Διπλό χτύπημα του εγκέλαδου σε Πύλο και Θεσσαλονίκη

Ο Εγκέλαδος "επισκέφθηκε" δύο φορές σήμερα δευτέρα την Ελλάδα, σε βορρά και νότο. Αρχικά την Πύλο με 5,3 Ρίχτερ και ώρες μετά τη Θεσσαλονίκη με δόνηση 4,2 Ρίχτερ.

diplo-xtupima-tou-egkeladou-se-pulo-kai-thessaloniki
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Εγκέλαδος "επισκέφθηκε" δύο φορές σήμερα δευτέρα την Ελλάδα, σε βορρά και νότο. Αρχικά την Πύλο με 5,3 Ρίχτερ και ώρες μετά τη Θεσσαλονίκη με δόνηση 4,2 Ρίχτερ. 

Ο ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Μεσσηνίας ήταν υποθαλάσσιος και σημειώθηκε στις περίπου 8.14 το πρωί. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται σε πάνω από 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».

Ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 15 λεπτά μετά τις 11 το πρωί. 

Η δόνηση έγινε 31 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Βόλβης, ενώ η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 3,9 Ρίχτερ. 

 

Φωτό: Intimenews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook