"Χτες το βράδυ και καλά απαγορεύτηκε μετά τις 9. Δεν άδειασε όμως. Έφυγαν μετά τις 23.00 ενώ ήρθαν και άτομα και από άλλες περιοχές μετά από διαδικτυακή πρόκληση".
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
"Ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα αστυνόμευσης, μόνο να καλέσει την αστυνομία", πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πιθανόν να μαζευτούν πάνω από 1000 άτομα.
Όπως ο ίδιος σημείωσε οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι στο γεγονός ότι ζητήθηκε να κλείσει η πλατεία και θα σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία.
"Εγώ ζητάω να υπάρχει αστυνόμευση μετά τις 21.00", επεσήμανε.
Σημειώνεται ότι στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής (πλατεία Αγίου Ιωάννη), τη Δευτέρα και την Τρίτη συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 νεαροί, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια των ΜΑΤ.
Αυτές οι πολυπληθείς υπαίθριες συγκεντρώσεις σε πλατείες ή έξω από μπαρ έχουν σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία και στις υγειονομικές αρχές.
Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας.
Ηδη, πάντως, από τις απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή βρίσκονταν δικυκλιστές της ομάδας "Δράση" (πρώην ΔΕΛΤΑ).
Το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου επικράτησε ένταση όταν διμοιρία ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα απομάκρυνε τα περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί.