει κάτι άλλο.

Ο Π. Βλαστός φέρεται να έχει επίσης, αναφέρει στη "Λίτσα" ότι ο Σμπώκος από τις μίζες των εξοπλιστικών είχε αποκομίσει 500 - 700 εκατ. ευρώ σε χρυσό και τα είχε σε τράπεζες στην Ελβετία. Το ποσό, που φέρεται ότι ζήταγε εκβιαστικά ο Σκαφτούρος, ήταν "ψίχουλα" αναλογικά με αυτά που είχε ο Σμπώκος, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Απόπειρα απόδρασης Π. Βλαστού από τις φυλακές Κορυδαλλού (12/12/11)

Σύμφωνα με την κατάθεση της "Λίτσας", για την απόπειρα απόδρασης ο Βλαστός είχε επαφές με άτομα, μέλης της οργάνωσης ΣΠΦ. Πριν την απόδραση η "Λίτσα" υποστήριξε ότι είχε βιντεοσκοπήσει με το κινητό της τους χώρους από την είσοδο της φυλακής έως το χώρου του επισκετπτηρίου, τους έδειξε στο Βλαστό και στη συνέχεια διάγραψε το υλικό.

Κατά την πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης απόδρασης, φέρονται να είχαν συνεννοηθεί ο Βλαστός να έχει μαζί του το πιστόλι, ενώ στη συνέχεια, θα μετέβαινε στο επισκεπτηριο των μελών της ΣΠφ με τα οποία θα συνεργαζόταν για την απόδραση.

Με την αππειλή πιστολιού θα ανάγκαζε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να άνοιξγαν τις πόρτες, όπως και έκανε, αλλά φτάνοντας στην τελευταία ο σωφρονιστικός πρόλαβε και την έκλεισε.

Το πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Βλαστού φέρεται να του το είχε δώσει συγκατηγορούμενή του ένα μήνα νωρίτερα, μέσω σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Απόπειρα απόδρασης Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων (Φεβρουάριος 2013)

Τον έλεγχο και σχεδιασμό για την απόδραση εμφανίζεται να τον έχει ο Σκαφτούρος. Ο τελευταίος εμφανίζεται να δίνει εντολή σε άγνωστο άτομο να τους προμηθεύσει με οχήματα.

Αναφέρεται ότι: η "Λίτσα" μετέβη στο δικηγορικό γραφείο του Φρ. Ραγκούση όπου παρουσία του δωροδόκησε σωφρονιστικό υπάλληλο, ονόματι Βασίλης, με το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, καθώς τους παρέδωσε απόρρητο έγγραφο της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το οποίο ενημερώνονταν όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας ότι ο Βλαστός επίκειτο να αποδράσει από το κατάστημα Τρικάλων με τη βοήθεια ελικοπτέρου, η ακριβής οργάνωση της απόδρασης καθώς και τα άτομα που θα συμμετείχαν σε αυτή.

Μετά την απόπειρα αυτή ο Π. Βλαστός φέρεται να ανέφερε στη "Λιτσα" οτι θα επιχειρούσε και πάλι να αποδράσει είτε με ελικόπτερο που αυτή τη φορά θα αγόραζε είτε σκάβοντας κάτω από τη φυλακή.

Φρ. Ραγκούσης: Ο δικηγόρος δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο δικηγόρος του οποίου το όνομα περιλαμβάνεται στη δικογραφία με τους 37 κατηγορούμενους εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τα αναφερόμενα από την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα απόδρασης του πελάτου μου, Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήρθε στα χέραι μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους ότι αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για να την ματαιώσουν. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του.

Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Δείτε ολόκληρη τη δικογραφία:

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 2

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 3

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 4

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 5

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 6

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 7

Δικογραφία φωτιά για το κύκλωμα Στεφανάκου - Βλαστού - εικόνα 8

Δείτε ολόκληρη τη δικογραφία σε pdf εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 16:23

Καλάβρυτα: Αυτός είναι ο ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου που συνελήφθη - Πώς τον παγίδευσε μυστική αστυνομικός

Ο ηγούμενος προσπάθησε έναντι 200.000 ευρώ να πουλήσει σε μυστική αστυνομικό 17 βυζαντινές εικόνες και δύο ευαγγέλια του 18ου αιώνα -

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 16:20

Ιος: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 15:53

Κόντρες με άλλο οδηγό έκανε ο 20χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία - Παρέσυρε αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει

Αεροβόλο πιστόλι βρέθηκε στο σπίτι του 20χρονου - Η Mercedes του έκανε κόντρες με Ford Fiesta, όπου επέβαιναν και δύο ανήλικες - Επεισοδιακή καταδίωξη

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:39

Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Νοσηλεύτρια ιδιωτικής κλινικής έκανε μετάγγιση λάθος ομάδας αίματος σε γυναίκα ασθενή.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 15:19

Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αρπαγή των βρεφών σε Καμίνια και Ομόνοια

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:17

Απίστευτο: Ταξιτζής αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή παραολυμπιονίκη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της [βίντεο]

Ο ταξιτζής αρνήθηκε να πάρει την τυφλή παραολυμπιονίκη στο ταξί, μήπως και του λερώσει ο σκύλος-οδηγός

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:59

Κρήτη: Νέο σοκ από το θανατηφόρο τροχαίο - Ανήλικος, τελικά, ο οδηγός που έχασε τη ζωή του - Εγκλωβίστηκε σε φορτηγό που τούμπαρε

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το φορτηγό που οδηγούσε ο 17χρονος εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε, στην Κρήτη

ΠΝΙΓΜΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:28

Η αιτία του θανάτου της Αγγλίδας τουρίστριας που χάθηκε στην Καβάλα - Το Λιμενικό αδιαφόρησε καταγγέλλει ο σύζυγος

Ο σύζυγός της καταγγέλλει το Λιμενικό ότι δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως και δεν ξεκίνησε αμέσως τις προσπάθειες αναζήτησης της συζύγου του

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ 08 Σεπ 2025 | 12:51

Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού 60χρονου από 15χρονο στο Ηράκλειο – Τι ισχυρίστηκε ο ανήλικος

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση με το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 60χρονου άνδρα από ανήλικο, σε συνοικία του Ηρακλείου της Κρήτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ 08 Σεπ 2025 | 12:46

Οι 12.720 οικισμοί που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2027 - Θα ωφεληθούν 1 εκατ. πολίτες

Από το συγκεκριμένο μέτρο θα επωφεληθούν 1.000.000 πολίτες έως το 2027 και αφορά 12.720 οικισμούς, από συνολικά 13.585, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ 08 Σεπ 2025 | 12:09

Λαμία: Επιχείρηση αερομεταφοράς για τρεις περιπατητές στη Γκιώνα – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την ασφαλή μεταφορά τους στη Λαμία.

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ 08 Σεπ 2025 | 12:07

Αρκαδία: Πυρκαγιά στις Λίμνες Μαινάλου – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις Λίμνες Μαινάλου, στην Αρκαδία.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 11:40

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Προφυλακίστηκαν έξι από τους 22 κατηγορούμενους

Προφυλακίστηκαν ο 39χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι υπαρχηγοί και άλλα τρία άτομα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 08 Σεπ 2025 | 11:08

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 44χρονος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε

Ενας 44χρονος κατά τη διάρκεια γεύματος στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης πνίγηκε από ένα κομμάτι φαγητό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Σεπ 2025 | 10:29

Μονή Σινά: Ο Δαμιανός ανακοίνωσε ότι παραιτείται στις 12 Σεπτεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα για τη διαδοχή του

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα αποσυρθεί να ζήσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του στο διαμέρισμα της Μονής Σινά στο Μετόχι Αθηνών,

ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Τύρναβος: 88χρονος πυροβόλησε τον 18χρονο φίλο της εγγονής του

Παραλίγο τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής όταν ένας 88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά στην πλάτη έναν 18χρονο στον Τύρναβο.

08 Σεπ 2025 | 10:20

Καρυάτιδα "δραπετεύει" από το Βρετανικό Μουσείο και επιστρέφει στην Ακρόπολη – Το ΑΙ βίντεο που συγκινεί

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μια Καρυάτιδα "φεύγει" από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και στέκεται ξανά στο Μουσείο της Ακρόπολης, δίπλα στις αδερφές της

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 08 Σεπ 2025 | 10:01

"Ιερή" απάτη στα Καλάβρυτα: Ηγούμενος μονής προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια για 200.000 ευρώ

Ο ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου επιχείρησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 09:55

Ανησυχία μετά τις καταγγελίες γυναικών για κακοποίηση από στρατιωτικό γιατρό - Εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει παραπομπή του ενστόλου στο Αεροδικείο, ωστόσο εκείνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 08 Σεπ 2025 | 09:19

Οργή της Κατερίνας Παναγοπούλου για τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου από ανήλικο: "Δεν ντρέπεται κι αυτός και οι γονείς του"

Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου άνδρα από έναν 14χρονο στο Ηράκλειο, προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας

ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 08:28

Κρητική μαφία: Πιθανή η κλήση του Πάνου Καμμένου από τον ανακριτή μετά τις συνομιλίες φωτιά

