Καλεσμένη στην "Buongiorno" του Mega βρέθηκε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, το πρωί της Παρασκευής (29/5), όπου μεταξύ άλλων κλήθηκε να τοποθετηθεί για το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα.
Μιλώντας αρχικά για τη Μαρία Καρυστιανού, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου είπε πως της είναι "πολύ συμπαθής, καλοβαλμένη γυναίκα", κάνοντας λόγο παράλληλα για "μια γυναίκα η οποία είναι μαχήτρια. Η μάχη της για τα Τέμπη, είναι καθοριστική. Αλλιώς, εάν δεν υπήρχε η Μαρία Καρυστιανού, θα είχε θαφτεί προ καιρού".
Ωστόσο, υπογράμμισε: "Μου λείπει μια πολιτική πλατφόρμα, οι θέσεις. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και δεν κυβερνιέται μόνο με συνθήματα. Κυβερνιέται με σχεδιασμό και θέσεις. Θα ήθελα να ξέρω τις θέσεις της για το Μακεδονικό και τα Ελληνοτουρκικά. Θα ήθελα επίσης να ξέρω την κοινωνική και οικονομική πολιτική. Δεν αρκεί να είσαι μια στείρα άρνηση. Αυτό που χρειάζεται είναι όλα μαζί".
"Δεν ξέρω αν στις εκλογές θα βγει δεύτερη ή τρίτη. Παίζει αυτό. Είμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε μια ιστορική συγκυρία, όπου τα διεθνή θέματα είναι σε επικαιρότητα και σε μια επικίνδυνη και περίεργη συγκυρία για την Ελλάδα. Θέλω να το επισημάνω αυτό. Εγώ αυτό περιμένω", πρόσθεσε.
Το σχόλιο για την επιστροφή Τσίπρα
Δεν έλειψε και ο σχολιασμός για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα την παρουσίαση του νέου του κόμματος. Όπως είπε, "ακόμα και το κοριτσάκι ήταν ένα καθαρά, καλά, τέλειο μάρκετινγκ, ένας προσεγμένος λόγος, που δεν υπάρχουν οι σχετικές τοποθετήσεις".
Η ίδια εκτίμησε ότι ελάχιστοι από τη Μακεδονία θα ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δε θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. "Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα φύγει", είπε και εκτίμησε ότι "θα γίνει μία συγκυβέρνηση, πιθανόν με το ΚΙΝΑΛ".
Τι είπε για Ανδρέα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ
"Δεν καίγομαι να γίνω βουλευτής. Έχω ζήσει 'ψηλά', με έναν άνθρωπο που ήταν ψηλά ο πήχης, με ένα μυαλό που ήταν πολύ μπροστά σε όλα τα θέματα. Είχε προβλέψει τα πάντα, ακόμα και 30 χρόνια μετά. Για μένα ήταν δάσκαλος", είπε για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι "από την πολιτική δεν πήρα τίποτα, παρά μόνο χρέη, πολλά βάσανα και κυνηγητό" και στη συνέχεια ανέφερε πως "ο Ανδρέας μου είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ μετά από εκείνον θα αλλάξει δραματικά. Τον φοβόταν τον Σημίτη. Πιο πολύ εμπιστευόταν τον Γεννηματά. Τον τσάκισε η διαδοχή. Ο Γεννηματάς ήταν ο άνθρωπος που θα ήταν ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας ήξερε ότι ο Σημίτης θα το πάει αλλού", είπε.
Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως "φυλλοροεί" και ότι "η γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπάρχει εκεί". Όπως είπε, "όσοι έχουν μείνει είναι καθαρά Σημητικοί, οι Παπανδρεϊκοί είναι πολιτικά άστεγοι, όπως εγώ".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
