Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από τις Αρχές, έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Aλέξης Κούγιας.
Ο Αλέξης Κούγια δήλωσε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Νίκο Ευαγγελάτο, πως οι Αρχές αντί να κατασχέσουν τα όπλα στον σύνδεσμο και να ασκήσουν δίωξη στον 23χρονο συλληφθέντα για εγκληματική οργάνωση, διαχώρισαν τις δικογραφίες, τονίζοντας πως ήταν μια ενέργεια που έγινε από πρόθεση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, στο κρησφύγετο, στο οποίο διέφυγαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του 19χρονου, υπήρχαν όπλα, τα οποία έφεραν γενετικό υλικό των δραστών, ωστόσο η αστυνομία τα παρέβλεψε.
Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των αυτόπτων μαρτύρων της θανάσιμης επίθεσης, ενώ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις των δραστών, αναφορικά με τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία.
Σχετικά με τον διαχωρισμό των δικογραφιών είπε πως 100 τοις 100 έγινε επίτηδες και πως προβληματίζεται: "Βλέπω στην υπόθεση αυτή ξαφνικά τον γιο του αντιπροεδρου του Αρειου Πάγου να ασχολείται, του οποίου είναι σύζυγος δικαστού στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι στο εφετείο και υπηρετεί και προηγουμένως ήταν ανακριτής. Και βλέπω και μια εμπλοκή προσώπων που είναι αστυνομικοί που τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις με ανθρωποκτονίες. Και αρχίζω και βλέπω αυτή την εκτροπή να μην γίνεται διαβιβαστικό για εγκληματική οργάνωση, να μην γίνεται διαβιβαστικό για διακεκριμένη κατοχή όπλων, αφού ο νόμος είναι σαφής".