Για αυτές τις συνομιλίες, που έχουν ενταχθεί στη δεύτερη δικογραφία και απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι έκανε πλάκα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 08:04

Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα στην Κόρινθο: Καρφώθηκε στο διάζωμα και τυλίχθηκε στις φλόγες

Από τη σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε φωτιά που τύλιξε το όχημα και απανθράκωσε τόσο την καμπίνα του οδηγού, όσο και το φορτίο.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 08 Σεπ 2025 | 07:56

Χωρίς ταξί η Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη - Τι ζητούν οι οδηγοί

Απεργία 48 ωρών ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), από τις 6 το πρωί της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/9.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 07:34

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τη Λαμία: Βούλιαξε όχημα της Πυροσβεστικής - Σε "ποτάμια" μετατράπηκαν δρόμοι

Η Λαμία ήταν ανάμεσα στις περιοχές που δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού μέσα σε λίγη ώρα, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής βούλιαξε.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Σεπ 2025 | 07:16

Τήνος: Συνελήφθη 42χρονος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 4χρονου παιδιού του

Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 6 του νόμου 3500/2006 "περί ενδοοικογενειακής βίας".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 07:07

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 57χρονος Βρετανός στην παραλία Πρασονήσι

Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 06:55

Καιρός: Ζέστη σήμερα με 33 βαθμούς Κελσίου – Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 06:19

MyHealth app: Πώς θα μετράμε την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς μας από την κάμερα του κινητού

Το MyHealth είναι εφαρμογή για κινητά μέσω της οποίας έχουμε πρόσβαση και μπορούμε να διαχειριστούμε μια σειρά από ιατρικά δεδομένα μας στο φάκελό μας.

ΔΕΙΤΕ 08 Σεπ 2025 | 06:00
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 07 Σεπ 2025 | 23:37

Κι άλλος τράπερ στα χέρια της αστυνομίας: Μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαϊνης στο σπίτι του

Συγκεκριμένα, την 1η του Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, τις βραδινές ώρες εντόπισαν έναν 25χρονο να κινείται με όχημα στην περιοχή και τον κάλεσαν σε έλεγχο

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕ 07 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Άνδρας απειλεί παιδιά με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Κρατώντας την καραμπίνα, ο άνδρας περπατούσε στο δρόμο της Σταυρούπολης κατευθυνόμενος προς το πάρκο και φώναζε: "έλα εδώ, έλα".

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 07 Σεπ 2025 | 22:44

Λάρισα: Πυρκαγιά κοντά στην περιοχή των Φυλακών

Οι προσπάθειες συνεχίζονται, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ 07 Σεπ 2025 | 22:31

Σοκαριστικό βίντεο: Ανήλικος ρίχνει στο έδαφος 60χρονο και τον γρονθοκοπεί ανελέητα στο Ηράκλειο

Περίοικοι είπαν στο κανάλι πως παρά το γεγονός ότι είπαν πως θα καλέσουν την ΕΛΑΣ ο ανήλικος δεν σταμάτησε την επίθεση

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 07 Σεπ 2025 | 21:58

Διασώθηκαν οι 4 Αυστριακοί που ναυάγησαν ανοιχτά του Αγίου Όρους

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικογένεια Αυστριακών, αντρόγυνο ηλικίας 70 και 66 ετών με τα δύο τους παιδιά 27 και 28 ετών

ΔΕΟΣ 07 Σεπ 2025 | 21:30

Μαγικές εικόνες από το "Ματωμένο Φεγγάρι": Τι είναι η ολική έκλειψη σελήνης

Η λεγόμενη και πανσέληνος του καλαμποκιού, είναι μια σπάνια και εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης που χαρίζει μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Ελλάδας, σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Σεπ 2025 | 21:13

Κρητική μαφία: Βίντεο-ντοκουμέντο απο τη δράση της - Πώς πουλούσαν ναρκωτικά στο κέντρο των Χανίων

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν - κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων και πυρομαχικών -14 από τους 33 συλληφθέντες

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 07 Σεπ 2025 | 19:48

Βούλα: Σύλληψη 28χρονου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και 25.800 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για έτερα αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 07 Σεπ 2025 | 19:05

Πυρκαγιά στην Λαγόμανδρα Χαλκιδικής - Στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καθώς και επίγεια μέσα με πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νέου Μαρμαρά, ενώ ενίσχυση έχει σταλεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου

ΛΙΜΕΝΙΚΟ 07 Σεπ 2025 | 18:54

Επιχείρηση διάσωσης 4 ατόμων από βύθιση σκάφους ανοιχτά του Αγίου Όρους

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 4 μποφόρ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Σεπ 2025 | 18:13

