Follow us

Διπλή δολοφονία στην Αίγινα: Ένας ''σκούφος'' πρόδωσε τον Αλβανό δράστη - Δε βρέθηκαν ποτέ τα χρήματα της 70χρονης [βίντεο]

Ο δράστης Ledjon Brakaj συνελήφθη μετά από επτά χρόνια στη Μάλτα - Πώς εξιχνιάστηκε το διπλό φονικό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επτά χρόνια μετά την διάπραξή του, ένα άγριο έγκλημα που τελέστηκε στην Αίγινα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα κατέστη δυνατό να εξιχνιαστεί χάρη στη συλλογή υλικού DNA από έναν ξεχασμένο σκούφο. Μετά την ταυτοποίησή του, συνελήφθη στη Μάλτα ο 36χρονος, Ledjon Brakaj, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το διπλό στυγερό έγκλημα στην Αίγινα το 2015, όπου έκαψε ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους, μία γυναίκα με τον ανιψιό της, με κίνητρο τη ληστεία.

Τον πρόδωσε ο σκούφος του

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το DNA του φερόμενου δράστη που βρήκαν οι ερευνητές της αστυνομίας σε έναν σκούφο, μέσα στο σπίτι, στην Αίγινα, βοήθησε την Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει το διπλό έγκλημα.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη μετά από επτά χρόνια στη Μάλτα καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών.

Τους έκαψαν ζωντανους

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 όταν ο συλληφθείς με τη βοήθεια κι άλλων συνεργών του είχαν εισβάλει στο σπίτι στο ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο, ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν 800.000 ευρώ. Όταν έχασαν τις αισθήσεις τους τούς μετέφεραν σε ένα δωμάτιο κι αφού τους σκέπασαν με ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς.

Διαβάστε Επίσης

Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.

Τα χρήματα της άτυχης γυναίκας δεν βρέθηκαν ποτέ

Μέχρι τώρα διέμενε στην πόλη Marsaskala της Μάλτας, με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων, όπου και συνελήφθη από την αστυνομία της χώρας.

Μια σκοτεινή υπόθεση, στην οποία άρχισε να ρίχνει φως η έρευνα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη "Φως στο Τούνελ". Αποκαλυπτικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για παρατραπεζικά και τοκογλυφικά κυκλώματα, που έβαλαν στο στόχαστρο την περιουσία της Ειρήνης Μαρμαρινού. Τα χρήματα της άτυχης γυναίκας δεν βρέθηκαν ποτέ…

Ειρήνη Μαρμαρινού

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, η Μαρμαρινού είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της, ύψους 800.000 ευρώ. Σημαντικές πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή, έκαναν λόγο για συγκεκριμένα πρόσωπα με περίεργο ρόλο, που φαίνεται πως είχε εμπιστευτεί η άτυχη γυναίκα για τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα άτομα αυτά χρωστούσαν μεγάλα ποσά αλλά μετά τις δολοφονίες βρέθηκαν με πολλά χρήματα και επιχειρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων, Νεκταρία Πρωτονοτάριου, είχε πει χαρακτηριστικά: "Μετά τη δολοφονία πήγα να κλείσω κάποιους μηδενικούς λογαριασμούς και μου ζήτησαν ένα σωρό έγγραφα. Αυτήν τη γυναίκα που πήγε και σήκωσε ένα τέτοιο ποσό, δεν την προστάτεψαν; Δεν ειδοποίησαν έναν συγγενή; Εμένα που ήμουν συνδικαιούχος; Έδωσαν μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της και μαζί με τη θεία μου χάθηκε άδικα και ο αδελφός μου που δεν είχε καμία εμπλοκή".

''Να ελεγχθούν τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν''

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας τις μαρτυρίες που αποκάλυψε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ανέφερε σχετικά: "Η λογική λέει πως ένας πρώην επιχειρηματίας που έχει ένα τόσο μεγάλο ποσό, φροντίζει να το διασφαλίσει κάπου. Είτε σε θυρίδα, είτε σε κάποια επένδυση. Επιπλέον για να κάνει κάποιος ανάληψη ενός τέτοιου ποσού, γίνεται μια ειδική συμφωνία με την τράπεζα και ίσως χρειαστεί και χρηματαποστολή. Άρα υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων που εκ των πραγμάτων γνωρίζει για μια τέτοια εκταμίευση. Σε μια περίπτωση διπλής δολοφονίας όλη αυτή η διαδρομή των χρημάτων και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν πρέπει να ελεγχθούν".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΔΡΙΣΤΑ 05 Μαϊ 2024 | 12:16

Αλβανία: Συνελήφθη ο δολοφόνος του ηλικιωμένου ζευγαριού στη Δρόπολη - Δράστης ο 69χρονος συγχωριανός τους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας πρόκειται για τον 69χρονο Θωμά Μάστορα, κάτοικο του χωριού Βόδριστα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ 04 Μαϊ 2024 | 13:05

Με κάβουρα σκότωσε τον πατέρα της η 49χρονη γυναίκα – Νέα στοιχεία για το φονικό στη Σάμο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, όπου μια 49χρονη σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 04 Μαϊ 2024 | 10:16

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, καθώς μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 02 Μαϊ 2024 | 21:04

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με όρους ο 41χρονος "Κορυδαλλιώτης", υπαρχηγός του "Κοντού"

Ο 41χρονος οπαδός συνελήφθη σε σπίτι φίλου του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και οδηγήθηκε στο ανακριτικό για κατάθεση

01 Μαϊ 2024 | 20:03

Φρίκη στο Καζακστάν: Πρώην υπουργός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του - Τι είχε ισχυριστεί [Βίντεο-σοκ]

Ο πρώην υπουργός του Καζακστάν ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του σε εστιατόριο - Tο άψυχο σώμα της εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα

ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 30 Απρ 2024 | 19:49

Σάμος: Δύο χρόνια μετά συνελήφθη 47χρονος για τη δολοφονία πατέρα τριών παιδιών - Τι λέει η κόρη του

Tον τελευταίο καιρό τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και να δίνουν στοιχεία, που τελικά οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 30 Απρ 2024 | 10:32

Μαρούσι: Αναζητείται ο δράστης του άγριου φονικού έξω από γνωστό μπαρ - Ψάχνουν σε όλη την Αττική οι Αρχές [βίντεο]

Χτενίζουν την Αττική οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπιστούν ο δράστης της δολοφονίας του 23χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μαρούσι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 29 Απρ 2024 | 07:47

Μαρούσι: Μπλόκαρε το πιστόλι του θύματος και ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό - Ηρθαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή

Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν καταλήξει ότι τουλάχιστον δύο από τους εμπλεκόμενους είχαν μαχαίρια και τα χρησιμοποίησαν την ώρα της συμπλοκής.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 28 Απρ 2024 | 21:24

Μαρούσι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο

Νέο βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι.

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ 28 Απρ 2024 | 19:12

Μαρούσι: Πέντε άτομα έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 23 χρόνου έξω από νυχτερινό κέντρο

Η ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει επικεντρωθεί σε πέντε άτομα ως τους βασικούς εμπλεκόμενους στη δολοφονία στο Μαρούσι.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ 22ΧΡΟΝΟΣ 28 Απρ 2024 | 16:36

Στη φυλακή ο "Κόντος" για τη δολοφονία του Λυγγερίδη: Aρχηγικό στέλεχος των χούλιγκαν - Προσωρινά κρατούμενοι πέντε άτομα

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο "Κόντος", εκ των φερόμενων ως αρχηγών των χούλιγκαν και τέσσερα ακόμα άτομα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 27 Απρ 2024 | 23:10

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή και ο μάνατζερ τράπερ

Και ο μάνατζερ του τράπερ οδηγείται στη φυλακή για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΜΕ ΤΗΛΕΚΑΡΤΑ 27 Απρ 2024 | 19:50

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε κρατούμενος - Προφυλακιστέοι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα κρατούμενος για τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη, επιχείρησε να αυτοκτονήσει μόλις άκουσε ότι προφυλακίζεται/