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό έξω από μαγαζί στον Εύοσμο - Έρευνες για τους δράστες

Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε διαφορετικά αυτοκίνητα βρέθηκαν έξω από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΘΛΙΨΗ 07 Σεπ 2025 | 17:13

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή η φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, Μαρία Μαρόγιαννη

Η Μαρία Μαρόγιαννη γεννήθηκε το 1973 και υπήρξε για όλους το χαμογελαστό κορίτσι και η άψογη επαγγελματίας, που νοιαζόταν τόσο για το επάγγελμά της όσο και για όλους τους συναδέλφους της

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ 07 Σεπ 2025 | 17:08

Για δύο ημέρες χωρίς ταξί η Αθήνα αυτή την εβδομάδα λόγω 48ωρης απεργίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα εξυπηρετούνται μόνο μεταφορές από και προς νοσοκομεία

ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ 07 Σεπ 2025 | 16:56

Μονή Σινά: Σκληρή γλώσσα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό: "Ανάρμοστη η ανακοίνωσή του"

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χαρακτηρίζει ανάρμοστη και αντιεκκλησιαστική την ανακοίνωση Δαμιανού, γεμάτο με προσβλητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς που διχάζουν τη Ρωμιοσύνη.

07 Σεπ 2025 | 15:05

Θεσσαλονίκη: Φραπέ... μπουγάτσα έφτιαξαν έμπειροι baristas στους επισκέπτες της ΔΕΘ

Έμπειροι baristas της πόλης μοιράστηκαν τα μυστικά του καφέ και έδειξαν πώς μπορεί ένας απλός φραπέ να μετατραπεί σε κάτι τελείως διαφορετικό.

07 Σεπ 2025 | 14:32

Αιματηρό επεισόδιο στα Χανιά: Μαχαιρώθηκαν δύο άτομα - Αναζητούνται οι δράστες

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Γρηγορίου Ε΄ στο κέντρο των Χανιών.

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε1 07 Σεπ 2025 | 12:43

Τραγωδία στον Πειραιά: 75χρονος ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία ανέσυραν τον ηλικιωμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 07 Σεπ 2025 | 12:02

Εθνικό Απολυτήριο: Από το 2029 η εφαρμογή του νέου συστήματος - Τι προβλέπει

Από το σχολικό έτος 2029-2030 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2032.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 07 Σεπ 2025 | 08:30

Μετρό Αθήνας: Τέλη του 2029 ολοκληρώνεται η Γραμμή 4 - Επεκτείνεται προς Ιλιον η Γραμμή 2, οι τρεις νέοι σταθμοί

Περίπου στα τέλη του 2029 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας για να παραδοθεί στη συνέχεια στους πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ 07 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 06 Σεπ 2025 | 23:22

Επέστραψαν στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από το Κιλιμάντζαρο - Θα νοσηλευτούν στο ΚΑΤ

Οι δύο από την παρέα των οκτώ συνολικά Ελλήνων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο από τη χώρα μας

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΗΜΕΔΑΠΟΣ 06 Σεπ 2025 | 20:19

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό 11 πυρκαγιών στην Γενισέα Ξάνθης

Η σύλληψη αφορούσε μία πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, μία πυρκαγιά στις 4 Σεπτεμβρίου και 9 πυρκαγιές στις 5 Σεπτεμβρίου

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ 06 Σεπ 2025 | 19:49

Φρίκη στη Λάρισα: Δύο γυναίκες εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη - Συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων

Όταν η 20χρονη δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει, οι δύο γυναίκες φέρονται να την απείλησαν ότι δεν θα την αφήσουν να φύγει αν δεν τους δώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 06 Σεπ 2025 | 18:18

Αργος Ορεστικό: Κακοποιοί ξάφρισαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από ηλικιωμένη

Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη της, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα

06 Σεπ 2025 | 17:14

Κέρκυρα: Νέα καταγγελία παρενόχλησης κατά του 59χρονου γιατρού

Ο 59χρονος μετά την απολογία του χθες Παρασκευή, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Σεπ 2025 | 17:06

Ευρήματα σοκ σε παράνομα καπνικά: Περιείχαν περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα

"Το παράνομο τσιγάρο, πέρα από την απώλεια εσόδων, είναι καταστροφικό για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

ΑΥΤΟΦΩΡΟ 06 Σεπ 2025 | 16:42

Χειροπέδες σε 20χρονο για πρόκληση πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΓΙΑΛΙ 06 Σεπ 2025 | 15:34

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αθλητές, λόγω έντονης αδιαθεσίας σε προπόνηση

Στο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν δύο αθλητές οι οποίοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά την διάρκεια προπόνησής τους στην ελεύθερη κατάδυση.

06 Σεπ 2025 | 14:16

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" από τις 16:00 - Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη

Με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα κλείσει σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

06 Σεπ 2025 | 13:26

Πυρκαγιά στο Αρχοντικό της Ανατολικής Μάνης

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 64 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2025 | 13:22

Τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με γερανό [βίντεο]

Η σύγκρουση, που έγινε στο ύψος της οδού Κράτητος στον Νέο Κόσμο, δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ 06 Σεπ 2025 | 12:15

Γεμάτη εκπλήξεις η Athens Flying Week - Εντυπωσιακές εικόνες από το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φετινή Athens Flying Week, το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγει τα "φτερά" της σήμερα, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΜ 06 Σεπ 2025 | 10:17

Σπουδαία πράξη ζωής: Δωρεά οργάνων από 37χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ένας 37χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, χάρισε ζωή με τον θάνατο του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 06 Σεπ 2025 | 09:48
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 06 Σεπ 2025 | 09:18

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ 06 Σεπ 2025 | 08:25

Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία φρόντιζε να καλύπτει και τις πολυτελείς ανάγκες του τράπερ, όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν supercar, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 06 Σεπ 2025 | 06:07

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 21:58

Κρήτη: "Έσπασε" τη σιωπή του ο εμπλεκόμενος με την μαφία κληρικός - "Αυτοί οι άνθρωποι εμένα μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή"

Εμφανίζεται να έβαλε την υπογραφή του για να περάσει εκκλησιαστική περιουσία αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα δύο αδέρφια που ηγούνται του κυκλώματος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 05 Σεπ 2025 | 21:12

Θρίλερ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει - Τον μετέπεισε διαπραγματευτής

Ο άνδρας, ο οποίος έφθασε αρχικά στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είχει ανέβει σε μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, απειλώντας να πέσει στο κενό

ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ 05 Σεπ 2025 | 19:48

Ξάνθη: Συγκλονίζει η 79χρονη από τη Σουηδία για τον 30χρονο - "Τρελάθηκε που δεν είχα χρήματα και με χτυπούσε" [βίντεο]

Η 79χρονη βίωσε, όπως είπε η ίδια, έναν εφιάλτη και κάποια στιγμή κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές - "Μου έριχνε νερά, μου πετούσε πράγματα" - "Ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά" λέει ο πατέρας του

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 19:14

Μαφία Κρήτης: Πρώτα αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια-αρχηγοί της οργάνωσης

Αρχικά τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για την πρώτη δικογραφία σχετικά με ναρκωτικά, όπλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 18:41

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Γνωρίζω τον κατηγορούμενο γιατί ερχόταν στην ενορία μου - Δεν είμαι εγώ στα ροζ βίντεο

"Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δικογραφία βρίσκονται αρκετά ονόματα. Δυστυχώς όμως μόνο το δικό μου όνομα έχει δοθεί στη δημοσιότητα", είπε ο Μελχισεδέκ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 05 Σεπ 2025 | 17:47

Το προφίλ του 17χρονου: Άρπαζε μωρά Ρομά, έκανε τον ελεγκτή σε λεωφορεία, έβγαινε στην Κουτσελίνη ως "αδικημένος"

Ο πατέρας του 17χρονου είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος του έχει διαγνωστεί με μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 05 Σεπ 2025 | 17:04

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Νικόλαος Παπαδάκης

Ο εκλιπών πορεύτηκε αφήνοντας σπουδαίο έργο για τους ερευνητές και επιστήμονες σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο - Τα συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα

ΠΡΟΣΟΧΗ 05 Σεπ 2025 | 16:36

Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εξαπάτηση μέσω phishing: Πώς να αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά e-mails

Τα εν λόγω μηνύματα εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις που φαινομενικά προέρχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων στους παραλήπτες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 16:16

Ηράκλειο: Μπλόκα από τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κόμβο αεροδρομίου και ΒΟΑΚ [εικόνες - βίντεο]

Η οδός Σενετάκη είναι κλειστή, ενώ στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον ΒΟΑΚ, όπου επίσης βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ 05 Σεπ 2025 | 16:15

Νεκρή στη χαράδρα του Βίκου η Ολλανδή τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί - Βρέθηκε σε βάθος 300 μέτρων

Αναμένεται να κατέβει στη χαράδρα η 5η ΕΜΑΚ για να ανασύρει το πτώμα της άτυχης τουρίστριας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:30

Καμίνια: Ποινική δίωξη στον 17χρονο για την αρπαγή βρέφους - Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου - Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση